MAX brengt op 30 oktober programma over het nieuwe zorgstelsel

Max

MAX brengt op 30 oktober programma over het nieuwe zorgstelsel.

Op zondag 30 oktober zendt MAX een eenmalig programma uit over het nieuwe zorgstelsel met als titel: 'Het Nationale Zorgspreekuur'. In deze live uitzending vanuit het West-Indisch Huis te Amsterdam beantwoorden deskundigen vragen die binnenkomen via speciale telefoonlijnen en vragen die door het publiek in de studio worden gesteld. Vragen over de kosten en subsidie, het basispakket en bijverzekeren, eigen risico en no claim. Tijdens het programma probeert een groep bekende en onbekende Nederlanders ook antwoord te vinden op die vragen. Ook zijn er portretjes van mensen voor wie de nieuwe verzekering grote consequenties zal hebben. Het programma kent diverse reportages over het ontstaan van dit nieuwe zorgstelsel, de geschiedenis van het ziekenfonds en de samenstelling van het basispakket. Daarnaast zal in de komende weken in het programma MAX&Catherine op verschillende momenten aandacht besteed worden aan de nieuwe zorgverzekering. Ook op www.omroepmax.nl wordt extra aandacht besteed aan dit onderwerp.

Jan Slagter, oprichter van MAX: 'Dagelijks krijgen wij veel vragen van mensen over het nieuwe zorgstelsel met het verzoek hier een programma over te maken. Het wordt een hele klus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in
zo n programma antwoorden kunnen geven op al die vragen'.

'Het Nationale Zorgspreekuur' wordt gepresenteerd door Henny Stoel en Reinier van den Hout en wordt uitgezonden op zondag 30 oktober, om 21.50 uur op Nederland 1.

Het programma wordt geproduceerd door Palazzina Productions in samenwerking met de Volkskrant.

Einde bericht