Gemeente Deventer

Week 42, 18 oktober 2005

Delegatie wijkaanpak uit sibiu bezoekt deventer

Een uit dertig personen bestaande delegatie wijkaanpak uit partnerstad Sibiu (Roemenië) brengt van 30 oktober tot 7 november een bezoek aan Deventer en omstreken. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van bewonersgroepen, maatschappelijke organisaties en lokale overheden zowel uit dorpen als uit de stad Sibiu.

Doel van het bezoek is kennis te nemen van de Deventer wijkaanpak zowel wat de werkwijze als de uitgevoerde projecten betreft. Daarnaast beoogt het bezoek de toekomstige samenwerking rondom wijkaanpak en burgerparticipatie verder vorm te geven.

Ontmoetingen
Na een introductie worden twee dagen werkbezoeken gebracht aan de wijken 3 (Buiten Noordenberg, Zandweerd-Zuid, Voorstad, Sluiswijk en Bekkumer) en 4 (Zandweerd-Noord, Platvoet, Borgele, Landsherenkwartier, Oranjekwartier, Tuindorp en Ziekenhuisbuurt) en aan Deventer Buiten (Frieswijk, Averlo, Lettele, Okkenbroek en Oude Molen). Ook zijn er diverse workshops en vindt er een seminar plaats rond het onderwerp âWijkaanpak als onderdeel van internationale samenwerkingâ. Ontmoetingen zijn er tussen en met bewoners, raadsleden, ambtenaren, vrijwilligers en beroepskrachten.

Stedenbanden-Programma
Het bezoek vindt plaats vanuit het programma burgerparticipatie - wijkaanpak dat in het kader van het GST (Gemeentelijke Samenwerking Toetredingslanden)-programma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten de laatste drie jaar is uitgevoerd. De delegatie komt hier op bezoek op uitnodiging van de gemeente Deventer (Deventer Wijkaanpak en de sector Welzijn, Cultuur en Onderwijs), Raster Welzijnsgroep, de Stichting Deventer-Roemenië, de Stichting Overbetuwe Helpt Marginimea Sibiului en het Kernteam Interregionale Samenwerking Nederland-Sibiu. Het bezoek is mede mogelijk gemaakt door het Stedenbanden-Programma van de Europese Unie.

Publicatiedatum: 18-10-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 18 oktober 2005