Novib

Novib-medewerkers in Pakistan

Novib verricht samen met haar zusterorganisatie Oxfam en lokale partners directe noodhulp in het op 8 oktober door een aardbeving getroffen Pakistan.
In de hoofdstad Islamabad is een noodhulpteam van Novib. Tot en met 7 november maakt persvoorlichter Annette Rayer deel uit van dat Novib-team, onder meer om de nieuwsvoorziening rond de ramp en de noodhulp te coordineren. Zij is bereikbaar voor interviews en achtergronden via 06-51568878.

Novib-directeur Sylvia Borren is 30 en 31 oktober ook in het rampgebied en bereikbaar via Annette Rayer. Sylvia Borren brengt onder meer een bezoek aan het zwaar getroffen Muzaffarabad en bespreekt met lokale partners van Novib de versterking van plaatselijke humanitaire organisaties.

In Nederland is voor interviews Brigitte Obertop beschikbaar. Zij bracht bijna twee weken in het rampgebied door om de noden en behoeften te inventariseren en de hulpverlening vanuit Novib en Oxfam daarop af te stemmen. Brigitte Obertop keerde afgelopen weekeinde tijdelijk terug, om 29 oktober opnieuw naar Pakistan af te reizen. Zij is in Nederland te bereiken via Novib-persvoorlichting. Bron: Novib, 25 oktober 2005