tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-10-2005

Televisie
portret van een passie
Uitzending zondag 30 oktober
Nederland 2 - 11.30 uur

De passie van musicalster pia douwes

Het decor voor PORTRET VAN EEN PASSIE van zondag 30 oktober is de bruisende metropool Berlijn en in de hoofdrol schittert een musicalster van internationale faam. Pia Douwes stond aan de wieg van de Nederlandse musical en danst en zingt inmiddels al jaren de sterren van de hemel buiten onze landsgrenzen. Jarenlang woonde zij in Wenen waar zij de rol van keizerin Sissi vertolkte in de Duitse versie van Elisabeth. Voor zij enige tijd geleden in Berlijn neerstreek om één van de hoofdrollen in Die Drei Musketiere te vertolken, was zij nog te zien op Broadway in de musical Chicago.

Een enorme drive, zelfstandigheid en voldoende momenten van bezinning en relativering maken het voor Pia mogelijk op dit niveau te blijven presteren. Tijdens de interviews bij haar thuis is zij zeer openhartig over de levensvragen waar ze zich steeds meer mee bezig houdt. Daarnaast geeft dit portret een beeld van het wel en wee van een reizend bestaan als internationale ster.

In het programma PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten.




TROS