Stichting support benebnooma

Persbericht 28 oktober 2005

Wereldrecord Drummen voor (jarig) Benebnooma!

Wouter Bos en Heleen Stekelenburg treden op als gastdrummer

Tilburg - Vanaf zondagmiddag 30 oktober 16.00 uur tot en met donderdagavond 3 november 22.00 uur zullen een negental drummers een poging wagen om het bestaande wereldrecord drummen te verbeteren tot 102 uur. Het huidig record staat gevestigd op 100 uur is gevestigd door negen Keniaanse drummers in Nairobi. De wereldrecord poging gaat plaats vinden in Het Patronaat, Veemarktstraat 33 Tilburg. De actie is een initiatief van Stichting Support Benebnooma (SSB) en het ROC Midden Brabant met ondersteuning van Netwerk Midden Brabant, Mundial Productions, COS West en Midden Brabant. Avans Academie voor Bouwkunde en Management en Regionaal Opleidingsbedrijf Installatietechniek (ROI).

De initiatiefnemers hopen met de recordpoging Euro 100.000 te genereren aan sponsorinkomsten. Bedrijven, organisaties, maatschappelijke en culturele instellingen, scholen en ook individuen kunnen een deel van de recordpoging sponsoren. Ieder uur moet Euro 1000 euro opbrengst genereren. Ook een kunstveiling op zondag 30 oktober, gepresenteerd door Jan Melis, voorzitter CDA Noord Brabant en voorzitter Kamer van Koophandel Tilburg maakt onderdeel uit van het programma.

Voor het project is subsidie toegezegd door de NCDO .

De opbrengst van de actie is bestemd voor het ondersteunen van centrum Benebnooma in Koudougou, Burkina Faso in West Afrika welke in 2005 twintig jaar bestaat.

Benebnooma werkt veelal met oude en onveilige machines en apparatuur. Benebnooma heeft de ambitie om de capaciteit van het aantal leerlingen te verhogen tot 800. Er is immers in Koudougou een grote behoefte aan mogelijkheden om een vorm van onderwijs, educatie of beroepsonderwijs te kunnen volgen.
Het verbeteren van het wereldrecord (duur)drummen zal geschieden door een basisteam van negen drummers (o.a. Bram van de Berg drummer van Krezip). Drie van de negen drummers komen uit Koudougou en maken deel uit van de bekende muziek en dansgroep La Troupe Saaba.)

De bekende Tilburgse cabaretier Karin Bruers heeft een bijdrage toegezegd. Dit geldt ook voor schrijvers Cees van Raak, Jasper Mikkers en de nieuwe stadsdichter Nick J. Swarth. Oud wethouder Wilbert van Herwijnen, brugwachter en muzikant Lange Piet Maas en zanger entertainer Peer de Graaf zullen de presentatie verzorgen.

De officiële opening zal geschieden door Ruud Vreeman, burgermeester van Tilburg tesamen met Wim Luijendijk Gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant, Jan Bouke Wijbrandi, directeur campagnes van NOVIB, Jan Drissen directeur Mundial Productions en Cees van Nispen, directeur van Regionaal Opleidingsbedrijf Installatietechniek, Rob van Mierlo directeur COS, Peter Hollants directeur Avans Academie voor Bouw en Management, Harrie van Os directeur Netwerk Midden Brabant en Hans van Gestel afdelingsdirecteur van het ROC Midden Brabant in aanwezigheid van Koudbi Koala, oprichter en directeur van Benebnooma.

Op woensdag 2 november wordt in overleg met Netwerk Midden Brabant een grote Netwerkavond georganiseerd en zal o.a. Wouter Bos voorzitter Tweede Kamerfractie van de PvdA samen met Nol Havens van VOF De Kunst optreden als gastdrummer Toegang voor het publiek is gratis. Wel wordt men verzocht om een donatie te verstrekken.

Donaties zijn welkom op bankrekening 1624.83.279 o.v.v. wereldrecordpoging Benebnooma.

Tijdens de wereldrecordpoging worden veel bekende Tilburgers/Nederlanders uitgenodigd voor een persoonlijke bijdrage. Daarnaast zal gedurende de wereldrecordpoging zal een delegatie van vijf personen namens, directie en management van Benebnooma, in het kader van een uitwisselingsprogramma een bezoek brengen aan het ROC Midden Brabant.


---