ProRail

Persbericht

28-10-2005

Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht

In opdracht van ProRail wordt er dit weekeinde van zaterdag 29 en zondag 30 oktober aan één stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de sporen en de bovenleiding. In Amsterdam Zuidoost op station Amsterdam Bijlmer worden dit weekeinde in totaal 8 dakdelen met een lengte van 120 meter aan het stalen dakframe gemonteerd. Met behulp van een grote kraan worden de dakdelen boven de sporen gehesen. Hiermee wordt op station Amsterdam Bijlmer het hoogste punt bereikt.
De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 02:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Station Amsterdam Bijlmer

De bouw van het nieuwe station Amsterdam Bijlmer is een langdurig bouwproject. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd terwijl het station in gebruik blijft. Het komende jaar wordt vooral aan het stationsdak gewerkt, dat 270 meter lang en 30 meter hoog wordt. Het station is medio 2007 gereed. Het station beschikt dan over 6 treinsporen en twee metrosporen.

Treinreizigers

Door de werkzaamheden rijden er tussen Amsterdam en Utrecht minder treinen. De intercityâs Haarlem-Heerlen/Maastricht v.v. rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal via een andere route en stoppen niet op Amsterdam Amstel en Duivendrecht. Voor de reizigers van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen zet NS bussen in. Voor meer informatie kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.

Meer informatie over de spooruitbreiding

Met vragen over de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht kunt u terecht in het Informatiecentrum van ProRail in Breukelen, telefoon 0346 - 252 700. Het infocentrum is gevestigd naast het NS Station Breukelen, Stationsweg 81. E-mail:amsterdam-utrecht@prorail.nl.