Ingezonden persbericht


Schiphol, 28 oktober 2005

Lufthansa en SWISS introduceren gezamenlijke incheckfaciliteiten

Verdere afstemming biedt voordelen voor de reiziger

Met ingang van de winterdienstregeling, die op 30 oktober ingaat, ervaren klanten van Lufthansa en SWISS de voordelen van de groeiende samenwerking tussen beide luchtvaartmaatschappijen. Zij bieden alle diensten aan onder één dak bij de hubs Frankfurt, München en Zurich. Hierdoor kunnen de partners meer bestemmingen, hogere vluchtfrequenties en betere verbindingen bieden. Passagiers kunnen gebruik maken van de lounges van beide luchtvaartmaatschappijen en de frequent flyer miles sparen en besteden bij beide luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast kunnen elektronische tickets (etix) worden gebruikt voor gecombineerde SWISS- en Lufthansa-vluchten, met alle bijbehorende voordelen. Een ander voordeel is dat passagiers online SWISS-vluchten kunnen boeken via www.lufthansa.com, en Lufthansa-vluchten via www.swiss.com.

Afstemming vluchten tussen Zwitserland en Duitsland in de nieuwe dienstregeling

Met de ingang van de winterdienstregeling worden alle Lufthansa- en SWISS-vluchten tussen Zwitserland en Duitsland uitgevoerd als codeshare-vluchten en verder geharmoniseerd: meer vliegfrequenties, meer bestemmingen en betere aansluitingen op de hubs Frankfurt, München en Zurich. SWISS biedt deze winter 69 bestemmingen in 41 landen. Lufthansa vliegt naar 181 bestemmingen in 76 landen. Passagiers van SWISS en Lufthansa die reizen tussen Zwitserland en Duitsland kunnen nu kiezen uit 563 wekelijkse verbindingen.

Afhandeling op de grond onder één dak

Een andere stap in de richting van verdere samenwerking is de afhandeling van SWISS- en Lufthansa-vluchten in dezelfde terminal op alle luchthavens in Zwitserland en Duitsland. Op de drie hubs Frankfurt, München en Zurich en in Basel en Genève, kunnen passagiers ook inchecken aan dezelfde incheckbalies. Deze nieuwe gezamenlijke incheckfaciliteit wordt met ingang van de zomerdienstregeling in 2006 op alle Duitse luchthavens geïmplementeerd. Dit levert een kortere reistijd tussen terminals, en betere en snellere verbindingen. Op het gebied van de loyaliteitsprogramma's van beide maatschappijen zijn er ook voordelen voor de reiziger. Afhankelijk van de status kunnen frequent flyers gebruik maken van extra snelle bagageservice.

Zie ook www.lufthansa.com of www.swiss.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Van Luyken Communicatie Adviseurs, Monique Haras

Tel (023) 540 04 24,
Fax (023) 535 48 06

e-mail: haras@vanluyken.nl

Deutsche Lufthansa AG Swiss International Air Lines Ltd.

Corporate Communications Corporate Communications

Phone +49 69 696 - 92853 Phone +41 848 773 773

Fax +49 69 696 - 95428 Fax +41 44 564 2127

http://presse.lufthansa.com communications@swiss.com