Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 44

28 oktober 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 30 oktober t/m 5 november 2005

Wethouder Geluk op kerkenpad

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt zondag 30 oktober om 10.30 uur de ochtenddienst in de Russisch Orthodoxe kerk, Schiedamsesingel 220. De week erop, zondag 6 november gaat hij om 9.45 uur op bezoek in de Chinese Kerk, Boomgaardsstraat 248. De komende maanden gaat wethouder Geluk op kerkenpad langs totaal tien migrantenkerken in Rotterdam, om te praten over geloof en integratie. In februari houdt hij met vertegenwoordigers van de kerken een afsluitende bijeenkomst, om te bespreken welke rol zij kunnen vervullen in het integratiebeleid van de gemeente. De migrantenkerken in Rotterdam mogen zich verheugen in een snel groeiende populariteit.

(Meer informatie: Guido van Riet, Communicatie Bestuursdienst 010-4172317)

Wethouder Van Sluis bij opening servicepunt voor werkgevers

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is op maandag 31 oktober van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig bij de lancering van DAAD, een nieuw servicepunt voor werkgevers in de regio Rotterdam. Het officiële startsein wordt gegeven door minister Aart Jan de Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in de Zandvlietzaal van stadion De Kuip. DAAD is een initiatief van de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en richt zich op het overbruggen van de kloof tussen Rotterdamse werkzoekenden en werkgevers. Het servicepunt helpt werkgevers met werving, selectie, scholings- en reïntegratietrajecten. DAAD is een instrument om de hoge werkloosheid in Rotterdam omlaag te brengen.

(Voor meer informatie: Francien Machielse, tel. 010 - 277 44 44 of 06 - 22 66 59 97)

Wethouder Hulman rijdt mee met Snerttram

Maandagavond 31 oktober maakt wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) om 20.00 uur een ritje met de Rotterdamse Snerttram. De tram vertrekt vanaf restaurant Brazzo aan de Boezemstraat 188 in Rotterdam. In het kader van het tienjarig jubileum maakt de Snerttram een promotierit door de stad. Speciaal voor deze gelegenheid is de tram omgedoopt tot Halloweentram.

(Voor meer informatie: www.snerttram.nl of Communicatie Snerttram, Irene de Visser, tel. 010 - 469 97 32)

Wethouder Geluk op stadstour met stichting Cleopatria

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) gaat woensdag 2 november tussen 9.30 en 11.45 uur mee op 'Cleo-tour', een busconferentie langs alle projecten van de stichting Cleopatria. Deze stichting heeft diverse vrouwenstudio's waar Rotterdamse vrouwen uit verschillende culturen zelf multiculturele en emanciperende activiteiten organiseren, zoals het leren van de Nederlandse taal, koken of fietsen. Cleopatria bereikt wekelijks honderden vrouwen. Vorig jaar won de stichting de Joke Smit prijs, een prijs voor personen of groepen die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de emancipatie. In de Cleo-bustour worden door wethouder Geluk en de vrouwen die de studio's bezoeken vraagstukken rond de multiculturele samenleving behandeld.

(Meer informatie: Stichting Cleopatria, Anneke de Goede, tel. 010 - 465 99 44)

Wethouder Van Sluis bij conferentie over luchtkwaliteit

Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) spreekt op woensdag 2 november om 11.00 uur op de Conferentie Luchtkwaliteit. De conferentie wordt georganiseerd door het ministerie van VROM en vindt plaats in het Schiedamse Fortis-theater. Onder de overige sprekers zijn minister Dekker en staatssecretaris Van Geel, beiden van VROM.

(Voor meer informatie: Congresbureau Rostra, mevrouw Van Os, tel. 070-364 87 03)

Wethouder Hulman geeft startsein RandstadRail-halte Melanchthonweg

Op woensdag 2 november geeft wethouder Stefan Hulman (Verkeer en Vervoer) het startsein voor de bouwwerkzaamheden van de RandstadRail-halte Melanchthonweg. De officiële starthandeling begint om 16.00 uur op het bouwterrein van halte Melanchthonweg in Rotterdam. De halte is de eerste bovengrondse halte voor RandstadRail die in de regio wordt aangelegd.

(Voor meer informatie: www.randstadrail.nl of Communicatie RandstadRail, Irene van Oudenniel, tel. 06 - 51 56 66 42)

Wethouder Van den Anker te gast bij radio-uitzending Biba Biba

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op woensdag 2 november van 18.00 tot 19.00 uur te gast bij de radio-uitzending Biba Biba. Het programma wordt uitgezonden vanuit studio Mundial, aan de Pieter de Hoochweg 121 b. Tijdens de eerste helft van de uitzending spreekt de wethouder met iemand van Reclassering Nederland. De tweede helft van de uitzending gaat over 'Het OOG van Rotterdam'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die oog hebben voor een ander en voor verbetering van de veiligheid en de leefbaarheid van de stad. Biba Biba is te beluisteren op 106.5 FM.

(Voor meer informatie: De Rotterdamse Beeldwerkers, Paula Schenk,

tel. 010 - 413 62 09)

Wethouder Bolsius opent jubileumlezing 'Gemeentewerken Binnenste Buiten'

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) opent op woensdag 2 november om 20.00 uur in de Kriterion zaal van restaurant Engels, de jubileumlezing 'Gemeentewerken Binnenste Buiten'. Deze vijfde jubileumlezing in een cyclus van zes, wordt gehouden vanwege het 150 jarig bestaan van Gemeentewerken en staat geheel in het teken van de Buitenruimte. De wortels van de dienst liggen in de buitenruimte. Gemeentewerken is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van onder meer openbaar groen, wegen, bruggen en tunnels. Tijdens de avond komen dé boomspecialist van Rotterdam, een buitenruimteontwerper, een kenner op het gebied van monumenten en openbare kunstwerken en een manager van een gemeentewerf aan het woord.

(Voor meer informatie: Gemeentewerken, afdeling Communicatie, Efine Pavilons, tel. 010 - 489 76 54)

Wethouder Van Sluis bij conferentie IAB

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) neemt op 2, 3 en 4 november deel aan een conferentie van de International Advisory Board van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR). Tijdens de conferentie toetsen de IAB-leden - met hun brede, internationale kennis en ervaring - de ambities en concrete plannen voor economische ontwikkeling van Rotterdam. Zij plaatsen deze in een internationale context en signaleren nieuwe kansen voor stad en regio. De IAB bestaat uit topbestuurders en wetenschappers uit de hele wereld. De conferentie wordt voor de tweede keer gehouden. Onder de deelnemers zijn: Joel Garreau (auteur en redacteur Washington Post ), David Chang (CEO Philips China), Jenny Shipley (voormalig Minister President van Nieuw-Zeeland) en Foon Wai Fong (trendwatcher, GEM groep, schrijver van het boek 'The New Asian way'). De conferentie maakt gebruik van verschillende locaties.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 94 28 of www.EDBR.nl)

Wethouder Van Sluis opent Rotterdam Experience Day

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) opent op 3 november om 9.30 uur de Rotterdam Experience Day van de Erasmus Universiteit. De opening vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens de Experience Day krijgen studenten inzicht in wat Rotterdamse werkgevers hun te bieden hebben. Tijdens een bezoek aan Price Waterhouse Coopers en P&O ervaren ze zelf de dagelijkse bezigheden van academici.

(Voor meer informatie: de heer Dwight (Erasmus Universiteit), tel. 06 - 11 32 50 11)

Wethouder Hulman opent 'DigiLeen - de ontluistering voorbij'

Vrijdag 4 november opent kunstwethouder Stefan Hulman het symposium 'DigiLeen- de ontluistering voorbij' van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). Op deze dag start de CDR met DigiLeen. Hiermee kan muziek digitaal via internet worden geleend. Naar aanleiding van deze nieuwe dienst organiseert de CDR een symposium. Stefan Hulman leent tijdens dit symposium de eerste muziektrack digitaal. Het programma start om 15.00 uur in het Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam.

(Voor meer informatie: www.cdr.nl of directie Centrale Discotheek Rotterdam, Michiel Laan, tel. 010 - 412 60 72)

Wethouder Geluk bezoekt vrijwilligersproject voor Antilliaanse vrouwen

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt op vrijdag 4 november om 12.00 uur het vrijwilligersproject Fuerte aan het Grote Kerkplein 5. De vrijwilligers zetten zich in voor Antilliaans-Arubaanse vrouwen en hun schoolgaande kinderen die hulp kunnen gebruiken. Ze maken nieuwe bewoners wegwijs in de stad, helpen hen met hun (financiële) huishouding en brengen hen in contact met hulpverlenende organisaties. De vrijwilligers bezoeken ook vrouwelijke gedetineerden. Fuerte komt voort uit de vrouwengroep van de Stichting voor Welzijnsbevordering Antillianen-Arubanen (SWA).

(Meer informatie: Stichting voor Welzijnsbevordering Antillianen -Arubanen, tel. 010 - 433 29 66)

Wethouder Hulman reikt eerste Rotterdamse Leescadeau uit

Zaterdag 5 november reikt Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer, het eerste exemplaar van het Rotterdamse Leescadeau uit aan de auteur van het boekje, Kristien Hemmerechts. De uitreiking vindt plaats op de dag van het Lezersfeest om 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110, Rotterdam. De novelle 'De schapen en de bokken' is alweer de vijfde in de reeks Rotterdamse Leescadeau's die de Rotterdamse bibliotheek jaarlijks aanbiedt aan haar lezers.

(Voor meer informatie: www.lezersfeest.nl of Bibliotheek Rotterdam, Cornelis Krul tel. 010 - 281 61 29)

Wethouder Van den Anker aanwezig bij Apna Bhawan

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op zondag 6 november om 15.00 uur aanwezig bij voor een themamiddag over communicatie binnen het gezin, die plaatsvindt in feestzaal De Hooiberg aan de Galvanistraat 36. Tijdens de bijeenkomst worden problemen als huiselijk geweld, verschil in opvoeding en communicatie binnen de familie besproken en nagespeeld in rollenspellen.

(Voor meer informatie: Sonar, Sherita Thakoerdat, tel. 010 - 443 06 00)

En verder...

dineert burgemeester mr. Ivo Opstelten op maandag 31 oktober om 18.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis met de burgemeester van Santos, mr. João Paulo Tavares Papa en een havendelegatie uit Brazilië.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst Externe Betrekkingen, Wil van Oosterhout,

tel. 010 - 417 22 96)

is burgemeester mr. Ivo Opstelten op vrijdag 4 november van 8.00 tot 9.30 uur aanwezig bij het 15e ondernemersontbijt, dat plaatsvindt in het gebouw van Unilever Nederland aan de Nassaukade 5. Tijdens het ontbijt geeft een groep internationaal georiënteerde topondernemers genaamd ´International Advisory Board´, hun visie over Rotterdam en de verwachte ontwikkelingen van de stedelijke economie.

(Voor meer informatie: bureau Peter Schuiten, tel. 010 - 202 50 07)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam