Ingezonden persbericht


Kultuurhuis Bosch Arnhem.


---

zondag 30 oktober (t/m 2 december)
WT/ EXPO:
Eric Langendoen
dagelijks vanaf: 14:00

Zondag 30 oktober opent Eric Langendoen om 15:00
zijn expositie. Erik is werkzaam als theatermaker, decor- en lichtontwerper, grafisch ontwerper, fotograaf, dichter en beeldend kunstenaar. Eric's autonome, beeldende werk bestaat uit assemblages en installaties van voorwerpen en materialen die hij verzamelt. Door deze met minimale ingrepen op verschillende manieren te combineren, ontstaan werken die soms humoristisch, soms streng abstract zijn.

www.spookbeeld.nl

www.ericlangendoen.exto.nl

www.waterlanders.info

woensdag 2 november (kroegkwis)
De Bosch Kroeg Kwis
presentatie:
Questionable Jimmy
aanvang 20:00 inschrijfgeld: ¤ 1,-

Naar de aloude Britse traditie; test je kennis van muziek, film, linkse rakkers, geografie en meer. Of gebruik het als excuus om met je maten m/v lekker de kroeg in te duiken!

woensdag 2 november (workshop)
Schrijfworkshop voor en door
Loesje
aanvang: 20:00 entree: gratis

Loesje's schrijfworkshops gaan over lokale thema's maar ook over andere dingen waar de deelnemers warm voor lopen. De workshops zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is en ze zijn gratis toegankelijk. Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je die reserveren via een mailtje aan onsstad@loesje.nl. Ook op de avond zelf mag
je je nog gewoon aanmelden.

donderdag 3 november (film/ drama, komedie)
Film
aanvang: 20:30
entree: gratis

donderdag 3 november (vette muziekmix)
Bosch Studentenfeest
Thema:
Ontdek je plekje
open: 21.00 uur entree: gratis

Ben jij ook zo'n student die elke donderdagavond zit te kniezen op de bank? Ben jij ook zo'n student die alles al een keer heeft gezien en niks heeft gevonden? Ontdek je plekje dan in BOSCH. Bosch organiseert vanavond voor het eerst een dansavond voor en door studenten. Wat kun je verwachten? Een avond met vette muziek, leuke sfeer en natuurlijk veel alcohol! Zien we jou ook?

vrijdag 4 november (concert/ lofi rock)
Furtips + Glenister
DJ
W.F.L.
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Eigenlijk behoeven de Arnhemse lofi rockers Furtips geen introductie. Naast internationale bewondering vergeten ze zeker hun thuisbasis Arnhem niet. Geen optreden is hetzelfde en daarmee onderscheiden ze zich van zoveel andere bands. De basis voor vanavond zal gevonden worden in werk van hun eerder dit jaar verschenen album: 'We are communication.' Deze plaat bevat wederom sterke songs die op zijn Furtips onverwachte wendingen kent. Hoe de communicatie vanavond zal gaan moet blijken, maar ze zullen hun stinkende best gaan doen. Het voorafje Glenister is ook niet te versmaden. Deze Utrechtse rockers brengen puntige opwindende gitaarrock. Inmiddels is er een eerste E.P. en op het fameuze Metropolis festival bewezen ze live dat ze hun mannetje staan. Tot het eerste officiële album moeten we het met live optredens doen. Kom dus op tijd om ze niet te missen.

http://www.furtips.com/

http://www.glenister.nl

zaterdag 5 november (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJs Discodick
& Mieze
open: 22:00 entree: maandkaart

Discodick en Mieze draaien al sinds jaar en dag hun platen op de eerste zaterdag van de maand in Kultuurhuis Bosch. Blastoff is een dansavond die wars is van hitlijsten en die niet aan seventies-disco doet! De DJs voeren je langs de afvoerputjes in de dansvloer, de underground van de hedendaagse dansmuziek in, met af en toe een kijkje in de mainstream. Een weg die de danser meevoert langs breakbeats, hiphop, triphop, jungle, blunted beats, elektro, elektroclash, freestyle dope, chemical beats en nog veel meer. De enige opdracht: dansen! Op deze dansmuziek voor den modernen mensch is het moeilijk stilstaan.

zaterdag 5 november (dance/ wereldmuziek)
Globalpit
DJ San Pedron
& Gil
open: 22:00 entree: gratis

DJ San Pedron en DJ Gil draaien in het Watertejater vrolijk de wereld rond. Een relaxte sfeer is gegarandeerd.

zondag 6 november (concert/ singer-songwriter)
Stuart Davis
(Usa)
aanvang: 16:00 entree: gratis

Stuart Davies trad hier een jaar geleden ook op en dat was een groot succes. In zijn sfeervolle liedjes neemt hij je mee in een bizarre en fantastische wereld. Hij is open en direct in wat hij doet als singer-songwriter. Hij zal waarachtig, wederom, zijn uiterste best voor u doen.

donderdag 10 november (film/ romantische komedie)
Film
aanvang:
20:30 entree: gratis

donderdag 10 november (dance/ dancehall reggae)
Jahwarriors Night
DJs
W-one & 2-inch + guest DJ Fatalsound
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

Jahwarriors Night is de plek om te chillen op dub, vette reggae en relaxte dancehall van de bovenste plank. Bo selecta DJ W-one draait de beste dancehall en DJ 2-inch MC't er lustig op los.
Zie ook:
http://www.65dancehall.100free.com

vrijdag 11 november (concert/ celticskadubdance)
Tarantism (UK)

DJs Folkmoed + guest
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Tarantism uit Wales is een oude bekende van Bosch en wil samen met ons hun 10-jarig bestaan vieren. De band staat garant voor een spetterend optreden met hun mix van traditionele folk en trancy ska, dub en dance. Wie ze al eens meegemaakt heeft weet wat voor een partyband dit is en hoe ze een zaal op de kop moeten zetten. Dus trek je beste dansschoenen aan en kom gezellig meefeesten!

zaterdag 12 november
Bosch Flirtnight i.s.m. Swing.alt
DJ CJ
& DJ Hush + gast DJ Hatseflats
open: 22:00 entree: maandkaart

Kijken, dansen, uitdagen en liefde vinden met een polsbandje. Een nieuwe rage? Tijdens de flirtnight kun je via een polsbandje aangeven waar je wel of niet naar op zoek bent. Bezoekers zullen bij binnenkomst naar eigen keuze een rood (flirt), geel (one-night stand), groen (homo/lesbo), blauw (bezet) of wit (kinky) polsbandje overhandigd krijgen opdat iedereen kan vinden waarnaar hij of zij naar op zoek is. De meest romantische en lieflijke pop, disco, soul en alternatieve platen zullen speciaal voor deze gelegenheid door DJ CJ, DJ Hush en DJ Hatseflats uit de kast gehaald worden.

zondag 13 november (concert/ singer-songwriter)
Craig - Old
seed (Can)
aanvang: 16:00 entree: gratis

De voorman van de Canadese band Old Seed brengt alleen 'gewapend' met een gitaar liedjes (a bunch of stories zoals hij zelf zegt) ten gehore. Ze worden met passie gebracht teneinde een gezamenlijk begrip te krijgen over thema's waar iedereen zich mee bezig houdt. Hij tracht dit te bereiken door het qua spel en tekst eenvoudig te houden.

zondag 13 november (spelletjes)
Bordspelletjesmiddag i.s.m.
Spelkwartier
aanvang: 15:00 entree gratis

Voor alle mensen die uitgekeken zijn op Ganzenbord, Monopoly en Mens Erger Je Niet stelt Het Spelkwartier een aantal nieuwe bordspellen beschikbaar om uit te proberen. Wij zorgen voor iemand die een en ander goed en snel uitlegt, en het spel kan beginnen!

dinsdag 15 november (discussie)
Filosofisch café Arnhem:
'Vergankelijkheid & (wan)hoop'
aanvang: 19:30 entree: 3,-

Het Filosofisch Café Arnhem wordt georganiseerd door het wijsgerig platform 'Wijzer in het Oosten' en bespreekt maatschappelijk relevante thema's. Je hoeft geen filosofische achtergrond te hebben om te kunnen meedoen, maar wel bereidheid tot luisteren, vragen en meedenken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

donderdag 17 november (film/ misdaad, thriller,
komedie)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 17 november (dance/ alternatieve muziekmix) Urban Bosch
Squad: the 90's edition
DJs Doc + gast DJ
open: 22:00 entree:
gratis

Met allerlei leuke plaatjes en cd-tjes worden we getrakteerd op een verrassende en verfrissende mix van dansbare muziekjes uit de jaren 90.

vrijdag 18 november (concert/ melancholische pop)
Gitbox! +
Audiotransparent
DJs Dr. Livingstone & Dr. Okiedokie
open:
21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Living Room Records (LVR) is een eigenwijs Nederlands label. In september brachten ze twee releases uit van Gitbox! en Audiotransparent. Wij hebben ze beide. Ahum! Neem het Arnhemse/Nijmeegse Gitbox!. Deze oude bekende brengt vanaf 1996 al prachtige melodieuze liedjes die meestal met een snik gepaard gaan. Nu is er dus een nieuwe plaat 'Songs for Shiftless Days' die voor het eerst aan het Arnhemse publiek gepresenteerd wordt. Het Groningse Audiotransparent was ook eerder te gast, maar ook zij hebben een nieuwe schijf getiteld 'Nevland.' Hun uitgesponnen songs die ergens te plaatsen zijn tussen postrock, alt. country en het traditionele popliedje zijn wat meer toegankelijk dan het debuut, maar kennen nog steeds een sterk eigen karakter. Praten tussendoor is niet gewenst, maar met een open mond staan luisteren mag zeker. De twee doctoren plakken na afloop de pleisters op de muzikale wonden. Dit is een Shaking / Living Room Records -avond

http://www.gitbox.nl/

http://www.audiotransparent.com/

zaterdag 19 november (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs
Demian & Syte
open: 22:00 entree: maandkaart

Deze black-music-cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit de ghetto's op de dansvloer... Gepresenteerd door DJs Demian & Syte, bekend van de Four Funky Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

zaterdag 19 november (dance/
triphop-electro-lounge)
Spacelounge Night
DJs El Cool & El
Disco
open: 22:00 entree: gratis

Relaxed genieten van Triphop-Trance-Electro in een gezellig aangekleed Watertejater terwijl je visueel aan het treinreizen bent. Volgende halte; Globalpit.

zondag 20 november (theater/ cabaret, poëzie en zang) Try out: Peter
Migchelbrink
aanvang: 16:00 entree: gratis

De eerste middagvullende voorstelling van Peter Migchelbrink houdt het midden tussen cabaret, cynische humor met de nodige zelfspot, poëzie, duidelijkheid in een paar regels, en Nederlandstalige zang, gebracht met een warme stem. Eerder won hij al een poetry-slam en trad hij regelmatig als zanger op, nu zijn z'n talenten gebundeld en mogen we zowel een lach als een traan verwachten van iemand die kritiek op alledaagsheid om kan zetten in humor.

zondag 20 november (workshop)
Schrijfworkshop voor en door
Loesje
aanvang: 20:00 entree: gratis

Loesje's schrijfworkshops gaan over lokale thema's maar ook over andere dingen waar de deelnemers warm voor lopen. De workshops zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is en ze zijn gratis toegankelijk. Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je die reserveren via een mailtje aan onsstad@loesje.nl. Ook op de avond zelf mag
je je nog gewoon aanmelden.

donderdag 24 november (film/ actie,
science-fiction)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 24 november (concert/ jamsessie)
Boschsessie
open:
21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en zangers in elke discipline. Kom dus gerust binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

vrijdag 25 november (concert/ rock)
Afscheidsconcert: Männer ohne
Nerven + Liquid + The Knutsons + verrassingsact
DJ Chilit Gang
open:
21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 3,-

Männer ohne Nerven sluit hun "Alles ist vorbei-" tour vanavond af. Inderdaad, onze Arnhemse rockhelden stoppen ermee. Afscheid nemen doe je echter in stijl; zeker als je band Männer ohne Nerven heet. Naast een optreden van deze mannen, die hun gitaarliedjes met de nodige power brengen, is er nog meer. Er is een optreden van Liquid die een frisse mix van hiphop, indierock, electronica en funk ten gehore brengt. Er is een optreden van The Knutsons; de nieuwe band van de eerste M.o.N. -drummer: Erik Holterman. Alsof dit nog niet genoeg is komt er een verrassingsact. Het gaat echter om het allerlaatste optreden van onze Männer. Condoleren kan na afloop springend en dansend op de dansvloer o.l.v. DJ Chilit Gang. Aan een biertje nippen en bespreken hoe het nu verder moet kan natuurlijk ook. Gepaste kleding is vanavond gewenst.

http://www.mannerohnenerven.com/

http://www.liquid-website.nl/

zaterdag 26 november
Psytrance Goa meets Dub-dancehall
DJ's
Mouka + Myro & DJ's W-one en 2-inch
aanvang: 21:30 tot 5:00 entree: ¤ 5,-
(maandkaart niet geldig)
v.v.k: ¤ 5,-, deur: ¤ 7,50 (max. 300
kaarten)

Een psytrance party met black-light decoraties door DJ Mouka (Trishula Records) & DJ Myro (Kalamist/3rd-bit). Zij draaien van melodisch tot twisted en trippy psytrance. Goa en psychedelische muziek verspreidden zich vanuit Goa over de wereld en PLUR is wat hierbij voorop staat: peace, love, unity, respect. Op een echte goa-party krijg je het idee gevoel dat je deel bent van de kosmos. Feel free, enjoy your state of mind and come to GOA. In het Watertejater zullen DJ's W-one en 2-inch van 65 Dancehall Systems zich geheel bezighouden met relaxte reggae, dub en dancehall. Het belooft een nacht lang psychedelic trancedance en dub, reggae-dancehall zonder compromissen te worden. Voorverkoop via Kultuurhuis Bosch. Bestellen via 026-3518436 (ophalen half uur voor aanvang). Entree geldt voor het hele kultuurhuis.


---

Publiciteit
Kultuurhuis
Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E|
info@kultuurhuisbosch.nl
W|
www.kultuurhuisbosch.nl