Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 27 september 2005

Outsourcing in Suriname gunstig voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse directeuren op werkbezoek naar Suriname

DELFT - Directieleden van Nederlandse bedrijven en organisaties kunnen een geheel verzorgd werkbezoek naar Suriname winnen. Dit werkbezoek is de hoofdprijs van een prijsvraag, waarmee het Nederlandse bedrijf Nedbound samen met het Surinaamse ministerie van Handel en Industrie en Surinam Airways de aandacht wil vestigen op outsourcing naar Suriname. Tijdens de reis kunnen managers met eigen ogen zien wat de voordelen van uitbesteding naar Suriname zijn. Wie kans wil maken op het gratis werkbezoek kan meedoen aan de prijsvraag op www.outsourcingsuriname.nl.

Op het programma staan ondermeer een workshop 'zakendoen in Suriname' door de Surinaamse Kamer van Koophandel, een zakenbijeenkomst op de Nederlandse Ambassade en met de Surinaamse minister Siegfried Gilds van Handel en Industrie, een casestudy over tele- en videoconferencing, diverse brainstormsessies, een kennismaking met Surinaams cultureel erfgoed, en een bezoek aan de Brokopondo stuwdam. Daarnaast is er ook voldoende gelegenheid voor het inrichten van eigen programmaonderdelen en natuurlijk ook voor ontspanning.

"Bij outsourcing denken we vaak aan het Oosten. China, India en Pakistan bijvoorbeeld. Maar zeker voor Nederlandse bedrijven biedt outsourcing naar het Westen - en dan met name Suriname - veel voordelen," zegt directeur drs. Aldrin Ismail van Nedbound Nederland.

Minister Gilds somt enkele pluspunten op: "De officiële voertaal in Suriname is Nederlands, dus er is geen taalbarrière. De lonen liggen op redelijk niveau en de huisvesting is relatief goedkoop." Ismail vult aan: "Suriname beschikt ook over moderne telecomfaciliteiten. En last but not least: in Paramaribo zijn veel hooggekwalificeerde mensen beschikbaar. Zo zijn er heel veel hbo- en wo-studenten die graag hun handen uit de mouwen steken."

Het bedrijf Nedbound heeft zelf een callcenter in Paramaribo. Volgens Dennis Spaan, directeur van Nedbound Suriname, heerst er grote tevredenheid bij hun klanten: "94% van de mensen die wij spreken is tevreden over het contact dat Surinaamse medewerkers met hen hebben." Het succes van Nedbound is ook door anderen opgemerkt: begin dit jaar won het bedrijf de Intercultural Business Plan Quest, een ondernemerschapwedstrijd georganiseerd door de Rabobank en stichting TANS, voor zijn innovatieve ideeën en markante businessplan.

Het werkbezoek staat gepland van 30 oktober tot 7 november 2005. Naast de winnaars van de prijsvraag kunnen uiteraard ook andere belangstellenden mee. De kosten van het werkbezoek bedragen: ¤ 2.290,- per deelnemer. De inschrijftermijn voor de prijsvraag sluit op 15 oktober 2005.

Over Nedbound
In augustus 2004 heeft Nedbound officieel groen licht gekregen van de Surinaamse president Ronald Venetiaan. Het bedrijf boekt goede resultaten met zakelijk chatten, het voeren van e mailcorrespondentie en telefoongesprekken vanuit Suriname. Nedbound voerde onder meer projecten uit voor Unicef Nederland, het Wereld Natuur Fonds en reisorganisatie ILS | Chalets.nl.



Ingezonden persbericht