Talpa Nederland


Laren, 24 oktober 2005

'GOOISCHE VROUWEN' 30 OKTOBER VAN START OP TALPA

Zondag 30 oktober om 20.30 uur start op Talpa de nieuwe Nederlandse dramaserie 'Gooische Vrouwen', naar een idee van Linda de Mol. Zij speelt tevens een van de hoofdrollen, samen met Annet Malherbe, Tjitske Reidinga en Susan Visser. Mannelijke rollen zijn er onder andere voor Peter Paul Muller, Derek de Lint, Daniel Boissevain, Leopold Witte en Victor Reinier.

'Gooische Vrouwen' is een aantrekkelijke mix van drama en comedy. De serie vertelt het verhaal van Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn. Ze wonen in dezelfde buurt, midden in 't Gooi. Het uiterlijk, de sfeer, de reputatie en de verhalen zijn onmiskenbaar: veel geld, de Gooise matras, kouwe kak, Range Rovers, kinderen op dure scholen, mooie huizen, hét nest van vele Bekende Nederlanders .. Kortom: een reservaat.

'Gooische Vrouwen' is een serie over relaties, geld, moederschap, huwelijk en seks, maar bovenal over vriendschap zoals alleen vrouwen die kunnen hebben. Wat maakt Claire, Anouk, Cheryl en Willemijn tot vriendinnen? In de eerste plaats het feit dat zij alle vier ongelukkig zijn in de liefde. Leed verbroedert en er worden heel wat flessen witte wijn geleegd tijdens gesprekken met thema's als: hoe hou je het in Godsnaam spannend, zou 'ie vreemdgaan, en hoe vaak doen jullie het nog? Zaken die ze liever niet met elkaar delen worden gespuid bij hun gemeenschappelijke therapeut, de aantrekkelijke Dr. Rossi.

In de tweede plaats hun leeftijd. Het ouder worden hakt er bij de karakters behoorlijk in. Nog even en dan vindt niemand ze meer aantrekkelijk en tellen ze niet meer mee. Ze willen nog een keer echt begeerd worden, vlinders in hun buik voelen, verliefd zijn. Het ouder worden wordt uitgesteld met botox, siliconen, 'sexperimenten', pilatus en wanhopig vreemdgaan.

In de derde plaats het moederschap. Hun kinderen lijden aan alle moderne kwalen. ADHD, dyslexie, anorexia, depressie en glutenallergie. Maar daarnaast moeten die kinderen er op en top uitzien en vooral presteren. Op pianoles dus en paardrijden, streetdance, tennis, duiken, zeilen en huiswerkcursus.

Langzaam groeit er tussen de vier vrouwen een vriendschap die gebaseerd is op eerlijkheid en elkaar te allen tijde steunen, ondanks de verschillende persoonlijkheden. Lief zijn ze zeker niet; ze vertellen elkaar snoeihard de waarheid, maar bij problemen vormen ze ogenblikkelijk één front.

Kortom: vrouwen die het goed hebben, zullen veel herkennen. Vrouwen die in mindere luxe leven, zullen vast kunnen stellen dat geld een hoop ellende met zich meebrengt. Een serie die het Gooise leven behoorlijk op de hak neemt maar waar je geen aflevering van wil missen, omdat de heldinnen je enorm aan het hart gaan.

Gooische Vrouwen, vanaf 30 oktober iedere zondag om 20.30 uur. Er staan acht afleveringen gepland.

Cast
Annet Malherbe speelt Willemijn Lodewijkx
Linda de Mol speelt Cheryl Morero
Susan Visser speelt Anouk Verschuur
Tjitske Reidinga speelt Claire van Kampen
Peter Paul Muller speelt Martin Morero
Derek de Lint speelt Dokter Rossi
Leopold Witte speelt Evert Lodewijkx
Daniel Boissevain speelt Tom Blaauw
Victor Reinier speelt Anton van Kampen
Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
---


Talpa Nederland