Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkerveen/Nijkerk, aanhoudingen na mishandelingen
Publicatiedatum: 30-10-2005 10:24:40

Twee Barnevelders (22 en 21 jaar oud) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Nijkerkerveen. De twee worden verdacht van de mishandeling van een 18-jarige inwoner van Scherpenzeel. Die nacht zouden enkele jongeren om nog onduidelijke reden ruzie met elkaar hebben gehad, hierbij zou over en weer wat zijn geduwd. Nadat omstanders de groepen hadden gescheiden, kwamen de twee Barnevelders terug. Zij zouden toen de man uit Scherpenzeel tegen het hoofd hebben geslagen, waarna deze persoon op de grond viel. De Barnevelders werden door omstanders aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De inwoner van Scherpenzeel is voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort.

In zijn woning in Nijkerk is zondagochtend (rond 05.00 uur) een 40-jarige man aangehouden. De man zou eerder die dag in Nijkerk ruzie hebben gehad met enkele personen. Daarbij zouden enkele klappen zijn gevallen tussen hem en een 28-jarige Nijkerker. Hierbij zou de 40-jarige man de ander in de schouder hebben gesneden met een stuk glas. De ruzie is ontstaat, nadat de 40-jarige man een bekende van hem en de 28-jarige Nijkerker had lastig gevallen. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd voor de gewonde Nijkerker medische hulp geregeld. De 40-jarige man bleek toen te zijn vertrokken. Hij werd even later aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, huiselijk geweld

Publicatiedatum: 30-10-2005 10:24:16

Een 38-jarige inwoner van Ede is in de nacht van vrijdag op zaterdag nabij zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die nacht zijn 35-jarige vrouw te hebben mishandeld. Om nog onduidelijke reden hadden de twee ruzie gekregen en zou de man zijn vrouw hebben geslagen. Hierop vluchtte de vrouw het huis uit. Bij buurtbewoners wist zij de politie te bellen, die ging ter plaatse en de Edenaar aanhield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 30-10-2005 10:23:54

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft zaterdag tussen 21.00 uur en 23.15 uur 167 verkeersdeelnemers gecontroleerd op de Bennekomseweg in Ede. Er werden 7 overtredingen geconstateerd (driemaal rijden onder invloed, eenmaal rijden terwijl die persoon een rijverbod had, eenmaal geen gordel gedragen, eenmaal een te hoge constructiesnelheid en eenmaal geen bromfietscertificaat).
In Ede (op de Apeldoornseweg) heeft VHT vrijdag van 07.05 uur tot 13.05 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 2810 gecontroleerde personen reden er 16 te hard.
In Ede werd vrijdag van 17.48 uur tot 21.15 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Ditmaal was dat op de N224. Van de 1160 gecontroleerde personen reden er 46 te hard.
Op de Achterstraat en de Kierkamperweg in Bennekom heeft het VHT zaterdag (van 18.00 uur tot 20.30 uur) een verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal 275 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd op gebruik van alcohol en de gordel. Er werden vijf overtredingen geconstateerd (eenmaal rijden onder invloed, tweemaal te hoge constructiesnelheid, eenmaal een gladde band en eenmaal geen bromfietscertificaat).
In Wageningen werd vrijdag van 07.57 uur tot 14.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 4390 gecontroleerde personen reden er 40 te hard.
In Renkum werd vrijdag van 10.29 uur tot 13.39 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 1660 door het VHT gecontroleerde personen reden er 24 te hard.
Op de Apeldoornsestraat in Garderen was het VHT vrijdag van 15.30 uur tot 21.00 uur aanwezig voor een verkeerscontrole. Er werden 2500 personen gecontroleerd en 23 overtredingen werden geconstateerd (waarvan elfmaal een snelheidsovertreding).
In Wekerom werd vrijdag van 18.34 uur tot 21.15 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Apeldoornseweg. Van de 920 gecontroleerde personen reden er 7 te hard.
Op de Apeldoornseweg in Garderen controleerde het VHT vrijdag van 15.20 uur tot 19.00 uur het verkeer op snelheid. Van de 640 gecontroleerde personen reden er 9 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk/Kootwijk, gewonden bij ongeval

Publicatiedatum: 30-10-2005 10:23:31

Bij een botsing tussen twee auto's op de Fliersteeg in Nijkerk zijn twee personen gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Nijkerkerveen reed zaterdagavond (rond 17.50 uur) over de Fliersteeg, komende uit de richting van de Ds. Kuypersstraat. Tijdens het nemen van een haakse bocht naar links raakte zijn wagen in een slip. Hierdoor kwam het voertuig dwars op de rijbaan te staan. Op dat moment kwam, uit tegenovergestelde richting, een door een 35-jarige inwoner van Almere bestuurde wagen aanrijden. De twee auto's botsten, waarbij de 22-jarige man uit Nijkerkerveen (vermoedelijk kneuzingen) en een 36-jarige vrouw uit Almere (zij was inzittende van de andere auto en kampte met pijn aan de borstkas) gewond raakten. De gewonde man is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort, de vrouw is overgebracht naar een hospitaal in haar woonplaats.

In Kootwijk raakte een 79-jarige fietser uit Castricum gewond (gebroken arm en hoofdwond). De man fietste vrijdagmiddag over het fietspad tussen de Asselseweg en de Nieuw Milligenseweg. Door gevallen bladeren zou het de man niet altijd duidelijk zijn geweest hoe het fietspad precies liep. De fietser kwam in de berm terecht, viel en raakte gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk/Barneveld, rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 30-10-2005 10:23:11

In het district West-Veluwe Vallei is het afgelopen weekeinde van een aantal automobilisten het rijbewijs ingevorderd. In Nijkerk werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 53-jarige inwoner van die plaats ingevorderd. Het rijgedrag van deze automobilist viel op; hij reed niet constant zoveel mogelijk rechts. Vlakbij zijn woning werd de man gecontroleerd. Een ademanalyse wees uit dat hij onder invloed verkeerde (ongeveer 1,73 promille). Aangezien de man in het verleden eerder op rijden onder invloed is betrapt, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man verzette zich bij zijn aanhouding.
Op de A1, nabij de afslag naar de A30 richting Barneveld, werd zaterdagmiddag een 44-jarige Nijmeegse automobilist gecontroleerd. Hij blies 600 ug/l (wat gelijk staat aan een promillage van 1,38). Ook bij deze man was sprake van recidive. Zijn rijbewijs werd derhalve ingevorderd.
Een 60-jarige Barnevelder is zaterdagavond in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht onder invloed een auto te hebben bestuurd. Bij de politie kwam die avond de melding binnen dat een wagen in Barneveld slingerend over de weg reed. Agenten namen hierop een kijkje bij het huis van de tenaamgestelde van de wagen en troffen daar de man aan, die net thuis zou zijn gekomen. De man zou onder invloed verkeren. Hem is een bloedproef afgenomen en het rijbewijs ingevorderd. Ook bij deze persoon is sprake van recidive. Bij zijn aanhouding beledigde de man de agenten.
Het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Barneveld is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. Door surveillerende agenten werd gezien hoe de man met aanzienlijke snelheid door het centrum van Barneveld reed. Op de Amersfoortsestraat werd de man gecontroleerd. Een ademtest wees uit dat hij onder invloed verkeerde (1,33 promille).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606