Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


29 oktober 2005


Nunspeet - Woningbrand

Rond 20.30 uur vrijdagavond 28 oktober 2005 sloegen de vlammen uit het zolderdak van een hoekwoning aan het Prins Mauritserf 35 te Nunspeet. Een voorbijganger waarschuwde de aanwezige gezinsleden, die nog niets gemerkt had. De brand is op de zolderverdieping begonnen. De zolderverdieping en de bovenverdieping zijn uitgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaaak van de brand. De woning is momenteel onbewoonbaar.


Harderwijk - Auto over de kop

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober rond 02.00 uur is een 22-jarige man uit Hierden met zijn personenauto een paar keer over de kop gegaan, nadat hij in botsing was gekomen met de personenauto van een 25-jarige man uit Baarn. De Hierdenaar reed over de N302 in de richting van Ermelo. De 25-jarige man uit Baarn kwam vanaf de A28 en wilde bovenaan de afslag linksaf richting Harderwijk. Toen de man optrok, zag hij op het laatste moment de 22-jarige man uit Hierden van links aankomen. De Hierdenaar raakte de auto van de man uit Baarn aan de voorzijde, raakte in een slip en ging een paar keer over de kop. De man is op eigen kracht uit de auto gekomen. Hij had lichte snijwonden. De Hierdenaar blies bij de blaastest ('Botsen is blazen') 0,63 promille. Zijn kentekenbewijs is ingenomen.


Epe - Rijden onder invloed

Een 25-jarige bestuurder uit Zwolle blies bij een controle in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober even na 03.00 uur 0,99 promille. De man kon geen rijbewijs laten zien. De auto is in beslag genomen.


Vaassen - Drie keer brand

- Geknetter van vuur wekte de bewoonster van een woning aan de Oldehofstede in Vaassen in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober tegen 04.45 uur. Ongeveer 10 coniferen in de achtertuin stonden in brand. De brandweer was snel ter plaatse. Buurtonderzoek leverde geen aanwijzigingen op. De politie stelt een verder onderzoek in.
- Een kwartiertje later diezelfde nacht, rond 05.00 uur, kreeg de politie melding van een papier-containerbrand bij de sporthal aan de Koekoeksweg.
- Net voor 06.00 uur zaterdagmorgen 29 oktober werd een 34-jarige man uit Vaassen gewaarschuwd door zijn krantenbezorger met de mededeling dat er brand achter zijn woning (Boxhofstede) zou zijn. De man heeft eerst de brand zoveel mogelijk zelf geblust met een tuinslang tot de brandweer het van hem overnam. De brand lijkt te zijn aangestoken door wat kranten die direct achter de deur op de grond lagen in brand te steken. Nagenoeg alle zaken in het schuurtje zijn verloren gegaan. De politie stelt een onderzoek in.


Wezep - Brand in voormalig winkelpand

Zaterdagmorgen 29 oktober rond 06.30 uur kreeg de politie melding van een brand in het bijgebouw naast het oude winkelpand van Koops Bedden aan de Zuiderzeestraatweg, tegenover Coelenhage. De brandweer van Wezep was snel ter plaatse om het vuur te blussen. De schade is beperkt. De brand is vermoedelijk aangestoken. Een getuige had even voor 06.30 uur een auto horen wegrijden.


--- Einde persberichten ---


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


---- --