Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Achterhoek
---


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 oktober 2005


Doetinchem - Vernieling auto's

Vrijdagavond 28 oktober omstreeks 22.40 uur kreeg de politie melding dat er op de parkeerplaats Schouwburgplein een groep van ongeveer 10 personen bezig was over auto's te lopen en op auto's te springen. Ter plaatse gekomen bleken twee auto's zwaar beschadigd te zijn. Vijf andere auto's raakten licht beschadigd door deuken in motorkap en dak. De benadeelden hebben aangifte gedaan.


Eibergen - Doorrijden na aanrijding

Op vrijdag 28 oktober had een 48-jarige man uit Eibergen zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf, tussen 19.50 en 20.10 uur geparkeerd in een van de vakken achter de Edah / naast het politiebureau. Links naast zijn auto stond een SUV-achtige personenauto geparkeerd. Bij terugkomst zag de Eibergenaar dat er schade was aan de linkerachterzijde van zijn auto, veroorzaakt door een motorvoertuig. De politie vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden via 0900 - 8844.


Doetinchem - Alcoholcontroles

- Bij een alcoholcontrole aan de Keppelseweg op vrijdag 28 oktober heeft de politie rond 19.30 uur een man aangehouden en naar het bureau overgebracht, alwaar hij 0,94 promille blies. De man, een 57-jarige inwoner van Doetinchem, kreeg een rijverbod. Ook is proces-verbaal opgemaakt.
- Op de C. Missetstraat controleerde de politie op vrijdag 28 oktober op alcohol. Rond 21.30 uur werd een 50-jarige man uit Didam aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, alwaar hij 0,51 promille blies. Er is proces-verbaal opgemaakt.


Winterswijk - Fietsendiefstal

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober rond 04.30 uur zagen agenten een man rijden op een wel heel bijzondere fiets: de rode bakfiets die al geruime tijd als reclameobject in Kortschot staat gestald. De man, een 29-jarige man uit Aalten, bekende vlot dat hij de fiets had weggenomen omdat hij geen taxi meer had kunnen krijgen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is voorgeleid. De fiets is intussen teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar, het bedrijf Profile Wesselink te Winterswijk.


--- Einde persberichten ---

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 5


---- --