Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie roept getuige(n) op

NIEUWEGEIN - Naar aanleiding van de brand, die plaatsvond op woensdag 12 oktober 2005 in de Lucasschool aan de Heemraadsweide te Nieuwegein, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het gebouw liep door de brand aanzienlijke schade op. De politie sluit brandstichting niet uit.

De politie heeft al diverse getuigen/betrokkenen gehoord, maar denkt dat er nog meer getuigen/personen zijn die informatie kunnen verschaffen. Zo zijn er kort voor het ontdekken van de brand drie personen gezien die van het schoolplein wegliepen. De politie wil graag in contact komen met deze personen en/of weten wie deze personen zijn. Als er daarnaast nog personen/getuigen zijn met wie de politie nog niet heeft gesproken, dan kunnen via het telefoonnummer 0900 - 8844 kontakt opnemen met de politie district Lekstroom voor het maken van een afspraak. Personen/getuigen die informatie hebben en anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800 - 7000.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op vrijdagavond heeft de politie op de Utrechtseweg, De Staart en de Veerwagenweg een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 545 voertuigen gecontroleerd. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor: geen fiets- of autoverlichting (87), niet tonen rijbewijs (36), niet tonen kentekenbewijs (36), rijden door het rode verkeerslicht (7), niet dragen helm (3), teveel vermogen bromfiets (2), geen bromfietscertificaat 92), niet handenvrij bellen (1) en niet dragen gordel (1).

Vier automobilisten bleken onder invloed van alcohol hun voertuig te besturen. De bestuurder die het meest had gedronken, had 485 ug/l in zijn lichaam.

Vrouw gewond na aanrijding

NIEUWEGEIN Op vrijdagmiddag is een 44-jarige Nieuwegeinse inzittende van een personenauto gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 14.05 uur reed een 58-jarige automobiliste uit Utrecht over de Laagravenseweg, komende uit de richting Utrecht. Voor haar reed een 47-jarige automobilist uit Nieuwegein die moest remmen voor het overige verkeer. De 58-jarige vrouw zag dat te laat, met een aanrijding tot gevolg. De 44-jarige inzittende uit Nieuwegein is met pijn aan nek en rug overgebracht naar het Antoniusziekenhuis.

Aanrijding van alcohol

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond is een 83-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.00 uur reed hij met zijn auto op de Kerkstraat achteruit uit een parkeervak en reed tegen een andere geparkeerde auto aan. Hij werd onderworpen aan een blaastest en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse op het politiebureau wees 505 ug/l uit. Met een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal keerde hij huiswaarts.

Kampeerauto in de brand

HOUTEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een kampeerauto afgebrand.

Omstreeks 03.30 uur waren agenten bezig met een verkeerscontrole toen zij een brandlucht roken. Op de Klompenmakersgilde troffen zij een kampeerauto aan die in brand stond. De brandweer bluste de brand. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie verzoek getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via 0900-8844.