Rijn & Venen. 11.50 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Te diep in glaasje gekeken

VINKEVEEN Op zaterdagavond is een 61-jarige automobilist uit Vinkeveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.45 uur werd hij gecontroleerd op de Braambrugse Zuwe. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 710 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BRAAMBRUGGE In de nacht van zaterdag op zondag is een 48-jarige automobilist aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde.

Omstreeks 02.30 uur werd hij gecontroleerd op de Kleiweg en hij werd onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 590 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Nat pak

WOERDEN Op vrijdagavond is een 60-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 19.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een getuige achter een winkeldief aanzat, die een jas had weggenomen bij een winkel aan de La Fontaineplein. Op een gegeven moment verloor de getuige op de Nova Zemblakade de verdachte uit het oog. De Nova Zemblakade is echter een eiland en de agenten stonden op de brug, die de enige toegangsweg is. Een agent zag dat de verdachte zich in de struiken aan de waterkant schuil hield. De 60-jarige man probeerde door naar de overkant te zwemmen, te ontkomen. Na vijftig meter zwemmen werd hij echter door de agent op de kant geholpen en werd hij aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Twee gewonden na aanrijding

MAARSSEN Op vrijdagavond zijn een 30-jarige man en een 55-jarige uit Maarssen en Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 20.55 uur reed een 30-jarige automobilist uit Maarssen over de Zuilense Ring in de richting van de Rijksweg A2. Toen hij wilde keren liet hij de hem tegemoetkomende 24-jarige automobilist uit Vleuten vermoedelijk niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg. Een 55-jarige passagier van de 30-jarige automobilist raakte bekneld en de brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie. De 55-jarige en 30-jarige man zijn met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De regionale verkeersdienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Vernieling auto

MAARSSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige man uit Maarssen aangehouden voor het plegen van vernieling aan een auto.

Omstreeks 00.45 uur wilde de man een horecagelegenheid aan het Bisonspoor binnen gaan. Beveiligingspersoneel hielden hem tegen, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Toen hij werd geweigerd sloeg hij tot twee maal toe een deuk in een geparkeerd staande auto. Hierop werd hij aangehouden door het beveiligingspersoneel, die hem overdroegen aan de ter plaatse gekomen agenten. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Op vrijdagavond heeft de politie tussen 19.30 uur en 21.00 uur op de Straatweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 100 automobilisten onderworpen aan een blaastest. Geen van de bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

Harddrugs

BREUKELEN Op vrijdagmiddag is een 44-jarige man uit Santpoort-noord aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen.

Omstreeks 13.20 uur waren agenten bezig met een onderzoek op de Stationsweg naar aanleiding van een inbraak. Ter plaatse troffen agenten de 44-jarige man aan en hij werd gecontroleerd. Tijdens de fouillering bleek de man in bezit te zijn van een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Hij werd hierop aangehouden, maar verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld lukte het de agenten hem in het politievoertuig te krijgen en brachten hem naar het bureau voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen om welke verdovende middelen het gaat.