Stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 42-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.15 uur reden agenten op de Mexicodreef toen zij met hoge snelheid werden ingehaald door de 42-jarige bestuurder. Hij werd staande gehouden en werd onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 755 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

UTRECHT Op zaterdagavond is een 56-jarige bestuurder uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Omstreeks 20.15 uur werden agenten op de Brailledreef aangesproken door een 39-jarige automobilist die aangaf de 56-jarige automobilist te volgen, omdat hij was doorgereden na een aanrijding tussen beiden. De agenten gaven de 56-jarige man een stopteken en hij moest een blaastest afleggen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 615 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en voor het rijden onder invloed.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op vrijdagavond heeft de politie op de Ametsrdamsestraatweg en het Oudenoord een verkeerscontrole gehouden.

Op de Amesterdamsestraatweg werd gecontroleerd vanaf 20.30 uur en op het Oudenoord vanaf 00.00 uur. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor: niet dragen gordel (15), niet tonen rijbewijs (7), geen fietsverlichting (6), geen autoverlichting (6), verlopen APK (4), niet tonen bromfietscertificaat (1), rijden zonder rijbewijs (1), niet tonen keuringsbewijs (7), rijden door geslotenverklaring (3) en niet handenvrij bellen (2).

Tijdens de controle werden 250 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders bestuurden onder invloed van alcohol hun voertuig. De hoogste uitslag van de ademanalyse was 565 ug/l.

Opruier aangehouden

UTRECHT Op zaterdagmiddag is een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden voor opruiing en belediging.

Omstreeks 18.00 uur waren agenten op de Prinses Irenelaan bezig met een onderzoek naar aanleiding van een aanrijding. Toen een 20-jarige man onder het afzetlint doorliep, werd hij aangesproken door een agent die hem vertelde dat hij achter het afzetlint plaats te nemen. De man gaf hier geen verhoor aan en begon de agent te beledigen. Hierop werd hij aangehouden voor belediging, belemmering en het negeren van een vordering. Vervolgens begonnen vrienden van hem zich met de aanhouding te bemoeien, mede doordat de verdachte de groep aan het opruien was. Er werden stenen gegooid, waardoor een politievoertuig schade opliep. Hierop werd om assistentie gevraagd en vormden de agenten een linie en werd de wapenstok ter hand genomen. Twee maal is de wapenstok gebruikt. Hierop keerde de rust weder. De 20-jarige man is ingesloten voor verhoor wegens opruiing.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, via 0900-8844.

Vernielingen

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn meerdere vernielingen gepleegd in de wijken Tuindorp en Tuinwijk.

Op de Prof. Leonarfd Fuchslaan zijn de ruiten van een bushalte vernield. Ook zijn twee bushaltes op de Eyckmanlaan vernield. Op de Juliusstraat, de Van Ingen Houszlaan en de Bosschrastraat werd in totaal van vier personenautos een autoruit ingeslagen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld, via 0900-8844.

Vernieling verkeerslicht

UTRECHT Op zaterdagochtend werden drie jongens van 22 jaar uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een verkeerslicht.

Met behulp van cameratoezicht werd gezien dat drie jongens omstreeks 06.30 uur op het Neude een verkeerslicht vernielden. Agenten gingen ter plaatse en hielden de drie verdachten aan. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 2 mannen van 22 en 24 jaar uit Zeist en Utrecht aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 05.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een vechtpartij op de Viebrug. Ter plaatse gekomen werden de agenten aangesproken door enkele mannen die aangaven te zijn geslagen door twee mannen. De twee mannen zouden de Pauwstraat zijn ingerend. Op de Loef Berchmakerstraat konden de agenten de twee mannen van 22 en 24 jaar aanhouden. Een 24-jarige man uit Utrecht deed aangifte van mishandeling. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.