Politie Groningen

Persberichten zondag 30 oktober 2005

Provincie Groningen 30-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1155, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Kolham, Rijksweg West: aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Siddeburen, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1510, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen: bromfietser aangehouden voor diefstal
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagavond op de Europaweg aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Agenten zagen de Groninger met hoge snelheid over het Damsterdiep rijden en gaven hem een stopteken. Deze negeerde hij, maar konden hem uiteindelijk op de Europaweg staandehouden. Hij kon geen bromfietscertificaat en verzekeringspapieren tonen. Ook het framenummer van de bromfiets was niet leesbaar. Daarnaast had hij een heel onduidelijke verklaring over de herkomst van de bromfiets. De jongen moest mee naar het politiebureau en de bromfiets werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op voor diefstal of heling van een gestolen bromfiets.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat twee mannen aangehouden voor mishandeling. De mannen, een 25-jarige Stadjer en een 26-jarige man uit Emmen, hadden ruzie met een 31-jarige Stadjer. De verdachten deelden diverse klappen uit aan de Stadjer. Beide verdachten konden op aanwijzing van het slachtoffer en middels cameratoezicht worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw aangehouden voor varen onder invloed
Een 36-jarige vrouw uit Feerwerd is zaterdagnacht aangehouden bij de Wilhelminakade voor varen onder invloed. De politie kreeg een melding van een bootje dat met hoge snelheid door de Spilsluizen voer. Agenten troffen het bootje en de bestuurster aan en vermoedden dat de vrouw had gedronken. Een blaastest op de wal bevestigde dit vermoeden. Op het politiebureau werd 1,4 promille alcohol in haar bloed vastgesteld. Na verhoor mocht de vrouw het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Ebbingestraat twee 37-jarige Stadjers aangehouden voor bedreiging. De mannen werd de toegang geweigerd van een café aan de Grote Markt, omdat ze behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden. Tegen sluitingstijd spraken de mannen de portiers hierop aan en een van de mannen bedreigden hem met woorden. Ook spuugde hij in zijn richting. Beide mannen liepen weg, maar agenten liepen hen tegemoet. De twee werden ingerekend. De verdachte die de bedreigingen uitte is ingesloten; de ander mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagnacht een 37-jarige vrouw uit Groningen op de Grote Markt aangehouden voor mishandeling. Een beveiligingsmedewerker liep samen met de vrouw richting surveillerende agenten. De tas van de vrouw was gestolen en zij schakelde de hulp in van de
beveiligingsmedewerker. Toen hij zei dat hij weinig voor haar kon betekenen, ging ze volledig door het lint. Onder het oog van de agenten sloeg en schopte ze de beveiligingsmedewerker. Toen haar verteld werd dat ze was aangehouden, richtte ze haar woede tot de agenten. Ook aan hen deelde ze diverse schoppen uit. Ze werd met gepast geweld meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Boerakker (Marum): automobilist over de kop
Een 19-jarige automobilist uit Nijkerk is zaterdagmiddag op de Boerakkerweg na een inhaalmanoeuvre met zijn auto over de kop geslagen. De Nijkerker kwam na zijn actie in de rechterberm in de slootwal terecht en sloeg daar over de kop. De man kon op eigen gelegenheid zijn auto verlaten, maar werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. Inmiddels is gebleken dat het slachtoffer geen letsel heeft opgelopen van de klap. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Bedum: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagnacht op de Bazuinslaan het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige autmobilist uit Bedum. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 1,9 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs moest hij achterlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Spijk: bromfietser op de bon
Een 15-jarige scooterrijder uit Bierum is zaterdagavond op de Nesweg in Spijk bekeurd. Agenten zagen de jongen zonder helm rijden. Toen hij de agenten zag, ging hij ervandoor. Hierbij deed hij zijn verlichting uit. Na een korte achtervolging werd de jongen in de kraag gevat. Hij kreeg drie processen-verbaal: voor het rijden zonder
bromfietscertificaat, het rijden zonder helm en het rijden zonder verlichting.

Grijpskerk: mannen aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagnacht op de Groningerstraatweg twee mannen uit Niehove (20 en 21 jaar oud) aangehouden voor mishandeling. Gealarmeerde agenten werden aangesproken door een
beveiligingsmedewerker. Hij vertelde dat de 21-jarige een glas naar hem had gegooid, waardoor hij gewond was geraakt aan zijn hoofd. De beveiligingsmedewerkers droegen de man over aan de politie. Zij namen hem mee naar het politiebureau. Omdat de verdachte bij zijn actie hulp kreeg van de 20-jarige, werd ook hij meegenomen. De 20-jarige mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De 21-jarige werd ingesloten. Hij wordt vandaag nader gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: man aangehouden voor belediging
De politie heeft zaterdagnacht op de Wendtsteinweg een 18-jarige man uit Niekerk aangehouden voor belediging. De man was een uitgaansgelegenheid uitgezet, omdat hij zich vervelend gedroeg en iemand had geslagen. Toen hij toch weer binnen probeerde te komen, werd de politie ingeschakeld. Zij stuurden hem weg, waarop de Niekerker begon te schelden op de agenten. Hierop moest hij mee naar het politiebureau. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en is met gepast geweld meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: mannen aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagnacht in Delfzijl twee jongens (15 en 17 jaar oud) aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De twee hadden onenigheid gekregen met een 16-jarig meisje en bedreigden haar met een mes. Gealarmeerde agenten wisten met behulp van getuigen de verdachten te achterhalen. Toen zij de agenten zagen, gingen ze er echter vandoor. De 17-jarige jongen kon op de Stationsweg ingerekend worden. Bij fouillering bleek hij een mes op zak te hebben. De 15-jarige jongen werd in de Waterstraat ingerekend. De 17-jarige had al eerder in de nacht mensen bedreigd met een mes bij een café aan de Kerkstraat, maar was gevlogen toen de politie kwam. De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor. Het mes is inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: snorfietser onder invloed
Een 16-jarige snorfietser uit Zuidhorn is zaterdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongen reed politieagenten tegemoet en bij controle bleek hij alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 1 promille alcohol in zijn bloed geconstateerd. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagavond op de Rijksweg West in Kolham het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Hoogezand. De automobilist werd gelaserd met een snelheid van 111 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 60 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Usquert: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht op de Streeksterweg in Usquert een 30-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole werd hij staandegehouden en een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Vlagtwedde: mannen aangehouden voor verboden wapenbezit De politie heeft zaterdagnacht in de Schoolstraat twee mannen, een 19-jarige uit Alteveer (Gn) en een 18-jarige uit Stadskanaal, aangehouden voor verboden wapenbezit. Beveiligingsmedewerkers van een uitgaansgelegenheid zagen dat de mannen in het bezit waren van een stroomstootwapen. Ook zou de 18-jarige het stroomstootwapen gebruikt hebben tegen een 21-jarige vrouw uit Ter Apel. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het in het bezit hebben van een verboden wapen. Tegen de 18-jarige wordt ook proces-verbaal opgemaakt vanwege mishandeling. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.