Politie Flevoland

Brand in woningen

Almere 30-10-2005 - In een woning aan de Poldermolenweg is vrijdagavond brand uitgebroken waarbij grote rookontwikkeling is ontstaan.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren alle bewoners al uit de woning. De 27-jarige bewoner had de brand in de gang ontdekt en zelf al geblust. Drie bewoners die tijdens de brand in de woning aanwezig waren, zijn, in verband met het inademen van rook, ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Volgens de brandweer is het nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan. Vermoedelijk hebben folders op de grond in de gang door onbekende oorzaak vlamgevat.

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een woningbrand op het Deventerpad. Ter plaatse zagen de agenten dat de hele woning vol rook stond. Een 20-jarige bewoonster was nog op de eerste verdieping in de woning aanwezig. De gealarmeerde brandweer bracht de vrouw via het raam in veiligheid. Het slachtoffer is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De brandweer bluste het vuur. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een pan olie op het vuur in de keuken.