1e persbericht van zondag 30 oktober 2005

Eindhoven 30-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden voor heling

Op de Piazza zijn zaterdag rond 19.50 uur een 39-jarige en een 60-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de heling van een gestolen fiets. De 60-jarige man is na verhoor heengezonden. De 39-jarige Eindhovenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met harddrugs aangehouden

Zondag rond 2.15 uur is op het Stationsplein een 49-jarige man uit Best aangehouden. Hij wordt er van verdacht te handelen in harddrugs. Er werden 19 bolletjes met wit poeder aangetroffen en bij fouillering bleek hij 9 zakjes met weed bij zich te hebben. De man is ingesloten.

Helmond: Verdachte van brandstichting aangehouden

Op de Berlaerstraat is zaterdagochtend rond 4.10 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in een geparkeerde auto. Deze auto stond geparkeerd op de Berlaerstraat. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Ex-vriendin aangehouden voor vernieling

In Helmond West is een 30-jarige vrouw uit Helmond aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk. Zij zou even daarvoor de ruit van de woning van haar ex-vriend hebben vernield. Daarna drong zij de woning binnen. Bij haar aanhouding bleef zij zich hevig verzetten en spuugde een agent in het gezicht. De vrouw is de cel ingegaan.

Beek en Donk: Graffiti-spuiters aangehouden

Op het Piet van Thielplein zijn zondagochtend rond 1.20 uur een 19-jarige jongen uit Helmond en een 18-jarige jongen uit Beek en Donk aangehouden. Zij werden door de politie op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti. Een derde verdachte wist te ontkomen. De twee zijn meegenomen naar het bureau.

Duizel: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 20.45 en zondag 2.30 uur is ingebroken in een woning aan de Groenstraat. De ruit van een deur werd ingeslagen. De buit bestond uit een home-cinemaset, een video en een laptop.

Eersel: Twee verdachten autodiefstal aangehouden

Op de Postelseweg zijn zaterdagavond rond 23.40 uur een 58-jarige man uit Antwerpen (B) en een 51-jarige man uit Retie (B) aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat deze mannen met panne langs de weg stonden en dat zij beiden gedronken hadden. Bij controle bleek dat zij in een personenauto met valse kentekenplaten reden. De auto is vermoedelijk gestolen in België. Het rijbewijs van de 58-jarige bestuurder uit Antwerpen is ingevorderd. Hij blies een promillage van ruim 1,45. Het tweetal is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Veldhoven: Man aangehouden na achtervolging

Agenten zagen zondagochtend een personenauto over de Heerseweg rijden en gaven de bestuurder een stopteken voor een alcoholcontrole. Hierop gaf de bestuurder gas en ging er vandoor. Na een achtervolging stopte hij op de Klokkenmaker en ging er te voet vandoor. In een brandgang kon hij worden aangehouden. De 60-jarige man uit Veldhoven moest alsnog een blaastest doen. Hij blies een promillage van 0,85. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.