Politie Twente

Persberichten Politie Twente

30 oktober 2005

Dieven stelen op bestelling

Winkeldieven aangehouden

Enschede

De politie Twente heeft 28 oktober rond 15.10 uur twee mannen die verdacht worden van winkeldiefstal aangehouden. De twee Russisch sprekende verdachten zijn in de leeftijd van 29 en 36 jaar en komen uit Apeldoorn. De verdachten waren in de eerste instantie in een warenhuis te Enschede aanhouden door het winkelpersoneel. In een tas trof het winkelpersoneel parfums ter waarde van 680 euro aan. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. Het personeel van de winkel herkende de verdachten tevens van een eerdere winkeldiefstal waarbij destijds (6 oktober) voor 1000 euro aan parfums was weggenomen. In de portemonnee van een van de verachten trof de politie een soort bestellijst in het Russisch aan. Via een tolk werd duidelijk dat op het briefje allemaal bestellingen op stonden van leren kleding, tassen, broeken et cetera met onder andere prijzen. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten (05-136929).

Wapenbezit

Uitgaan met een ploertendoder in de mouw.

Almelo

De politie Twente heeft op zaterdag 29 oktober rond 01.10 uur in de binnenstad van Almelo een 20 jarige inwoner van deze stad aangehouden. De man bleek een ploertendoder in zijn mouw te hebben. Dit is een wapenstok met een loden knop. Eerder op de avond bleek de verdachte door de portiers van een café uit het café was gezet. De ploertendoder is in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten (05-137183).

Verkeersongeval

Drie gewonden na verkeersongeval op de N35.

Enschede

Bij een verkeersongeval op de N35 zijn op 28 oktober rond 22.35 uur drie gewonden gevallen. Uit de eerste onderzoeksresultaten van de politie Twente blijkt dat een 41-jarige vrouw uit de richting van Glanerbrug kwam aanrijden. Waarschijnlijk is ze op een gegeven moment in de berm geland en vervolgens na een correctie dwars over de rijbaan terechtgekomen. Een auto met twee inzittenden, een 29 jarige man en een 27 jarige vrouw uit Enschede, kon deze auto niet meer ontwijken. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. Alle drie de inzittenden van de auto's zaten bekneld en zijn door de brandweer bevrijd. De slachtoffers zijn met verschillende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede (05-137125).

Poging tot inbraak

Verdachte probeert via balkondeur binnen te komen.

Enschede

Aangever, een 32 jarige man uit Enschede, lag rond 21.20 uur in zijn woning aan de Beatrixstraat even te dutten op de bank. Hij hoorde eerst wat gerommel en vervolgens begon zijn hond te grommen. Hij stond op en liep naar de balkondeur. Toen hij de lamellen aan de kant deed, keek hij recht in de ogen van een onbekende man die bij hem op het balkon stond. Aangever deed de balkondeur open en greep hem vast. Op de vraag wat hij op zijn balkon moest kwam de verdacht met een vaag verhaal. De aangever probeerde de verdacht in bedwang te houden. Op een gegeven moment zag de verachte toch kans zich los te rukken en sprong van het balkon naar beneden. Signalement van de verdachte luidt: Noord-Afrikaans / Zuid-Europees uiterlijk. Zwart kort gedekt haar. Leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Lengte ongeveer 1,75 meter. Tenger postuur, geen snor of baard. Droeg een zwarte bril. Verder was hij gekleed in een donkere jas met capuchon met aan de rand pluizige uitsteeksels,, een spijkerbroek en blauwe dikke handschoenen (05-136663).

Trammelant tussen twee groepen bowlers De politie Twente houdt vijf verdachten aan

Enschede

De politie Twente heeft op 30 oktober rond 00.30 uur in Enschede vijf verdachten aangehouden. De politie kreeg een melding dat er trammelant was met twee groepen bowlers bij een bowlingbaan aan het Colosseum. Ter plaatse bleek dat twee groepen naast elkaar gelegen banen gebruikt hebben. Op een gegeven moment kwam het tussen de groepen, zonder duidelijke aanleiding, tot een woordenwisseling. Het personeel van de bowlingbaan kwam nog tussen de groepen om de boel te sussen. Dit mocht niet baten. Over en weer vielen rake klappen. Hierbij liep het personeel ook klappen op. De politie heeft behoorlijk moeten optreden om uiteindelijk de orde te kunnen herstellen. Er zijn in totaal verdachten aangehouden voor onder andere mishandeling en niet voldoen aan bevel. De vijf verdachten komen uit Oldenzaal (37 jarige man), Echt (21 jarige man en 17 jarige vrouw), Purmerend (24 jarige vrouw) en Enschede (54 jarige man. Het incident wordt onderzocht (05-137601).

Aanhouding

Lichtmast omver gereden.

Vroomshoop

De politie kreeg op 29 oktober rond 22.50 uur een melding binnen waarbij op de Hammersweg een lichtmast omver was gereden en dat de bestuurder weg was gereden. Ter plaatse trof de politie een platgereden lichtmast aan. Verder trof de politie delen aan van een koplamp een kentekenplaat. De kentekenplaat stond op naam van een 21 jarige man uit Daarle. Later op de avond heeft de politie Twente de man bij zijn zus in Vroomshoop aangehouden. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol (05-137581).

Geldkist met bankpasje weggenomen

Twee knapen kletsen zich met een smoes naar binnen.

Enschede

Een 88 jarige inwoonster van een woning aan Het Achtervoort in Enschede kreeg op 28 oktober rond 16.00 uur twee knapen van ongeveer 17 jaar op bezoek. De knapen klopten aan het raam en vroegen of ze binnen mochten kijken. Dit omdat hun moeder in de omgeving ook een kamer kreeg. De vrouw keek niet vreemd op omdat de woning naast haar leeg staat. Dus ging ze mee met het verhaal van de knapen. Ze liet de woning aan de knapen zien. De knapen vertelden dat hun moeder vaak de papieren kwijt was en vroegen aan de vrouw hoe ze dit oploste. De vrouw kwam toen met een geldkist aanzetten. Ze legde uit dat zo'n kiste heel makkelijk was om papieren in te bewaren. Later gingen de knapen weg. De volgende morgen kwam één van de knapen met een onbekende vrouw langs. Deze onbekende vrouw stelde zich voor als de zus van één van de knapen. Ondertussen werd vermoedelijk het geldkistje met de bankpas van de vrouw weggenomen. In de loop van de dag kreeg de vrouw een telefoontje van de knapen die zich voordeden als de politie. De knapen kregen toen ook de pincode van de vrouw. De vrouw vertrouwde het geheel niet en belde toen zelf met de politie. Direct hierop is de bankpas geblokkeerd. Of met de bankpas geld is opgenomen is nog niet bekend (05-137411).

Inbreker aangehouden

Oplettende bewoners.

Enschede

De politie kreeg op 29 oktober rond 22.50 uur een melding waarbij bewoners van de Delisraat een verdachte voor woninginbraak hadden aangehouden. Ter plaatse bleek een 57 jarige bewoner van een woning aan de Delistraat een 18 jarige verdachte uit Wervershoof had aangehouden. De 57 jarige bewoner verklaarde dat hij bij thuiskomst naast de 18 jarige en nog een knaap in zijn gang heeft aangetroffen. Omdat hij deze knapen eerder op de dag onder verdachte omstandigheden in de straat had zien lopen, vroeg hij wat ze in de gang moesten. De kapen hadden een smoes over een verloren ketting en of de 57 jarige man een zaklamp voor ze had. Nadat de 57 jarige tegen hen had gezegd dat ze moesten opkrassen zag hij enkele seconden later dat ze een gang inliepen bij een ander huis. Kort hierop zag de 57 jarige man een dvd-speler en een videorecorder staan. Hierop werden de knapen door de 57 jarige aanhouden. Maar één van de verachten wist op een gegeven moment te ontsnappen. Kort hierop werd de aangehouden verdachte aan de politie overgedragen. Op het bureau vertelde de verdachte dat ze in een woning aan de Woolderinksweg te hebben ingebroken. De politie hoopt de andere 18 jarige verdachte uit Ermelo binnenkort aan te kunnen houden (05-137570).

Kadir Yildirim 053-4555588


---- --