Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 30 oktober

Alkmaar 30-10-2005 - 14.00 uur

Jongen mishandeld

Grootebroek, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdag heeft een 19-jarige jongen uit Grootebroek aangifte gedaan van mishandeling en vernieling van zijn kleding. Het slachtoffer reed donderdag 27 oktober omstreeks 23.45 uur, samen met een vriend, op zijn fiets over het fietspad naast de Nijverheidsweg. Op een gegeven moment passeerden ze een groepje jongelui. Het slachtoffer herkende één van de jongens die daar stonden en zei hem gedag. Hierop werd het slachtoffer door die jongen vast gepakt en hard in het gezicht geslagen. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en zijn jas werd vernield. Vanuit de groep werd het slachtoffer te kennen gegeven dat hij op moest rotten. De identiteit van de dader is bekend. Hij moet nog worden gehoord.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagmiddag werd een 39-jarige man uit Hem aangehouden op het Beurtschip. Hij reed daar als bestuurder van een bromfiets. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 655 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Heerhugowaard, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagavond werd een 39-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden op de Westerweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 905 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Alkmaar, zondag 30 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit IJmuiden aangehouden op de Brederostraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 450 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Enkhuizen, zondag 30 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige bromfietser uit Grootebroek aangehouden op de Vissersdijk. Surveillerende agenten zagen de man op zijn bromfiets een wheelie maken. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 475 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. De bromfiets werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Castricum, zondag 30 oktober 2005.

In dezelfde nacht werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Krommenie aangehouden op de Verlengde Overtoom. Bij controle bleek dat de man een flinke hoeveelheid alcohol had gebruikt. Hij blies namelijk 750 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Tuitjenhorn, zondag 30 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige bromfietser uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Koorndijk. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 595 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Computers en geld gestolen uit woning

Hoorn, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagmiddag tussen 13.30 en 17.05 uur werd ingebroken in een woning aan de Poldermolen. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam in de toegangsdeur. Vanuit de woning werd een onbekende hoeveelheid geld weggenomen. Ook bleek een laptop computer en een aantal spelcomputers te zijn weggenomen. Tot slot mist de bewoner een flatscreen monitor.

Eenzelfde soort inbraak werd zaterdagavond gemeld. Deze inbraak vond plaats in een woning aan de Westerdijk. Hier kwam men binnen door het open wrikken van een raam. Vanuit deze woning werd eveneens een computer weggenomen. Daarnaast mist de bewoner een camcorder, een camera met toebehoren en een navigatiesysteem

Snelheidscontrole

Hoogkarspel, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerwijzend. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens de controle werd de snelheid van 211 voertuigen gecontroleerd. In 59 gevallen bleek er sprake te zijn van een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Schagerbrug, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg waar ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van 1810 voertuigen gemeten. In 195 gevallen bleek er sprake te zijn van een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Inbraak woning.

Oude Niedorp, zaterdag 29 oktober 2005.

Zaterdagavond tussen 20.50 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er uit de woning is weggenomen. In ieder geval mist men een aantal sieraden en een videocamera.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Den Helder, zondag 30 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man en vrouw kregen na een bezoek aan de binnenstad woorden met elkaar. Er ontstond een handgemeen waarbij de man de vrouw in het gezicht sloeg. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar mond. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Autos door brand vernield.

Hoorn, zondag 30 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur werd een autobrand ontdekt op het Munnickenveld. Het bleek dat twee personenautos in brand stonden. Beide voertuigen werden door de brand volledig vernield. Het is op dit moment niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Twee mannen aangehouden na inbraak horecabedrijf.

Heerhugowaard, zondag 30 oktober 2005.

Zondagmorgen omstreeks 04.15 uur werden twee jongens van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard aangehouden op de Beukenlaan. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een horecabedrijf aan de Middenweg. Kort daarvoor zag de eigenaar van het bedrijf twee mannen uit zijn bedrijf wegrennen. Kort daarop reed een auto vanaf een parkeerterrein bij het horecabedrijf weg. De eigenaar kon het kenteken noteren. Surveillerende agenten troffen de auto even later aan op het parkeerterrein aan de Parklaan. De twee verdachten werden vlak bij de auto aangetroffen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het bleek dat een deur van het horecabedrijf hadden vernield. De inbrekers hadden geld en drank hadden weggenomen.

Twee mannen aangehouden in uitgaanscentrum.

Den Helder, zondag 30 oktober 2005.

Zondagmorgen omstreeks 05.15 uur zijn twee mannen van 23 en 24 jaar en beiden afkomstig uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. De jongste van de twee gedroeg zich erg agressief en viel een aantal vrouwelijke voorbijgangers lastig. Hierbij sloeg hij een vrouw in het gezicht. De man werd aangehouden. Toen hij in een politieauto afgevoerd zou worden probeerde zijn vriend, de andere verdachte, het vervoer te beletten. Hierop is ook deze man aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

Motorrijder ernstige gewond na ongeval

Akersloot, zondag 30 oktober 2005.

Zondagmorgen omstreeks 11.15 uur is een motorrijder (zijn identiteit is op dit moment niet bekend) ernstig gewond geraakt. De man reed over de Rijksweg A9 komende uit de richting Uitgeest. Even voorbij de afslag Akersloot botste hij tegen een voor hem rijdende auto waardoor hij de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Hierbij raakte de motorrijder ernstige gewond aan zijn been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen. Door de verkeersdienst wordt een sporenonderzoek ingesteld om de juiste toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. Een deel van de rijbaan van de A9 is gedurende 1,5 uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer uit de richting Haarlem werd over één rijstrook geleid.

Laatst gewijzigd 30-10-2005 13:40 | © Politie Noord-Holland Noord |