Politie Drenthe

Zondag

Emmen 30-10-2005

Politie houdt grenscontrole
ZWARTEMEER / COEVORDEN Vrijdagnacht hebben politie, marechaussee en douane een gezamenlijke controle gehouden in de grensstreek van Drenthe, IJsselland en Twente.
In de buurt van de grensovergangen van Zwartemeer en Coevorden zijn in totaal 624 automobilisten gecontroleerd. Een automobilist had teveel gedronken, 0,65 promille. In een andere auto werd een kleine hoeveelheid speed aangetroffen en een paar joints. In dezelfde auto werd een verboden mes aangetroffen. Verder zijn drie automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de gordel; vier bestuurders reden met een verlopen APK. In een auto werden zes inzittenden aangetroffen; nummer zes zat in de kofferbak. Deze kreeg een proces-verbaal. (05-194145)

Dankzij lege tank tegen de lamp
ASSEN Zaterdag troffen agenten op de vluchtstrook van de A28 een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen aan. Zijn tank was leeg en hij kon dus niet verder. Bij de routinecontrole die volgde bleek zijn APK te zijn verlopen en de verzekering was beëindigd. Voor deze twee feiten kreeg hij een bekeuring. (05-193913)

Politie zoekt getuigen in verband met woninginbraak MEPPEL Vrijdagnacht is ingebroken in een woning aan De Kampen. De daders, die voor deze inbraak ruim de tijd hebben genomen, zijn binnen gekomen door gaten in een kozijn te boren.De 54-jarige bewoonster mist geld en de sleutels van twee autos. Een getuige heeft omstreeks kwart voor vijf s nachts een auto met gedoofde lichten zien wegrijden in de richting van de Brandemaat. De politie vraagt eventuele getuigen die omstreeks die tijd iets hebben gezien, om zich te melden. (05-193914)

Bromfietser breekt enkel
KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag is op de Kazerneweg een 17-jarige bromfietser uit Veenoord gewond geraakt bij een aanrijding. Hij botste achter op de personenauto van een 19-jarige man uit Weiteveen. De bromfietser is met een gebroken enkel naar het Scheperziekenhuis gebracht. Zijn bromfiets bleek bij controle teveel vermogen te hebben. (05-194014)

Automobilist onder invloed rijdt bromfietser aan TIENDEVEEN Zaterdagavond tegen 19.45 uur reed een 36-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Haarweg vanuit de richting Nieuw Balinge. Hij reed aan de linkerkant van de weg en reed daar een bromfiets aan met twee personen erop. Gegevens van deze twee zijn nog niet bekend. Zij zijn naar het Bethesdaziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De automobilist bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest scoorde hij 0,65 promille. (05-194059)

Alcohol in het verkeer

BEILEN Zaterdagnacht reed een 18-jarige bromfietser uit Beilen over de Linthorst Homanweg, terwijl hij had gedronken. Hij had ruim 1 promille alcohol in zijn bloed en kreeg daarvoor een proces-verbaal. (05-194144)
Op de Grote Drift controleerden agenten een 27-jarige automobilist uit deze plaats. Hij scoorde 0,8 promille bij de alcoholtest en kreeg daarvoor een boete van 220. (05-194121)
Bij een controle op de Domoweg trof de politie een 25-jarige automobilist uit Witharen, die 0,7 promille blies. (05-194157) Later op de zaterdagnacht controleerde de politie een 25-jarige man uit Schiedam die daar in zijn auto reed. Hij blies bij de controle 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-194178) MEPPEL Zaterdagnacht reed een 24-jarige automobilist onder invloed van alcohol over de Kratonstraat. Bij de ademtest kwam hij uit op 0,9 promille. Hij kreeg een boete van 390 opgelegd.(05-194180) ASSEN Zaterdagnacht controleerden agenten op de Rabenhauptstraat een 27-jarige automobilist uit Groningen. Deze blies 0,75 en kreeg daarvoor een boete van 190.(05-194182)

Ongekeurde gastank in oldtimer
VALTHERMOND Zaterdagavond controleerde de politie op het Noorderdiep een 23-jarige man uit Valthermond die daar met een oude auto reed. Bij de auto gekomen roken de agenten een gaslucht en keken verder. In de kofferbak bleek een zelf gemonteerde gastank te zijn aangebracht, terwijl deze niet ter keuring was aangeboden. De man kreeg daarvoor een bekeuring en het kentekenbewijs is ingenomen en opgestuurd naar de Rijksdienst voor het wegverkeer. (05-194074)

Vrouw aangehouden na vernieling ruit
EMMEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een vernielde ruit aan de Torflang. Ter plaatse bleek een 20-jarige vrouw uit Emmen daar een ruit van een woning te hebben ingeslagen. Vanwege een conflict met de bewoner was ze hem gaan opzoeken en daarbij sneuvelde de ruit. De vrouw is aangehouden en krijgt een proces-verbaal en een rekening voor de kapotte ruit. Daarnaast krijgt ze nog een boete wegens het beledigen van een van de agenten. (05-194099)

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
NIEUW WEERDINGE Zaterdagnacht heeft de politie in Nieuw Weerdinge een 47-jarige man aangehouden. Hij had zijn 43-jarige vrouw zodanig mishandeld dat ze met de ambulance naar het Scheperziekenhuis moest worden gebracht. De zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (05-194132)

Politie onderzoekt autobranden
HOOGEVEEN Zaterdagnacht is brand ontstaan in een personenauto in de Korenstraat. Iets later brandde een auto in De Zaaier. Daardoor raakte een daarnaast geparkeerde auto eveneens in brand. De brandweer bluste de drie branden en de politie onderzoekt deze zaken.

In slaap op de snelweg
HOOGEVEEN Zondagmorgen omstreeks 7.30 reed een 62-jarige man uit Koekange met zijn auto over de linkerbaan van de A37. Ter hoogte van Hoogeveen viel hij, volgens zijn eigen verklaring, door vermoeidheid in slaap. Hij reed door een hek en kwam in een droge sloot to stilstand. Hij kon zelf uit de auto komen, samen met een bij hem inzittende 17-jarige jongen uit Koekange. Beide zijn met onder meer nek- en rugklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen. (05-194218)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 06 22662875. Vanaf maandagmorgen verzorgt Roel Hallink de persvoorlichting. Telefoon 0591 662014 / 06 51528156.