Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

TILBURG, 30 oktober 2005

Horeca weekend rustig verlopen

TILBURG De politie-inzet in het horecaconcentratiegebied in het centrum van Tilburg is het afgelopen weekend rustig verlopen. In totaal werden er vijf personen aangehouden.

Zaterdagmorgen 29 oktober, rond de klok van 02.00 uur, hebben agenten op de Heuvel een 18-jarige Goirlenaar aangehouden terzake mishandeling.

De man had tijdens een opstootje voor een horecagelegenheid op de Heuvel, een 33-jarige man uit Tilburg, die op dat moment werkzaam was bij betreffende horecagelegenheid, een klap in het gezicht gegeven.

Een 17-jarige man uit Goirle, die bij het opstootje aanwezig was, gedroeg zich erg agressief in de richting van de aangehouden 18-jarige man. Omdat hij door zijn gedrag aanleiding gaf tot wanordelijkheden, werd ook hij door de agenten aangehouden.

Hier was het een 17-jarige vriend, eveneens afkomstig uit Goirle niet mee eens. Dit uitte hij door de agenten te beledigen. Hij riep richting de agenten dat ze kankerwouten waren.

Ook hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau.

Zondagochtend 30 oktober, rond 02.05 uur, hebben agenten op de Heuvelring, een 25-jarige Tilburger aangehouden. De man had in een horecagelegenheid harddrugs gedeald.

Na zijn aanhouding troffen de agenten in zijn broeksband een zakje met daarin vermoedelijk cocaïne.

Rond 03.00 uur heeft het biketeam, in de Heuvelstraat te Tilburg, een 27-jarige Tilburger aangehouden. De man had vanuit het Hendrikhof te Tilburg een fiets weggenomen wat gezien werd door medewerkers die belast waren met het cameratoezicht. Kort na zijn daad kon de man worden aangehouden.

Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie pakt winkeldieven

TILBURG Agenten hebben het afgelopen zaterdag totaal zeven mensen aangehouden terzake het plegen van winkeldiefstal.

Zaterdagmorgen, rond 11.30 uur, hebben agenten op de Spoorlaan, een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat hij bij een supermarkt aan de Spoorlaan een pak melk, ter waarde van 80 eurocent niet had afgerekend. De verdachte valt onder de noemer veelpleger en zal volgens het protocol voorgeleid worden.

Een 52-jarige Tilburger die rond 13.00 uur, gereedschappen ter waarde van 20 euro, probeerde weg te nemen uit een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat, werd op heterdaad betrapt. De man kon na verhoor, met een boete van 125 Euro huiswaarts keren.

In een kledingstraat in de Tilburgse Heuvelstraat hebben agenten, rond 13.30 uur, een 19-jarige vrouw uit Kaatsheuvel en een 17-jarige vrouw uit Sprang-Capelle aangehouden. Beide dames hadden sieraden en haarklemmetjes ter waarde van 40 Euro weggenomen.

Rond 15.30 uur, vond een 60-jarige man uit Tilburg, het nodig, gereedschappen ter waarde van 30 Euro weg te nemen uit een doe-het-zelfzaak. Dit gebeurde eveneens in de Hestiastraat te Tilburg.

Omstreeks 17.00 uur, liep een 18-jarige man, afkomstig uit Oisterwijk, tegen de lamp, nadat hij in een kledingwinkel in de Heuvelstraat, een sieraad ter waarde van 3 Euro weg wilde nemen.

In een warenhuis in de Heuvelstraat hebben agenten, rond 17.30 uur, een 56-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden, nadat ze meerdere lingeriesetjes zonder te betalen, mee wilde nemen.

Tegen alle verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

TILBURG Agenten van het team Tilburg West hebben op vrijdag, 28 oktober, tussen 15.30 uur en 17.30 uur, op de Dalemdreef een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal werden er 163 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overschreden 36 voertuigen de maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/uur. Ook werden er vier processen verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel en twee processen verbaal voor het vervoeren van kinderen zonder gebruik te maken van een kinderzitje.

Politie controleert dronken automobilist

TILBURG Agenten controleerden op zaterdag, 29 oktober rond de klok van 04.30 uur, op de Midden Brabantweg een 20-jarige bestuurder uit Goirle. De blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Op het politiebureau blies de man 355 ug/l, zijnde 0,85 promille. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Voorzien van een rijverbod van 3 uur mocht hij huiswaarts keren.

Politieagent met de dood bedreigd

TILBURG Vanmorgen, omstreeks 03.00 uur, hebben agenten op de Dirigentenlaan te Tilburg, drie mannen van 26, 27 en 32 jaar, allen afkomstig uit Tilburg aangehouden.

Een dienstdoende agent werd tijdens zijn surveillance in een onherkenbare politieauto op de Dirigentenlaan klemgereden door een personenauto met daarin drie inzittenden. Twee van de drie inzittenden stapten uit en liepen naar de politieagent die op dat moment ook zijn voertuig verlaten had. De mannen probeerden de agent in te sluiten. Een van de verdachten trok een zwaard waardoor de situatie op dat moment erg dreigend werd. Om de dreiging af te wenden trok de agent zijn dienstpistool. Het lukte de agent assistentie in te roepen waarop de verdachten konden worden aangehouden.

De drie verdachten waren vermoedelijk betrokken bij een overval op een gezin in een woning in het westelijke stadsdeel, de Reeshof. Eerder die nacht, rond 00.30 uur, kwam er bij het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van deze overval. Het lukte de bewoners van de woning in de Reeshof tijdig het huis uit te vluchten. Toegesnelde agenten troffen in de woning geen verdachten aan maar wel sporen van vernielingen. Getuigen gaven het kenteken van een van de vluchtautos door die later in de Dirigentenlaan door de politieagent aangetroffen werd.

Naar aanleiding van dit onderzoek, hebben agenten rond 06.30 uur een huiszoeking verricht in een woning aan de Westelijk stadsdeel. Voorafgaand aan deze huiszoeking bedreigde de bewoner, een 27-jarige man, agenten met een vuurwapen. Om deze dreiging af te wenden heeft een agent zijn van pistool getrokken. De man werd aangehouden.
-

Auteur: Desirée Brabers