Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 30 oktober 2005

Brand in houtopslag

ROOSENDAAL: Aan de Bosstraat in Roosendaal is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een houtopslagplaats. Kort na 20:00 uur meldde een getuige op het bedrijventerrein Borchwerf de brand aan de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. De brandweer gaf direct het predikaat Middenbrand aan de melding en ging ter plaatse. Het brandend hout veroorzaakte een grote rookontwikkeling. De gemeente zette het gebied met dranghekken af. Om 21:17 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Jongens aangehouden bij graffiti spuiten

STEENBERGEN: Op vrijdag 28 oktober 2005, omstreeks 17:15 uur zijn aan de Lindenburghlaan tweetal jongens van 11 en 12 jaar door een medewerker van een supermarkt betrapt het spuiten van graffiti op de muur van de winkel. De man droeg de twee jongens uit Almere en Steenbergen over aan de politie. Die nam ze mee naar verhoor en heeft de vandalen voorgedragen bij bureau HALT voor een alternatieve straf.

Politie regelt vervoer en onderdak aangelopen dieren

HOOGERHEIDE: De politie is vrijdagavond druk in de weer geweest met het onder dak brengen van enkele dieren. Rond 21:30 uur werd de politie ingeschakeld door een bewoonster van Hoogerheide. Bij haar waren drie geiten en een bok aan komen lopen. Een speurtocht naar de mogelijke eigenaar leverde niets op. De dieren bleken niet te zijn geoormerkt. De politie schakelde de AIVD in om het viertal ergens te laten onderbrengen. De dieren zijn uiteindelijk vervoerd naar een stal in Bavel.

Brandstichting in kantoor met bovenwoning

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00:15 uur zag een getuige dat twee nog onbekende jongens een opgerolde krant in brand staken en deze in de brievenbus stopte van een kantoorpand aan de Wouwsestraatweg. De verdieping boven het kantoor wordt gebruikt als woning. Op het moment van de brandstichting waren drie personen in de woning aanwezig. Een tweede getuige alarmeerde direct de brandweer die de brand snel onder controle had. Door het kordate optreden van deze 24-jarige inwoner van Bergen op Zoom raakte niemand gewond en bleef de schade beperkt. Om 00:27 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt aangifte van mishandeling en vernieling

ROOENDAAL: Bij de politie in Roosendaal deed een 16-jarige inwoner van Lage Zwaluwe zaterdagmorgen aangifte van mishandeling en de diefstal van zijn bromfietscertificaat. De jongen werd vrijdagavond rond 21:00 uur samen met zijn vriend bij de vijver aan de Potendreef aangesproken. De man dacht dat het tweetal vernielingen had aangericht in zijn moestuin. Hij vroeg aan het slachtoffer om een legitimatiebewijs en toen deze zijn bromfietscertificaat pakte trok de man die hen aansprak dit uit zijn handen en stak het in zijn zak. Toen het slachtoffer zijn bromfietscertificaat terug vroeg werd hij door de dader enkele malen met een helm geslagen op zijn rug en schouder. Ook zijn vriend die bij hem was kreeg enkele klappen met de helm. Zaterdagmiddag heeft de politie in verband met deze zaak een 39-jarige inwoner van Roosendaal gehoord. De verklaringen van de twee partijen lopen uiteen. De politie stelt een onderzoek in naar het juiste verhaal.

Tweetal beroofd bejaarde man van geld bij pinautomaat

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen, omstreeks 11:30 uur, is een 74-jarige inwoner uit Roosendaal tijdens het pinnen bij de ING bank Tussen de Markten het slachtoffer geworden van een diefstal. Tijdens het pinnen werd de bejaarde man door een man die achter hem stond te wachten opzij geduwd. Een vrouw die bij de man hoorde legde een enveloppe op het toetsenbord van de pinautomaat terwijl zij een hoop kabaal maakte. De man begon hierna op de toetsen te drukken. Toen het tweetal weg was en het slachtoffer alsnog probeerde te pinnen lukte dit niet meer. Bij navraag bij de bank bleek dat er een ruim 1000 euro zijn rekening was gehaald. Tijdens de diefstal was het druk met winkelend publiek en de politie vermoedt dat er mensen getuigen zijn geweest van deze brutale diefstal. Zij worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Brand in schuur

PUTTE: Zaterdagavond is in een schuur aan de Antwerpsestraat door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Rond 20:15 uur werd de brand gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. De Putse brandweer trad snel op en kon voorkomen dat omliggende woningen gevaar liepen. Al om 20:25 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De brand trok veel bekijks van omwonenden. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bergenaar aangehouden na belediging agenten

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Rond 22:00 uur liepen twee voetgangers door rood verkeerslicht de weg over aan de Wassenaarstraat. Agenten die op dat moment voorbij kwamen moesten krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen. De Bergenaar vond het vervolgens nodig om de twee dienders uit te schelden voor klootzakken. Toen zij hem daarop aanspraken en hem naar zijn naam vroegen, weigerde hij zich te legitimeren. Uiteindelijk gaf hij toch zijn naam op, maar ging door met beledigende taal richting een van de agenten. Die vond het wel welletjes en hield de man aan. Op het bureau werd de zaak verder met hem besproken. Met een proces-verbaal is hij later heengezonden.

Horecatoezicht Roosendaal: drie personen aangehouden

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van Roosendaal in het kader van Veilig Uitgaan toezicht gehouden in het uitgaansgebied van Roosendaal. Rond 01:15 uur hielden agenten aan de Markt twee Roosendalers van 16 en 21 jaar aan. Het tweetal wordt verdacht van de mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. Het trio kreeg het op straat om onbekende reden aan de stok met elkaar, waarbij de 19-jarige man enkele klappen kreeg. De politie die snel ter plaatse was kon het tweetal direct aanhouden. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Om 02:35 uur werd een 24-jarige inwoner van Rucphen bekeurd toen hij tegen de gevel van een restaurant aan de Markt zijn behoefte stond te doen. Agenten gaven de man een bekeuring, maar dat was voor de Rucphenaar het sein om erg recalcitrant en vervelend te worden. De man weigerde zijn naam op te geven. Dat kwam hem vervolgens op een arrestatie te staan. Op het bureau toonde hij berouw voor zijn gedrag. Na verhoor mocht hij weer naar huis met in zijn bezit twee bekeuringen. Eén voor het wildplassen én één voor het niet opgeven van zijn naam. In deze nacht schreef de politie nog drie bekeuringen uit aan wildplassers en vier foutparkeerders.

In de nacht van zaterdag op zondag kregen vier wildplassers een bekeuring. Twee bestuurders werd voorzien van een proces-verbaal toen zij tegen het verkeer inreden. De politie hoefde verder niet in actie te komen.

Eenzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond omstreeks 20:45 uur vond er een een eenzijdig ongeval plaats op de Schansbaan. Een 36-jarige inwoner uit Bodegraven reed daar met zijn bestelbus over de weg toen een dier overstak. De man wilde deze ontwijken wat hem ook lukte. Hierdoor kwam hij echter wel naast de rijbaan en raakte drie bomen. Hierdoor Tengevolge raakte zijn bestelbus zodanig beschadigd dat deze getakeld moest worden.

Jongen door leeftijdsgenoten mishandeld

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag heeft een 16-jarige inwoner van Ossendrecht aangifte gedaan van mishandeling. Vrijdagmiddag was de jongen met zijn vriendin in een winkel aan de Wouwsestraat schoenen aan het passen. Zonder enige reden werd de tweede schoen weggetrapt door een ongeveer 12-jarige jongen. Toen hij later buiten de winkel kwam stonden er een 6-tal jongeren op hem te wachten. Op een gegeven moment werd hij in de Zuivelstraat door het groepje jongens geslagen en geschopt. De politie stelt een onderzoek in.

Man beroofd van portemonnee en telefoon

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend is een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom door een groepje jongeren met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon en een portemonnee. Het slachtoffer liep vanuit het centrum richting het station. Op het moment dat hij het Stationsplein over wilde steken kreeg hij plotseling een klap in zijn nek. De man zette het vervolgens op een lopen en is het tunneltje onder het spoor in gerend. Hij bedacht zich vervolgens en liep naar het busstation waar hij onderuit werd gehaald en door ca. vijf daders werd belaagd. Hierbij werd hij geslagen en geschopt tot hij uiteindelijk zijn spullen los liet. De Bergenaar is voor behandeling aan diverse zwellingen naar de huisartsenpost gegaan.

Politie vindt drugs in café na aanhouding Belgen

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond heeft de politie op het Emmaplein twee Belgen van 20 en 21 jaar oud aangehouden. Het tweetal, afkomstig uit Antwerpen en Deurne bleek bij een routinecontrole in het bezit te zijn van 100 gram hennep. Zij bleken de drugs gekocht te hebben in een café aan de Prinses Beatrixlaan. Het tweetal kreeg ieder een boete van 550 euro. De politie stelde korte tijd later een onderzoek in de horecagelegenheid. Ook daar werd ruim 100 gram softdrugs aangetroffen. In het pand was op dat moment niemand aanwezig. De 26-jarige verkoper van de drugs kon later op de avond worden aangehouden. In het pand werd ongeveer 110 gram softdrugs aangetroffen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Onbekende slaat jongen gebroken neus

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige inwoner van Leidseveen mishandeld. Rond 01:45 uur kreeg de jongen na een botsing met een onbekende jongen in een toilet aan de Blokstallen een klap in zijn gezicht. Hij moest per ambulance vervoerd worden naar het ziekenhuis Lievensberg. Daar heeft een arts vastgesteld dat de ma uit Leidsveen een gebroken neus had opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Inslaan ruit met gevolg slagaderlijke bloeding

BERGEN OP ZOOM: Een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft zondagmorgen een ruit vernield van een restaurant aan de Lievevrouwestraat. De man was onder invloed van alcohol sloeg zonder reden de ruit in. Hierbij liep hij een slagaderlijke bloeding aan zijn arm op. De politie was te voet in het centrum aanwezig en kon snel eerste hulp verlenen. De man weigerde echter alle hulpverlening en moest door agenten gedwongen worden om te wachten op de ambulance. Die heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. De man wordt op een later tijdstip door de politie gehoord over de mishandeling.

Bergenaar aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond rond 19:00 uur een 51-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Dat gebeurde in de woning van het echtpaar in de wijk Tuinwijk. De man zou zijn vrouw bij de keel gegrepen hebben en haar vervolgens tot tweemaal toe met de vuist tegen haar slaap hebben geslagen. Na verhoor is de Bergenaar heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt agressieve man aan

SINT WILLEBRORD: De politie heeft zaterdagmiddag aan de Weberstraat een 44-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. De Willebrorder probeerde rond 14:30 uur aan de Dorpsstraat met geweld een bromfiets afhandig te maken van een bejaarde man. Hierbij gaf hij het slachtoffer enkele klappen in het gezicht. De man viel ook andere mensen lastig en bedreigde ook hen met het gebruik van geweld. De gewaarschuwde politie ging met enkele eenheden op zoek naar de man. Aan de Weberstraat werd hij korte tijd later gevonden en kon hij worden ingerekend. Dat ging niet van zelf. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet, waardoor het voor de agenten noodzakelijk was om te boeien. Ook in de politieauto ging de aangehouden man door met zijn gewelddadig gedrag. Hij is in verzekering gesteld.

Oplettende burger levert inbreker over aan politie

ROOSENDAAL: Zaterdag rond 22:45 uur zag een omstander, dat er werd ingebroken in een woning aan de Busken Huetlaan te Roosendaal. Hij ging achter de drie jonge daders aan, toen zij de woning weer verlieten en waarschuwde de politie. Eén van hen, 19-jarige Roosendaler, kon door deze burger worden aangehouden en overgeleverd aan de politie. Bij controle aan de woning bleek het te gaan om een leegstaande woning. Het kozijn van de voordeur was beschadigd. Er bleek niets te zijn weggenomen.

Aanvulling Grootscheepse verkeerscontrole Bergen op Zoom-Zuid

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een grootscheepse verkeerscontrole heeft de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, vrijdagmiddag en avond maar liefst 567 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Tijdens de actie, die duurde van 15.30 tot 21.30 uur, waren in totaal 75 politiemensen van de teams Bergen op Zoom Zuid, Halsteren, Courage en het Verkeershandhavingsteam op de been. Zij controleerden onder meer op de Randweg West (rijrichting snelweg), Rooseveltlaan (rijrichting snelweg), Antwerpsestraatweg en de Boulevard.

Er werd bij de controle gelet op de technische staat van motorvoertuigen, het kunnen tonen van bescheiden en documenten, rijden onder invloed van alcohol of drugs, drugsbezit en alle overtredingen gepleegd door bestuurders en inzittenden van voertuigen (dragen van autogordel, rijgedrag enz.) Tevens werd op verschillende locaties in de stad op snelheid gecontroleerd.

Uitgangspunt van de controle was het terugdringen van
verkeersslachtoffers en het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Resultaten

Op de Ravelstraat zijn tijdens een snelheidscontrole 877 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. Van hen reden er 119 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Aan de Guido Gazellelaan reden 63 van de 941 gecontroleerde automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 76 km/u. Ook op deze weg binnen de bebouwde kom geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/u. Een automobilist maakte het erg bont. De man scheurde met een snelheid van 110 km/u door de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Hij kon direct zijn rijbewijs achterlaten op het politiebureau.

Drie Belgen uit Brussel werden aan de Rooseveltlaan aangehouden toen bij controle van hun auto 45 gram hennep werd gevonden.

Om 17:10 uur werd een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden aan de Brechterhoeflaan. De man ging er aan de Kastanjelaan in zijn auto vandoor toen hij de politie zag. Aan de Brechterhoeflaan parkeerde hij zijn auto, sprong en uit en sprintte weg. Tijdens zijn vlucht gooide hij een plastic tas over de schutting van een woning. Na 500 meter kon hij door agenten in de kraag worden gegrepen. In de plastic zak zat ruim 400 gram wiet. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Op de Antwerpsestraatweg werd een 32-jarige inwoner betrapt achter het stuur van zijn auto terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Aan de Konijnenburgweg hield de politie met een lasergun een snelheidscontrole. Dat bleek niet voor niets te zijn. Een 35-jarige Bergenaar passeerde rond 18:00 uur met zijn auto de controlepost met een snelheid van 102 km/u. Een 30-jarige plaatsgenoot reed nog sneller. Hij werd betrapt bij een snelheid van 110 km/u. In beide gevallen nam de politie het rijbewijs in. Met boetes van respectievelijk 360 en 380 euro zijn zij na verhoor heengezonden. Tijdens de controle werd aan de Randweg West rond 19:40 uur een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De blaasapparatuur op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol verkeerd. Op het bureau bleef hij net onder de limiet van 220 ug/l. Een 22-jarige inwoner van Antwerpen werd rond 20:30 uur aangehouden. De politie vermoedt dat de man onder invloed van drugs achter het stuur zat. De politie heeft een bloedmonster genomen van de man. Een 51-jarige inwoner van Hoogerheide liep rond 21:50 uur tegen de lamp aan de Antwerpsestraatweg. De man bestuurder onder invloed van alcohol een personenauto. Op het bureau blies hij een waarde van 420 ug/l. Met een rijontzegging van 4 uur is hij na verhoor heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers