Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 30 oktober 2005

Politie controleert snelheid na klachten bewoners

Ulvenhout: Vrijdagavond heeft de politie aan de Molenstraat en Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 19:30 uur en 22:30 uur. De politie kwam in actie na klachten van buurtbewoners over het rijgedrag van automobilisten. Agenten bekeurden 26 automobilisten die zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

BREDA: Op vrijdag controleerde de politie van het team Prinsenbeemden het verkeer op naleving van de maximum snelheid aan de Westerhagelaan. Tussen 15:00 uur en 17:00 uur kregen 56 bestuurders een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Man steelt portemonnee van goedgeefse vrouw

BREDA: Vrijdagavond is een 38-jarige inwoonster van Breda beroofd in haar woning aan de Oosterzelestraat. Rond 19:30 uur belde een man aan bij haar woning. Toen de vrouw open deed stond er een onbekende man voor de deur. De man legitimeerde zich met een pasje en hield een zielig verhaal op over dat hij uit zijn woning was gezet. De vrouw kreeg medelijden met de man en liet hem binnen en gaf hem een bakje koffie. Na enige tijd vroeg de man of hij geld kon krijgen. Daar ging zij niet op in, maar de vrouw ging in haar woning wel op zoek naar wat levensmiddelen voor haar bezoek. Toen de man met zijn
levensmiddelenpakket weg was bleek ook de portemonnee van de bewoonster te zijn verdwenen. Daar in zat een geldbedrag van enkele honderden euros. De politie stelt een onderzoek in.

Chaos op de Rijksweg A17 na verliezen vracht uit aanhangwagen: Politie uren bezig met afhandeling

MOERDIJK: Op de Rijksweg A17 is vrijdagavond rond 21:15 uur een chaos ontstaan nadat de aanhangwagen geladen met puin en tuinafval achter een personenauto was gaan scharen en er afval op de weg was gekomen. Een Duitse automobilist moest met verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis. Na behandeling is hij vrijdagavond weer het ziekenhuis uitgegaan. Twee andere automobilisten raakten licht gewond.

Een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom reed met zijn auto en aanhangwagen over de Rijksweg A17, komende uit de richting van Moerdijk en gaande in de richting van Roosendaal. Door nog onbekende oorzaak is de aanhangwagen gaan scharen ter hoogte van het industrieterrein en reden twee bestuurder die achter hem reden tegen de aanhangwagen aan. Door het ongeval ontstond een ravage op de snelweg. De politie sloot de weg af voor het overige verkeer. Een vierde auto raakte door het puin op de weg zodanig beschadigd dat de bestuurder hiermee niet verder kon rijden. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek afdeling Verkeersongevallen Analyse heeft een (sporen) onderzoek ingesteld. De GGD kwam met twee ambulances ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan in totaal drie gewonden. De betrokken voertuigen raakten total loss. Het wegdek is door Rijkswaterstaat gereinigd. Medewerkers van het korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee en Vrijwillige Politie hielpen hun collegas bij de behandeling van dit ongeval. Om 01:45 uur werd de Rijksweg A17 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Politie houdt wildplasser aan na verstoring openbare orde

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd aan de Haven rond 02:30 uur bekeurd voor wildplassen. De Bredanaar gedroeg zich vervolgens erg vervelend en begon fietsen omver te gooien. Dat kwam hem op een arrestatie te staan voor verstoring van de openbare orde. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man beroofd van navigatiesysteem

BREDA: Aan de Roeselarestraat is zaterdagmiddag een 34-jarige inwoner van Breda van zijn navigatiesysteem beroofd. Rond 12:00 uur liep de man op het parkeerterrein met in zijn hand een plasticzak met daarin het systeem. Een scooter met daarop twee personen benaderde de man langs achteren. De bijrijder trok tijdens het passeren de zak uit de handen van het slachtoffer.

Politie houdt man aan met hennep

BREDA: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Gieterijstraat een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bleek bij controle van zijn personenauto 130 gram hennep in zijn bezit te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De Bredanaar kreeg een boete van 320 euro opgelegd. Na verhoor is hij heengezonden.

Agressieve winkeldief aangehouden

BREDA: Aan de Karrestraat hebben medewerkers van de
bedrijfsbeveiliging een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 14:50 uur betrapt bij de diefstal van toiletartikelen. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Er moesten vier beveiligingsmensen aan te pas komen om de Bredanaar onder controle te krijgen. De verdachte bleek onder invloed van drugs te verkeren. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Daar is hij in verzekering gesteld.

Dronken man aangehouden na verlaten plaats ongeval

BREDA: Zaterdagmiddag heeft de politie in zijn woning een 45-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding op de Dijklaan. Daar wachtte hij de komst van de politie niet af. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Betrokkenen van de aanrijding noteerden het kenteken van zijn auto. Zo was het een koud kunstje om de bestuurder thuis op te halen. Op het bureau blies hij een waarde van 850 ug/l op het ademanalyseapparaat. De politie heeft het rijbewijs van de Bredanaar ingevorderd. Met een rijverbod van 10 uur is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden na veroorzaken eenzijdig ongeval

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 29-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw was rond 02:20 uur aan de Heilaarstraat met haar auto tegen een verkeerpaal aangereden en probeerde met haar auto weg te komen. Een eenheid van de politie was op tijd ter plaatse om haar aan te kunnen houden. De vrouw had een hoofdwond en een diepe snee in haar kin. De politie heeft een bloedproef afgenomen en maakt proces-verbaal op. Het resultaat van de test laat nog enige tijd op zich wachten.

Fietser gewond bij verkeersongeval

BREDA: Bij een aanrijding tussen een wielrenner en een personenauto op de kruising Leursebaan en Zanddreef is zondagmiddag een 62-jarige fietser uit Etten-Leur gewond geraakt. Een 52-jarige automobiliste uit Made verleende rond 12:45 uur geen voorrang aan de man toen hij haar uit tegenovergestelde richting over het aan de rechterzijde gelegen fietspad tegemoet kwam. De vrouw verklaarde de man niet te hebben gezien. Het slachtoffer is met vermoedelijk een borstfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Henk Snepvangers