Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


30 oktober 2005


Elburg - Agressief rijgedrag veroorzaakt aanrijding

Een 21-jarige man uit Elburg reed op een parkeerplaats aan de Beekstraat te Elburg met zijn auto achteruit, en kon door hard remmen nog net een aanrijding voorkomen met de auto van een 20-jarige plaatsgenoot. Beiden reden van de parkeerplaats weg. De 20-jarige Elburgenaar liet het er echter niet bij zitten en begon de 21-jarige man te hinderen met dusdanig verkeersgedrag ('remproef', slingeren, over fietspad en voetpad rijden om in te halen) dat de veiligheid van diverse verkeersdeelnemers ernstig in gevaar kwam en er een aanrijding plaatsvond waarbij de 21-jarige man en een 65-jarige automobilist, ook uit Elburg, betrokken waren. De 20-jarige man uitte nadat alledrie auto's waren gestopt diverse bedreigingen aan het adres van de 65-jarige man. De politie vond in zijn auto een honkbalknuppel, die in beslag is genomen. Ook de auto van de 20-jarige man is in beslag genomen. De man is aangehouden en voorgeleid. Er is proces-verbaal opgesteld.


Putten - Horecatoezicht

- Een 20-jarige man uit Putten had twee glazen meegenomen uit een uitgaangsgelegenheid en gooide deze kapot bij een pinautomaat in de Dorpsstraat. De man kreeg een proces-verbaal.
- Een 27-jarige man uit Putten had dusdanig hoge nood dat hij zijn blaas leegde in de Dorpsstraat. Hij kreeg een proces-verbaal voor wildplassen.
- Een 23-jarige man had ruzie gekregen met een vriend en koelde zijn woede op een bloempot die op straat werd stukgegooid. Ook hij kreeg een proces-verbaal.


Nunspeet - Ruit gesneuveld bij dancing

Bij een uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat in Nunspeet is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 01.30 uur een ruit gesneuveld. De vermoedelijke dader, een 24-jarige man uit Assendelft, was eerder die avond uit de dansgelegenheid verwijderd. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, evenals zijn vriendin, een 20-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan, die na de aanhouding van de 24-jarige man door het lint ging en de politie beledigde en hen probeerde te slaan.


Hierden - Mishandeling tijdens voetbalwedstrijd

Zaterdagmiddag 29 oktober vond er in Hierden een jeugdvoetbalwedstrijd plaats tussen VV Hierden en Vitesse. De sfeer was grimmig, er werden veel overtredingen gemaakt. In de laatste minuut van de wedstrijd kregen twee spelers een conflict. De lijnrechter, een 47-jarige man uit Harderwijk, greep in en probeerde de jongelui uit elkaar te houden. Hierna is hij door de vader van een van de jongens, een 41-jarige man uit Arnhem, in de rug getrapt en bewusteloos in elkaar gezakt. De 41-jarige man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed
- 't Harde: een 64-jarige man uit 't Harde blies zaterdagavond 29 oktober rond 21.30 uur op het politiebureau 1,61 promille. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

- Harderwijk: in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober is in Harderwijk tijdens een alcoholcontrole op de Hoofdweg een 31-jarige man uit Ermelo staandegehouden. De man blies op het politiebureau1,09 promille. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


Hulshorst - Flitspaal vernield, vernieling bushokjes opgelost

De politie kreeg in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 01.00 uur melding dat jongelui de flitspaal aan de Harderwijkerweg in Hulshorst aan het vernielen waren. Ter plaatse gekomen zag de politie twee jongens wegrennen. Een ervan, een 17-jarige jongen uit Hulshorst, kon snel worden aangehouden; de andere, een 16-jarige jongen uit Hulshorst, kwam op bevel van de politie tevoorschijn uit zijn schuilplaats. Beiden zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ze hadden de flitspaal met een stuk tegel bewerkt en waren bezig er een vlag overheen te doen. Tijdens het verhoor werd duidelijk dat de jongens ook verantwoordelijk waren voor het vernielen van de ruiten van een viertal bushokjes eerder dit jaar en het met een traktor uit de grond trekken van een verkeersbord. De politie heeft de zaak in onderzoek.


--- Einde persberichten ---


---- --