Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 oktober 2005


Wilp - Horecatoezicht

- Rond 01.00 uur in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober kreeg de politie melding dat er tussen twee groepen jongeren uit Twello, elk bestaande uit ongeveer 15 personen, ruzie was geweest. Ter plaatse gekomen bleek een van de groepen vertrokken te zijn. Het gerucht ging dat er een nieuw treffen gepland stond bij het viaduct HW Iordensweg. De politie heeft dit door snel ingrijpen weten te voorkomen.
- De politie kreeg rond 01.00 uur de melding dat er een aantal jongeren met stokken onderweg was naar het kruispunt van de HW Iordensweg met de Molenallee. Na diverse vorderingen en zachte aandrang verdween de jeugd van de kruising. Hierbij werden een heipaal en een stok in beslag genomen.
- Na sluitingstijd van een grote uitgaangsgelegenheid in Posterenk veroorzaakte een grote groep jongeren overlast in het dorp. Zij zijn door de politie weggestuurd. Een groepje jongeren ging vervolgens de Enkweg in, waar een 17-jarige jongeman uit Klarenbeek in een van de voortuinen meermalen met beide handen in een struik sloeg. De jongen is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar hij een proces-verbaal kreeg voor baldadigheid.


Zutphen - Horecatoezicht

Het was dit weekend relatief rustig in het uitgaanscentrum van Zutphen, ondanks het feit dat er veel mensen op de been waren en de cafés over aantallen bezoekers niet te klagen hadden. In verband met het terugzetten van de klok mochten alle gelegenheiden een uur langer open blijven.
- Er kwamen veel meldingen binnen over geluidsoverlast vanaf het hockeyveld aan de Laan naar Eme, waar een hockeyfeest plaatsvond. Het feest stopte op de overeengekomen tijd. Een 17-jarige jongen kreeg op het feest zonder aanleiding een klap in zijn gezicht. Hij is voor behandeling naar het Spittaal gegaan. Er zijn meerdere getuigen van het incident. De politie heeft de zaak in onderzoek.
- Er werd een raam vernield bij een kousenwinkel aan de Korte Beukerstraat.
- Daarnaast is een een proces-verbaal uitgedeeld voor rijden met een bromfiets in de binnenstad, het niet dragen van de gordel en baldadigheid.


Twello - Vier keer bingo

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 02.00 uur zag de politie een bromfiets rijden die geen verlichting voerde. De bestuurder, een 39-jarige man uit Twello, werd staandegehouden. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben, geen werkende verlichting en geen bromfietsverzekering. Ook had de man alcohol genuttigd: op het bureau blies hij 2,4 promille. De Twellonaar heeft voor allevier feiten een proces-verbaal gekregen.


Laren - Rijden onder invloed verdovende middelen

De politie zag in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 03.00 uur op de Rengersweg te Laren een auto rijden richting Lochem zonder verlichting. Bij staandehouding bleek dat de bestuurder, een 20-jarige man uit Lochem, onder invloed was van verdovende middelen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.


--- Einde persberichten ---


---- --