Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 oktober 2005


Apeldoorn - Aanrijding met letsel en doorrijden

Zaterdagmiddag 29 oktober rond 14.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de kruising Vosselmanstraat / Wilhelmina Druckerstraat. Een 64-jarige vrouw uit Apeldoorn was, toen ze met haar fiets rechtdoor wilde op de Vosselmanstraat en daarbij de Wilhelmina Druckerstraat moest oversteken, aangereden door een personenauto. De personauto was na even gestopt te zijn, doorgereden. Door getuigenverklaringen kon de politie de auto snel opsporen en de inzittenden, een 20-jarige man en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Apeldoorn, aanhouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De 64-jarige vrouw is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.


Apeldoorn - Alcoholcontroles

- Tijdens een alcoholcontrole op de uitvalswegen vanuit het centrum van Apeldoorn in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober zijn 50 blaastesten afgenomen en liep er één persoon tegen de lamp. De man blies op het politiebureau 0,58 promille. Er is proces-verbaal opgemaakt.
- Tijdens een alcoholcontrole van het team Verkeershandhaving aan de Arnhemseweg is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 02.00 uur een 53-jarige man uit Dieren naar het politiebureau overgebracht. Daar blies de man 0,58 promille. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


Apeldoorn - Caterplein

Het was zaterdag 29 oktober een drukbezochte avond op het Caterplein in Apeldoorn. Het mooie weer zal daar zeker aan hebben bijgedragen. Aan het einde van de avond/nacht vonden er enkele kleinere incidenten plaats.
- Een paar lastige knapen zijn een uitgaansgelegenheid uitgezet. Met name een van hen, een 20-jarige man uit Eerbeek, bleef de confrontatie zoeken. Hij en zijn vrienden is de goede weg (naar huis) gewezen.
- Een kleine vechtpartij in de Van Kinsbergenstraat, één aanhouding (een 18-jarige jongeman uit Apeldoorn) en een proces-verbaal.
- Een 24-jarige vrouw uit Apeldoorn is op de Van Kinsbergenstraat aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Ze is naar het politiebureau overgebracht.
- Bij een 17-jarige jongeman uit Apeldoorn werd bij de ingangscontrole van een uitgaangsgelegenheid een knipmes aangetroffen. De jongen is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij heeft een proces-verbaal gekregen, het mes is ingenomen.

- Een aantal jongens wordt door de eigenaar van een eetgelegenheid aan de Kapelstraat bedreigd met vermoedelijk een ploertendoder. Deze werd niet aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak nader.
- Een 32-jarige man uit Apeldoorn slaat ongecontroleerd met het deksel van een vuilnisbak om zich heen. Hij wordt onder hevig verzet aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.


--- Einde persberichten ---


---- --