Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Carina de Wijs
055 - 548 60 52 / 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 oktober 2005


Silvolde - Doorrijden na ongeval


Getuigenoproep

Zaterdagmiddag 29 oktober rond 15.00 uur komt op de Oude Dinxperloseweg een onbekende automobilist met zijn voertuig naar links ter hoogte van een hem tegemoetkomende 26-jarige automobiliste uit Gaanderen, vermoedelijk omdat de man achter het stuur zit te bellen. Ze missen elkaar net, maar de keer daarna is het raak: de onbekende automobilist komt opnieuw ter hoogte van tegemoetkomend verkeer op de linker weghelft en raakt met zijn spiegel de linkerspiegel van een 64-jarige automobilist uit Doetinchem. De spiegel klapt om en de linkervoorportierruit wordt vernield. De dader rijdt door in de richting van Breedenbroek.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van één of allebei de incidenten, of die informatie hebben over de auto en/of de automobilist. Het gaat om een donkergrijze Toyota Charisma met gele kentekenplaten met als bestuurder (en enige inzttende) een man met donker kortgeknipt haar. Zij kunnen zich melden via 0900 - 8844.


Winterswijk - Belediging en geweld tegen politie

Tijdens een controle van sluitingstijd bij een jongeren-uitgaangsgelegenheid in Winterswijk, in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 02.30 uur, werden twee agenten door een 36-jarige man uit Winterswijk uitgescholden. Een 38-jarige man uit Amsterdam gooide een bierglas naar de politieauto. Het glas spatte op de grond uiteen. De gooier verdween snel naar binnen. De politie ging de man achterna, maar troffen hem binnen niet aan. Teruggekomen bij de auto zagen de agenten dat de 36-jarige man uit Winterswijk tegen de politie-auto stond te duwen en dat er een spiegel omgeklapt was. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig, daarbij geholpen door de teruggekeerde 38-jarige man uit Amsterdam. Ook deze man werd aangehouden, eveneens onder hevig verzet. Er werd om assistentie gevraagd zodat beide heren uiteindelijk, van boeien voorzien, naar het politiebureau konden worden overgebracht. De politieauto is licht beschadigd. Beide agenten zijn licht gewond geraakt.


Doetinchem - Reclamebord vernield

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 03.00 uur is het reclamebord vóór een horecagelegenheid aan de Grutstraat te Doetinchem omgetrapt. De vermoedelijke dader, een 34-jarige man uit Ulft, had eerder die nacht samen met een 26-jarige man uit Didam en een 36-jarige man uit Varsselder Veldhunten het personeel van de eetgelegenheid meermalen beledigd waarna hem was verteld dat hij geen bestelling meer mocht doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Doetinchem - Alcohol in het verkeer

- Tijdens een alcoholcontrole zaterdagavond 29 oktober aan de Europaweg is rond 23.45 uur een 37-jarige man uit Doetinchem staandegehouden. Op het bureau blies de man 1,20 promille.
- In diezelfde nacht is, ook aan de Europalaan, rond 01.40 uur een 45-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 0,85 promille.
- Zaterdagnacht rond 02.00 uur werd tijdens een alcoholcontrole op de Keppelseweg een 25-jarige man uit Doesburg aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 1,10 promille.
- Rond 03.10 uur werd tijdens dezelfde controle een 24-jarige man uit Beek (gem. Montferland) aangehouden. Op het politiebureau blies hij 0,64 promille.
Alle betrokkenen kregen een rijverbod en een proces-verbaal.


Doetinchem - Fietsendiefstal

In de vroege zondagochtend, rond 05.00 uur, heeft de politie drie jongens van 15, 16 en 20 jaar en afkomstig uit Doetinchem gevolgd omdat zij zich verdacht gedroegen. De drie jongens gooiden en schopten flessen kapot en morrelden aan klinken van schuurtjes. Bij de fietsenstalling aan de Jan Willinkstraat pakten ze alledrie een fiets en reden weg. Een van de jongens kon direct worden aangehouden: hij bekende de fiets te hebben gestolen. De jongen is naar het politiebureau overgebracht en voorgeleid. De namen van de twee andere jongens zijn bekend.


Groenlo - Winkeldiefstal

Een 28-jarige vrouw uit Groenlo is zaterdagmiddag 29 oktober rond 11.45 uur op heterdaad betrapt bij het stelen van een rok uit een kledingzaak aan de Beltrumsestraat te Groenlo. De vrouw had een boodschappentas bij zich met daarin enkele producten uit andere winkels. De vrouw bekende ook deze producten, en nog een flink aantal andere producten die zich in haar woning bevonden, gestolen te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.


--- Einde persberichten ---


---- --