Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 30 oktober 2005

Politie onderzoekt overval

OOSTERHOUT Een 20-jarige man uit Oosterhout werd zaterdagmorgen, 29 oktober rond 00.30 uur bij een pinautomaat op de Arkendonk overvallen.

De man hoorde tijdens het pinnen van geld voetstappen achter zich. Toen hij zich omdraaide, stonden er twee onbekende mannen achter hem. Een van deze mannen had vermoedelijk een vuurwapen vast en bedreigde er de man mee. Het lukte de 20 jarige nog zijn pinpas uit de automaat te trekken. In een reflex duwde het slachtoffer het wapen weg. Tijdens de ontstane schermutseling kreeg het slachtoffer twee klappen in zijn nek. De mannen sommeren hem vervolgens opnieuw te pinnen. Het slachtoffer gaf hier geen gehoor aan waarop de mannen wegrenden.

Amokmaker jaagt automobilist de stuipen op het lijf

OOSTERHOUT Agenten hebben op zaterdagavond, op de Beneluxweg te Oosterhout een 40-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden, terzake bedreiging.

Rond 19.45 uur, verliet een 40-jarige inwoner uit Oosterhout, samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen een horecagelegenheid. Op het moment dat ze van het parkeerterrein willen rijden zien ze de 40-jarige man rennend naar hun toe komen. Om een aanrijding met deze man te voorkomen remt de man uit Oosterhout. Het gezin ziet dat de man een honkbalknuppel vast heeft. Op dat moment gaat de man voor de auto staan en haalt uit met de knuppel. In een reflex duikt het gezin omlaag. Op dat moment hoort de bestuurder de man zeggen dat het de verkeerde auto is. Het gezin ziet dat de man zich omdraait en wegloopt. Gealarmeerde agenten hebben de man vervolgens aangehouden.

Politie pakt dronken bestuurders

WIJK EN AALBURG Gisterenmorgen, rond de klok van 01.00 uur controleerden agenten een 19-jarige bestuurder uit dezelfde stad. De man bleek teveel alcohol gedronken te hebben.

Op het politiebureau blies de man 415 ug/l, zijnde 1,00 promille.

Voorzien van een rijverbod van drie uren en een proces verbaal mocht hij vertrekken.

RAAMSDONK Zaterdagmorgen controleerden agenten rond 03.00 uur, op de Luiten Ambachtstraat, een 47-jarige bestuurder uit Waspik. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau blies de man drie maal de toegestane hoeveelheid, zijnde1,75 promille alcohol.

Het rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van negen uren en een dagvaarding kon de man huiswaarts keren.

RIJEN Zaterdagochtend, rond 01.30 uur, kwam er bij de politie de melding binnen van een aanrijding op de Constance Gerlingsstraat te Rijen. Het bleek om een materiele aanrijding te gaan waarbij een van de betrokken partijen na de aanrijding was weggereden, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hierop hebben de agenten een onderzoek ingesteld. In de Dr. Schaepmanstraat te Oudenbosch troffen ze betreffende auto rijdend aan. De bestuurder, een 42-jarige man uit Oudenbosch, werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest wees uit dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Mannen terzake mishandeling aangehouden

OOSTERHOUT Agenten hebben op zaterdagavond, rond de klok van 23.00 uur, een 52-jarige man uit Oosterhout aangehouden.

De man, die flink onder invloed van alcohol verkeerde, accepteerde het niet dat hij in de Klappeijstraat te Oosterhout geweigerd werd bij een horeca-etablissement.

Een medewerker van dat etablissement wilde de man helpen, omdat hij erg onvast ter been was. Dit accepteerde de 52-jarige man niet en sloeg de medewerker vervolgens vol in het gezicht.

HANK Agenten hebben vanmorgen, rond 02.50 uur, in de Kerkstraat te Hank, een 17-jarige man uit Hardinxveld Giessendam aangehouden.

Kort voor zijn aanhouding had hij als bezoeker in een
horeca-etablissement aan de Buitendijk, een 21-jarige man uit Raamsdonkveer een kopstoot gegeven. Het letsel bestond uit een gescheurde wenkbrauw.

-

Auteur: Desirée Brabers