Politie Zuid-Holland-Zuid

30/10 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-10-2005 - Nieuwsberichten District II

AANTASTING OPENBAAR GEZAG
ALBLASSERDAM Agenten reden op zaterdagochtend 29 oktober naar een melding van jeugdoverlast te Alblasserdam aan de Randweg. Daar troffen zij een groep jongeren aan, waaruit eentje zich losmaakte en naar de achterzijde van de politiebus liep. Daar plaste hij tegen aan, waarop een 17-jarige Alblasserdammer werd aangehouden. Op het bureau kreeg hij een bekeuring en werd heengezonden.

VEEL TE VEEL GEDRONKEN
PAPENDRECHT Een 24-jarige Duitse man is zaterdagochtend 29 oktober in alle vroegte aangehouden op de N3 te Papendrecht omdat hij teveel gedronken had. Hij slingerde over de weg, waarop surveillerende agenten hem lieten stoppen en blazen. De man had bloeddoorlopen ogen en kon nauwelijks blijven staan. Hij bleek 1005 ugl te scoren, bijna vijf keer zoveel als toegestaan. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

BRAND OPENHAARDHOUT
GORINCHEM Achter een woning aan de Vlietlaan te Gorinchem is zaterdagochtend 29 oktober brand geweest in een stapel openhaardhout. De brandweer heeft de zaak geblust, nadat de buurman al met de tuinslang aan het werk was gegaan. Het afdakje waaronder het hout lag en de schuur zijn beschadigd.

INBREKERWERKTUIGEN
LEXMOND Agenten die aan het surveilleren waren in de gemeente Zederik op zaterdagochtend, volgden in de duisternis een auto die zij op de Sluis zagen rijden. Zij gaven de auto een stopteken op de Achthoven te Lexmond nadat zij de auto achterna waren gereden. Bij controle bleken een van de inzittenden iets weg te frommelen. Hij kon zich niet identificeren. Bij doorzoeking van de auto bleken de drie een grote hoeveelheid professioneel inbrekerstuig bij zich te hebben. Daarop zijn zij aangehouden en ingesloten. Tijdens het verhoor ontkenden zij inbraken te willen plegen en slechts op weg te zijn naar de kroeg. Na verhoor moesten zij dan ook vrijgelaten worden omdat er geen wettelijke grond was hen nog langer vast te houden. Het materiaal is in beslag genomen en de mannen uit Utrecht, 25, 26 en 36 jaar oud, krijgen in ieder geval een bekeuring.

JEUGDIGE JOYRIDERS
SLIEDRECHT Zaterdagochtend vroeg, 29 oktober, werden surveillerende agenten bij het station NS aan de Prisma te Sliedrecht aangesproken door de eigenaar van een broodjeszaak aldaar. Hij vertelde dat zojuist drie Duits sprekende jongelui gevraagd hadden of zij bij hem mochten bellen. Hij vertrouwde het niet, waarop de drie wegreden in een personenauto. De agenten zochten direct de betreffende auto en troffen deze bij een tuincentrum in de buurt aan. De auto ging er vandoor maar de agenten wisten hem tot stoppen te dwingen. De auto bleek gestolen te zijn en twee van de drie konden zich niet identificeren; de derde bleek een kinderidentificatiebewijs bij zich te hebben. Hun leeftijden bleken 13, en tweemaal 15 te zijn. De 13-jarige had de auto van zijn moeder de vorige middag zonder toestemming meegenomen. Na verhoor werd de Duitse politie gebeld, die de ouders zouden verwittigen. De jeugdigen mochten de nacht in de cel doorbrengen.

AUTO IN BRAND
ALBLASSERDAM Zaterdagmiddag 29 oktober gingen brandweer en politie na een brandmelding naar de A 15 te Alblasserdam. Daar bleek een auto te branden, wat door de brandweer geblust werd. Niettemin is de auto volledig uitgebrand. De 42-jarige eigenaar uit Sliedrecht verklaarde dat hij de auto pas twee dagen had. Hij was met pech stil komen te staan en belde de garage waar hij de auto gekocht had, toen hij zag dat er vlammen onder de motorkap uit kwamen. Het asfalt raakte beschadigd. Het voorval had overigens niets te maken met de afsluiting van de tunnel onder de Noord.

VERNIELING
ALBLASSERDAM Een 39-jarige vrouw, die in haar woning was aan de Korenbloemstraat te Alblasserdam, schrok zaterdagavond 29 oktober van luide knallen tegen het raam van de woonkamer. Toen zij ging kijken zag zij twee jongeren weglopen. Zij zag dat er twee bakken yoghurt uiteengespat waren tegen het raam. Boven stonk het in huis, waarop zij constateerde dat er door het raam op de eerste verdieping ook bakken yoghurt in de gordijnen en op de vloerbedekking waren terechtgekomen. De politie kon de jeugdigen van 15 en 16 in hun respectievelijke woningen aan de Begoniastraat en Parallelweg aanhouden. Zij zijn verhoord en daarna opgenomen in het jeugdtraject. Na het verhoor zijn zij heengezonden.
ALBLASSERDAM Even later die nacht ging de politie na een melding dat er een fiets voor een taxi was gegooid door de jeugd, naar de Dam. Na een korte periode van observatie van een groep jongeren zagen zij dat een 15-jarige jongen uit Oud-Alblas met een fietswiel tegen afvalbakken en borden sloeg en boven op een fiets stond te springen. Daarop hielden zij hem aan voor vernieling.

MISHANDELING
LEERDAM Een 23-jarige Leerdammer is in de nacht van 29 op 30 oktober aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij een 22-jarige Rotterdammer Achter de kerk te Leerdam had mishandeld in een café aldaar. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden omdat hij drie behoorlijke snijwonden in het gezicht had opgelopen. De Leerdammer had namelijk een bierglas in zijn gezicht geduwd. Een en ander ontstond nadat de Leerdammer avances had gemaakt naar het meisje dat de Rotterdammer bij zich had.

MEISJE LASTIG GEVALLEN
GORINCHEM De politie zag op zaterdagavond 29 oktober dat een 35-jarige man uit Gorinchem een meisje lastig viel op de Grote markt te Gorinchem en dat haar vriend woorden met de man kreeg. Zij spraken de 35-jarige daar op aan, maar die liep weg. Toen zij hem achterhaalden, kon hij zich niet identificeren en werd aangehouden. Met een bekeuring werd hij heengezonden.

INBRAAK FIETSENZAAK
PAPENDRECHT Bij een rijwielzaak aan het Westeind te Papendrecht is zaterdagavond 29 oktober een nieuwe Gazelle-fiets gestolen door vermoedelijk twee jongens op scooters. Zij gooiden met een putdeksel het etalageraam stuk, waarna zij de fiets ontvreemdden.