Politie Zuid-Holland-Zuid

30/10 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

30-10-2005 - Nieuwsberichten district I

BEDRIJFSINBRAAK
DORDRECHT Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan het Van Eesterenplein te Dordrecht is op 27 oktober een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Onbekenden forceerden een deur en leegden de geldlades van gokautomaten. De Technische Recherche doet onderzoek.

DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT - Vrijdagavond 28 oktober kreeg de politie de melding dat een 36-jarige vrouw in haar woning aan de Boogjes te Dordrecht het slachtoffer was geworden van beroving. Nadat zij rond 07.00 uur de deur van de woning had geopend, liep een donkere man de woning in en rukte de portemonnee uit de zak van het slachtoffer waarna hij wegliep. Het slachtoffer is verstandelijk beperkt, maar kon wel een globaal signalement geven. Het gaat om een negroide man van ongeveer 18-20 jaar, zwart kort kroeshaar, mager postuur, mogelijk luisterend naar de naam Mauricio of Marciano. Getuigen kunnen zich melden via (0900) 8844 (lokaal tarief).

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
DORDRECHT Op vrijdagavond 28 oktober is er een inbraak gepleegd in een bedrijf aan Transvaalstraat te Dordrecht. De schuifpui bleek te zijn opengebroken. De 49-jarige bewoonster hoorde gestommel beneden in het bedrijf en ging aan de trap kijken. Zij zag nog net een schim wegglippen. Er worden een laptop, digitale camera en een waardevolle antieke oorlogspet vermist. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT Op vrijdagavond 28 oktober is er een inbraak gepleegd in een woning aan de Akeleilaan te Zwijndrecht. Daarbij is een GSM gestolen. De technische recherche voert onderzoek uit.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT Bij een alcoholcontrole op vrijdagavond 28 oktober zijn vijf bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Allen kregen een procesverbaal en een rijverbod voor enkele uren. Een 33-jarige vrouw uit Zwijndrecht maakte het bont: zij bleek 1095 ugl in haar bloed te hebben, vijf keer zoveel als toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De controles vonden plaats op de Brugweg en de P. Zeemanstraat te Zwijndrecht.

RELATIEMISHANDELING
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht is zaterdagochtend vroeg mishandeld in haar woning aan de Borneostraat te Dordrecht. Haar vriend (gegevens onbekend) had haar meerdere malen geslagen, gekrabd, aan haar haar getrokken en over de grond gesleurd. De verdachte bleek spoorloos ondanks het zoeken van twee surveillance-eenheden in de buurt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

RIJDEN MET ONTZEGGING
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Zwijndrecht is zaterdagochtend 29 oktober aangehouden aan de Lange Geldersekade te Dordrecht omdat hij teveel gedronken had (565 ugl) en dat terwijl hem het rijbewijs reeds was ontzegd. Agenten roken bij een controle alcohol en constateerden een dubbele tong, bloeddoorlopen ogen en een onvaste tred bij de man. Hij zal moeten voorkomen.

ZWAARGEWONDE BIJ STEEKINCIDENT (vervolgbericht) DORDRECHT Bij een steekpartij op het Van Eesterenplein in Dordrecht zijn op 28 oktober twee gewonden gevallen. Een 19-jarige man uit Dordrecht kwam in de nabijheid van een snackbar aldaar twee andere mannen tegen met wie hij ruzie kreeg. Zij zijn 16 en 18 jaar, beiden uit Dordrecht afkomstig. De aanleiding tot de ruzie was een woordenwisseling die voor de politie nog onvoldoende duidelijkheid biedt. Bij de ruzie werd over en weer geslagen tussen de 19-jarige, de 18-jarige en de 16-jarige. Op enig moment pakte de 19-jarige een mes en stak de 16-jarige meerdere malen. Dit slachtoffer liep een wond in zijn hals en oksel op. De 16-jarige jongen liep toen bloedend met zijn 18-jarige vriend naar binnen.
Even later kwam de 19-jarige ook naar binnen, waarna de vechtpartij opnieuw begon en over en weer werd geslagen en getrapt. De 18-jarige schoot hierbij zijn vriend te hulp. Personeel van de snackbar probeerde de vechtenden te scheiden. Uiteindelijk wist de 18-jarige vriend het mes af te pakken, waarna de 19-jarige bleef liggen. De 16-jarige is onder begeleiding van een motoragent met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een geperforeerde long opgelopen en een steekwond in zijn hals. Hij is buiten levensgevaar, maar zal nog enkele dagen moeten blijven. In de schermutseling is ook de 19-jarige gewond geraakt en ook hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen waren van dien aard dat hij na korte tijd ontslagen kon worden. Hij is na zijn ontslag uit het ziekenhuis direct aangehouden en verhoord. Inmiddels is hij in verzekering gesteld.
De derde man (de 18-jarige) die bij het incident betrokken was, heeft zich zaterdagmiddag vrijwillig op het politiebureau gemeld, is daar aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bleek een gebroken hand te hebben. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft ter plaatse technisch sporenonderzoek en buurtonderzoek gehouden alsmede getuigen gehoord. Ook zijn de camerabeelden opgevraagd. De politie vervolgt het onderzoek. Een deel van het personeel van de snackbar en een aantal omstanders waren getuige van het voorval en zijn als zodanig gehoord. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld omdat zij erg onder de indruk waren.

AUTOS GERAAKT
Een 52-jarige vrouw uit Dordrecht is zaterdagochtend 29 oktober aangehouden voor verlaten plaats ongeval. Zij werd door de politie gevonden op de parkeerplaats bij het ziekenhuis aan het Van der Steenhovenplein te Dordrecht. Getuigen hadden gezien dat zij met haar auto diverse andere geparkeerde autos had geraakt en beschadigd aan de M. Harpertsz Trompweg. Ook had zij twee lantaarnpalen geraakt. De vrouw, die medicijnen had gebruikt, was bereid de schade te vergoeden.

MAN MISHANDELT VROUW
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 29 oktober een 22-jarige Dordtenaar in de echtelijke woning aan de Oranjelaan aangehouden omdat hij zijn 21-jarige vrouw mishandeld zou hebben. Ook had hij haar met een mes bedreigd. De politie moest met pepperspray dreigen alvorens de man zich liet aanhouden.
DORDRECHT Een 19-jarige man is bij zijn woning aan de Frans Naereboutstraat te Dordrecht aangehouden op zaterdagavond 29 oktober wegens mishandeling van zijn 19-jarige vriendin uit Dordrecht. Zij deed aangifte daarvan. Zij had diverse gelaatsverwondingen en pijn in schouder en rug. De man is ingesloten.

ACHTERVOLGING
ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT Zaterdagnacht 29 oktober wilden agenten een auto controleren op de Ringdijk te Zwijndrecht. Deze ging er echter vandoor en toen de agenten deze volgden, verhoogde de bestuurder de snelheid fiks. Op de Lindtsedijk werd tegen de 150 km geconstateerd. De achtervolging ging door naar de Burg. De Bruineweg waar de agenten de achtervolging staakten wegens de veiligheid. Even later kon een andere gealarmeerde surveillance-eenheid de auto waarnemen, die met gedoofde lichten door Hendrik-Ido-Ambacht reed. Zij volgden deze totdat de auto stopte bij de Botershoef, waarna de 27-jarige Rotterdamse verdachte aangehouden kon worden. Deze vrouw had zich om het hoekje verstopt. Even later kon ook de 32-jarige bestuurder uit Ambacht aangehouden worden in een woning aan de aan de Noten Bogerd. Hij had nog een straf openstaan en is in verzekering gesteld.

VERLATEN PLAATS ONGEVAL
DORDRECHT Na een melding van een ongeval reed een surveillance-eenheid naar de Chico Mendesring te Dordrecht in de vroege ochtend van 30 oktober. Daar troffen zij een vernield plantsoen aan en een spoor dat leidde naar de bedrijfsauto die gevonden werd op een parkeerplaats aan de Colorado. Iets verderop hielden zij de 32-jarige Dordtse verdachte aan. Deze blies 645 ugl en werd tevens aangehouden voor verlaten plaats ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

KLAP
DORDRECHT Een 24-jarige Dordtse vrouw liep met haar paard en haar 22-jarige Dordtse vriendin met paard over de Schenkeldijk te Dordrecht op zondagmiddag 30 oktober. Bij een wegversmalling kwam een auto met een man en een vrouw erin achterop. Terwijl andere autos rustig wachtten totdat zij gepasseerd waren, reed de bestuurder van genoemde auto al duwend tegen de achterbenen van het paard op. Toen de jonge vrouw zei dat ze even geduld moesten hebben, stapt de man uit en begon te schelden. Vervolgens gaf hij haar een flinke klap in het gezicht, waarna de vrouw in de auto applaudiseerde. Vervolgens reed het stel weg. Omdat het meisje het kenteken had onthouden, kon de gewaarschuwde politie de 48-jarige man even later aanhouden in diens woning aan het Boris Pasternakerf te Dordrecht.