Politie Zuid-Holland-Zuid

30/10 Weekend Hoeksche waard

30-10-2005 - Nieuwsberichten District III

SNELHEIDSCONTROLE
HEINENOORD - Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op de Boonsweg te Heinenoord hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven. Zij hielden de controle op vrijdag 28 oktober van 10.00 uur tot 11.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar maximaal 50 km per uur gereden mag worden.

MEISJE ONTVOERD
KLAASWAAL/NUMANSDORP Een 16-jarig meisje uit Sommelsdijk is woensdagmiddag 26 oktober naar eigen zeggen ontvoerd door een haar onbekende man en vrouw in een auto. Zij werd op weg naar school in Middelharnis aangesproken door de vrouw toen de auto stopte bij de rotonde van de Parallelweg en de Koningin Julianaweg. Toen zij antwoord wilde geven werd zij de auto ingesleurd en bedwelmd. Zij werd na enkele uren ongedeerd wakker in een bosje aan de A29 te Klaaswaal. Toen belde zij 112 om hulp te vragen, waarna de Gemeenschappelijke Meldcentrale direct surveillanceautos stuurde. Agenten vingen haar op bij de kruising Molendijk / A 29 te Numansdorp. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het gebeurde en contact gezocht met de politie Rotterdam-Rijnmond. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in Klaaswaal en Middelharnis. .
DIEFSTAL UIT SCHOOL
PIERSHIL - Op maandag 24 oktober 2005 zijn tijdens de lesuren twee portemonnees gestolen uit een school aan de Koningin Wilhelminastraat te Piershil. Twee leraressen waren het slachtoffer; een 44-jarige vrouw uit s-Gravendeel en een 28-jarige uit Goudswaard. In beide gevallen stonden de tassen waar de portemonnees in zaten in het leslokaal. Gedurende de middag ontdekten de eigenaren dat hun portemonnees met daarin pasjes en een rijbewijs waren verdwenen. Ook uit een school te Nieuw-Beijerland zijn drie (voorlopige) meldingen van diefstal binnen bij de politie. De politie verwacht hier maandag drie aangiften van en stelt een onderzoek in. De politie waarschuwt daarom leerlingen en personeel van scholen in Piershil, Nieuw-Beijerland en omgeving om goed op hun spullen te passen. De politie verzoekt iedereen die een onbekend persoon rond of in de scholen heeft gezien, contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via telefoonnummer 0900-8844. De politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL UIT WONING
OUD-BEIJERLAND Uit een woning aan de Poortlaan te Oud-Beijerland zijn vrijdagavond 28 oktober een laptop, portemonne en digitale camera gestolen. De dieven hebben zich toegang verschaft door poort en raam te verbreken. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

ONGEVAL SCOOTER
STRIJEN Op vrijdagavond 28 oktober heeft rond 22.45 uur een ongeval plaatsgevonden op de Tweede Kruisweg te Strijen. Een 29-jarige vrouw uit Oud-Beijerland raakte gewond aan haar onderbeen nadat zij verblind werd door een tegemoetkomende auto die groot licht voerde, waarna zij met haar scooter tegen de wegafrastering reed. Zij is met de ambulance vervoerd naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De kappen van de scooter zijn kapotgegaan. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval zich te melden via (0900) 8844 (lokaal tarief).

BEKEURING GELUIDSHINDER HORECA
WESTMAAS Zaterdagochtend 29 oktober controleerde een medewerker van Milieutoezicht het geluidsniveau van een cafe aan de Nieuwstraat te Westmaas. Er werd na drie metingen gemiddeld 65 Db gemeten, terwijl 45 Db is toegestaan. Daarop werd de uitbater procesverbaal aangezegd wegens geluidsoverlast.

OPENLIJK GEWELD
OUD-BEIJERLAND De politie heeft zaterdagavond 29 oktober 10 jeugdigen aangehouden op de Molendijk te Oud-Beijerland wegens openlijk geweld tegen goederen. Zij hadden een twee fietsen vernield en met stenen de ruiten van twee winkels ingegooid. Een getuige meldde dit. Het gaat om drie meisjes van 15, 15 en 16 plus zes jongens van 16 tot 18 jaar uit Oud-Beijerland en een 17-jarige jongen uit Mijnsheerenland.

BRANDSTICHTER
S-GRAVENDEEL Zaterdagnacht 29 oktober kreeg de politie een melding dat een getuige een jongen vasthield, die brand had gesticht. Dit was aan de Hendrik Hamerstraat te s-Gravendeel. Ter plekke gekomen ontkende de jongen dat hij betrokken was bij de brandstichting op de Noord-Voorstraat, waarbij bouwmaterialen in de fik waren gezet. Hij rook echter naar brand, waarop hij werd aangehouden en meemocht naar het bureau.