Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 30 oktober

* ONDERZOEK NAAR OVERLIJDEN
ROTTERDAM - In een kamer van een hotel aan de Beijerlandselaan is zaterdagmiddag het levenloze lichaam van een nog onbekende man aangetroffen. De doodsoorzaak is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Een 26-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na een schietpartij op de Galvanistraat. Rond twee uur kreeg de politie de melding dat er een gewonde man was aangetroffen in de Baardsestraat. Het slachtoffer verklaarde gewond te zijn geraakt na een schietpartij op de Galvanistraat. De Rotterdammer is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en naar de verdachte van de schietpartij.

* VROUW ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
HOOGVLIET - Een 43-jarige vrouw uit Hoogvliet is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding op de Nieuw Engeland. Omstreeks vier uur werd de vrouw aangereden door een auto bestuurd door een 38-jarige man uit Schiedam. De vrouw liep hierbij ernstig hersenletsel op en is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Schiedammer is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De recherche van het district Zuid en de Technische Ongevallendienst stellen een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Wijnhaven een inbreker aangehouden.
Omstreeks drie uur zagen de surveillerende agenten dat de man had ingebroken in een geparkeerdstaande auto. De verdachte werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.
De man was in het bezit van diverse inbrekersvoertuigen en een bij de inbraak buitgemaakte telefoon. De politie heeft de eigenaar van de auto op de hoogte gebracht en geadviseerd aangifte te doen. Ook in het district Feijenoord-Ridderster is een auto-inbreker aangehouden. Een getuige meldde zaterdagmiddag rond vier uur dat een man had ingebroken in drie auto's die geparkeerd stonden op de Zuidkreek. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Olympiaweg een 33-jarige Rotterdammer in zijn auto aan. Hij bleek in het bezit te zijn van onder meer de zojuist gestolen auto-radio. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.


* PERSONEEL SHOARMAZAAK HOUDT OVERVALLER AAN

ROTTERDAM - Personeel van een shoarmazaak aan de Dordtsestraatweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden na een overval.
De Rotterdammer kwam samen met een nog onbekende man rond middernacht de zaak in. Onder bedreiging van een wapen eiste het tweetal geld van het personeel. Nadat een van de overvallers een greep uit de kassa deed, hielden de eigenaar en een medewerker de Rotterdammer aan. De andere verdachte wist, zonder buit, te ontkomen.
Politiemensen hebben de 17-jarige jongen meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de tweede overvaller.


* INBREKER DOOR BURGERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 23-jarige man uit Rotterdam is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij in een aantal woningen aan de Poelenburg had ingebroken. Omstreeks half vijf werd de verdachte op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. Een aantal mannen zette hierop de achtervolging in en kon de verdachte in een tuin aan de Emelenkamp aanhouden. Hij was in het bezit van sieraden en een paspoort die bij vermoedelijk tijdens de inbraak had buitgemaakt. De Rotterdammer is overgedragen aan de gealarmeerde politie en op het politiebureau Zuidplein in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT 15-JARIGE SNELHEIDSDUIVEL AAN

ROTTERDAM - Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is zaterdagavond aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs op de A15. Omstreeks negen uur zagen surveillerende buurtagenten van de Zeehavenpolitie een auto met hoge snelheid rijden over de A15. Hierbij werd een snelheid van 158 km/uur gehaald. De bestuurder kreeg op het Beneluxplein een stopteken. Hier bleek dat de bestuurder slechts 15 jaar was en de auto van zijn vader had weggenomen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na opgemaakt proces-verbaal voor onder meer rijden zonder rijbewijs en te hard rijden, werd de jongen door zijn vader opgehaald.

Copyright © 2005 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer