Ingezonden persbericht


HOEDopzetting met Kunstafsluiting en "De 5 Maloten"

EGMOND AAN DE HOEF - Het HOEDenseizoen gaat zondag 30 oktober weer van start voor de Egmondse "Gilde der beHOEDers". Dit seizoen start met een plechtige HOEDopzetting in de entourage van "Hoeve Overslot" aan de Slotweg 42 in Egmond aan de Hoef. Om 15.00 uur komen de Gildenbroeders bijeen om de HOED op te zetten en deze te dragen tot de paasdagen.

Met allerheiligen in het verschiet hebben de Gildenbroeders hun hoofddeksel weer uit de beschermde HOEDendoos gehaald.
De geborstelde HOEDen zien er weer piekfijn uit en kunnen zonder schromen aan een 'ieder getoond gaan worden. De gilde stelt zich tot doel het bevorderen van het dragen van een HOED. Onder HOED wordt verstaan; een hoofddeksel met een redelijke vaste vorm,in diverse vormen en materialen met een min of meer stijve,rondlopende rand en met een "bol". De Gilde zet daarentegen bepaald geen hoge HOED op voor petten,klakken en aanverwanten.

Een aantal serieus geintresseerde heren met HOED komen deze zondagmiddag kennis maken met de Egmondse Gilde en zullen het komende seizoen gaan benutten om zich het juiste beHOEDersgevoel eigen te maken , zodat zij in de nabije toekomst zonder aarzel en schroom tot Gildelid geslagen kunnen worden middels de plechtige inwijdingsceremonie. Een nieuw lid kan enkel toetreden na voordracht door een peter die gilde- lid is van de Egmondse beHOEDers.

De 8e HOED opzetting valt samen met de Kunstafsluiting van de expositie "Klei n/e Kunst" en "Kunst In Vrije Tijd".
"Klei n/e Kunst" laat u werk zien van drie Keramisten te weten; Anneke van de Berg met gemengde technieken,Ans Belleman met plaatwerk en Andre Vaerewijck met draaiwerk. "Kunst In Vrije Tijd" is een schilderijenexpositie verzorgt door Zottegemse kunstbroeders uit Belgie. Deze groep heeft internationale uitwisselingen met Nederland, middels Egmond, maar daarnaast ook met Duitsland en Frankrijk.

Het entertainment is deze middag in handen van "De 5 Maloten" die o.a. zeemansliederen ten gehore zullen brengen.
Het belooft een culturele middag te worden met voor elk wat wils,u bent dan ook vanaf 15.00 uur van harte welkom in "Hoeve Overslot" te Egmond aan de Hoef.



Ingezonden persbericht