Gemeente Den Helder

19-10-2005
Nieuweweg gedeeltelijk afgesloten

Vanaf maandag 31 oktober krijgt de Nieuweweg een opknapbeurt, en wel het gedeelte tussen de Burgemeester Ritmeesterweg en de oprit van het viaduct naar de Waddenzeestraat. Al veel eerder werd het overige deel van de Nieuweweg aangepakt. Pas sinds dit jaar is er weer budget om dit laatste stuk weg aan te pakken.

De werkzaamheden zullen zon twee maanden in beslag nemen en bestaan uit het aanbrengen van nieuw asfalt, waardoor ook de afwatering weer gladjes verloopt.
Op de splitsing naar de Drs. F. Bijlweg komt een afslagstrook voor het verkeer dat vanuit het zuiden de Drs. F. Bijlweg op wil. De tegels in het fietspad langs het op te knappen weggedeelte verdwijnen en maken plaats voor asfalt. Verder wordt de verlichting van de rijbaan én het fietspad aangepast. Ook het wegdek van de op- en afrit van het viaduct naar de Waddenzeestraat wordt onder handen genomen.

Wijziging voorrang rotonde
De voorrangssituatie op de rotonde Nieuweweg/Burgemeester Ritmeesterweg verandert overigens na deze renovatie. Tot nu toe hebben fietsers hier voorrang. Zij moeten hier straks voorrang verlenen aan het gemotoriseerde verkeer. Dat is trouwens het geval op de meeste rotondes in Den Helder. Landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dit de meest veilige situatie oplevert voor de fietsers.

Twee maanden werk
Vanaf maandag 31 oktober tot aan de kerstdagen kunt u geen gebruik maken van het gedeelte van de Nieuweweg tussen de rotonde Burgemeester Ritmeesterweg en de oprit naar de Waddenzeestraat. Slechte weersomstandigheden kúnnen echter roet in het eten gooien en deze periode verlengen. De afsluiting geldt ook voor het fietsverkeer. Zo moeten onder andere de leerlingen die vanuit Julianadorp naar het Etty Hillesum College gaan in deze periode hun route aanpassen (via de Burgemeester Ritmeesterweg, Pastoor Koopmanweg en Drs. F. Bijlweg). Voor het gemotoriseerde verkeer is een omleidingsroute die met borden staat aangegeven. Door het gehele gedeelte af te sluiten kunnen de werknemers in een veilige omgeving aan de slag en kan er bovendien snel worden gewerkt. Bezoekers van de volkstuinen en de panden aan de Professor Van Tilweg kunnen gebruik maken van een doorgang via de Drs. F. Bijlweg.