Llink


747 Live

747 Live met Loes Luca

uitzending(en)

ma 31 oktober 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Hans van Goudoever

Loes Luca ontvangt vandaag Hans van Goudoever. Van Goudoever is hoofd van de grootste neonatologische afdeling van Nederland in het Erasmus MC in Rotterdam. Hij zal Loes onder andere uitleggen waarom hij voorstander is van verlaging van de termijn waarop extreem premature kinderen worden behandeld.

Jinke Obbema

Deze voedselexpert en culinair publicist schuift regelmatig aan om te praten over alles wat met eten te maken heeft. Haar onderwerpen varieren van de prijzenoorlog bij de supermarkten tot de opkomst van slow food, van biologische kaas tot de dood van de Franse keuken. Vandaag brengt ze ons alle ins en outs van de mossel, het onderwerp wat vorige week niet aan bod is gekomen.

Inburgeringskaraoke

All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te onderzoeken hoe het met diens inburgering staat. Dit gebeurt door middel van een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Lukt dit, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Faalt hij, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Pavadita

De naam van dit Tango strijkkwartet verwijst naar de ironische titel van een beruchte vingerbreker binnen het Argentijnse tango repertoire. 'Pavadita': 'Niemendalletje'. Een zelfde knipoog mag gelden voor dit unieke Nederlandse tutti tanguera-kwartet, dat met ogenschijnlijk gemak een breed repertoire van tango's brengt. Hun repertoire bestrijkt tango's uit de beginjaren van de traditie (de jaren 10 van de vorige eeuw waarin pioniers als Bardi, Firpo en Canaro de ziel van de Argentijnse tango in de crisisjaren definieerden), werken gecomponeerd in de glorietijd (de roemruchtte jaren '40 waar grote orkesten en gevierde solisten in de theaters en salons furore maakten met klassiekers van Di Sarli, Donato en di Angelis), maar ook de modernen: Salgan, Piazzolla, Pugliese.

REACTIES

Berichten 1 tot en met 5 van totaal 22
1 2 3 4 5 volgende berichten >

Herman 26.10.2005 - 11:20 Voor meer over Dempsey: www.dempsey.nl

Jim 24.10.2005 - 17:10 Dempsey klonk goed op de radio :)

T Alers 19.10.2005 - 14:59 John Buijsman,...je doet t geweldig! Heerlijke radio..

M 18.10.2005 - 21:58 als jullie in een uitzending een oproep doen zou het praktisch zijn om daarvan een duidelijke link/banner op de frontpage te plaatsen.. succes

ps. betreffende scheepswrak stranden

Lynn 18.10.2005 - 13:54 Gisteren voor het eerst, deze zender en dit programma met Loes ontdekt, waar ik met heel veel plezier naar geluisterd heb. Ik vond het een zeer verrassend, afwisselend programma, ook het originele item met Jack Kerklaan.

Je bent echt een te gek, maf mens, die op een zeer verfrissende, originele manier presenteert, met de nodige humeur en zelfspot en het is bij mij over gekomen alsof je er zelf heel veel plezier aan beleeft, maar uit je presentatie sprak ook oprechte interesse m.b.t. het onderwerp en je hoofdgast.

Gefeliciteerd met je verjaardag, vandaag.