Politie Groningen

Persberichten maandag 31 oktober 2005

Provincie Groningen 31-10-2005 -

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 24-jarige automobilist uit Groningen is zondagmiddag op de Weg der Verenigde Naties zijn rijbewijs kwijt geraakt. Hij reed met 156 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 100 km/uur. Bij zijn staandehouding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn bijrijder kon het stuur van hem overnemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagavond op de Turfsingel een 21-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat hij geen autogordel droeg en gaven hem een stopteken. Bij controle bleek dat hij nog een boete open had staan of dat zijn rijbewijs ingevorderd kon worden. Hij koos voor het laatste. Hij werkte niet mee aan zijn aanhouding en werd met gepast geweld ingerekend. Hij moest zijn rijbewijs achterlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verlichtingscontrole
De politie heeft zondagavond in de Oosterstraat fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal kregen 30 fietsers een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting.

Groningen: man aangehouden voor belediging
De politie heeft zondagnacht op de Aweg een 20-jarige Stadjer aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten reden langs en de verdachte beledigde de agenten met woorden en gebaren. Hij werd ingerekend en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: minibikes in beslag genomen
De politie heeft zondagmiddag op de Duinkerkenstraat in Groningen twee zogeheten minibikes in beslag genomen. Tegen de bestuurders, een 21 en een 19-jarige inwoner van Groningen wordt proces-verbaal opgemaakt. De minibikes worden door de technische verkeersafdeling van de politie nader onderzocht.

berichten uit de regio komen even later