AutoRai

Lexus maakt prijzen van nieuwe IS-serie bekend

(10/31/2005)
De tweede generatie Lexus IS is ontworpen volgens de âL-finesseâ designfilosofie van Lexus. Naast het onderscheidende ontwerp beschikt de nieuwe Lexus IS ook over ongeëvenaarde kwaliteit, veel luxe en nog meer comfort en veiligheid.
Naast het onderscheidende ontwerp beschikt de nieuwe Lexus IS ook over ongeëvenaarde kwaliteit, veel luxe en nog meer comfort en veiligheid.

Gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie is sowieso één van de speerpunten van Lexus. Er zijn twee motorvarianten beschikbaar, de IS 250 en de IS 220d, beide onder andere voorzien van knieairbags voor bestuurder en passagier en âs werelds eerste airbag met twee luchtkamers (passagier voor). De Lexus IS 250 met een V6 benzinemotor staat eind november bij de Lexus dealers en is leverbaar vanaf 37.990 euro. De uiterst krachtige Lexus IS 220d, de dieseluitvoering, is leverbaar vanaf 38.300 euro en staat begin 2006 in de Lexus showrooms. Met deze nieuwe dieselmotor verwacht Lexus hoog te scoren in de zakelijke markt.
Lexus IS 250 en IS 220d
De nieuwe generatie van de Lexus IS wordt leverbaar in vier verschillende uitrustingsniveaus en twee motorvarianten. Een 153 kW/208 pk sterke 2,5 liter V6 benzinemotor met directe inspuiting en de allereerste Lexus diesel, een state-of-the-art viercilinder krachtbron met een inhoud van 2,2 liter en een vermogen van 130 kW/177 pk gecombineerd met een koppel van 400 Nm. Beide motoren worden geleverd met een nieuw ontwikkelde 6-traps handgeschakelde transmissie. Bij de benzinemotor is de 6-traps automatische transmissie optioneel leverbaar, met mogelijkheid tot sequentieel schakelen via de peddels aan het stuurwiel.

De Lexus Clean Diesel Technology maakt de IS 220d tot één van de schoonste diesels in het luxe segment, omdat onder meer roet en stikstofoxide (NOx) gelijktijdig worden gereduceerd. Om ervoor te zorgen dat de IS 220d voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen die Lexus hanteert, is ook veel aandacht besteed aan het reduceren van motorgeluiden en trillingen. Lexus streeft ernaar om met deze geavanceerde stille diesel haar aandeel in de zakelijke markt te vergroten.