Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 31-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Getuigenoproep

HARMELEN Zondagmorgen 30 oktober werden vier mannen, in de leeftijd van 20 24 en woonachtig in Middelharnis, Stellendam en Ouddorp, onder bedreiging van een wapen bestolen.

De mannen stopten omstreeks 06.10 uur bij een benzinestation aan de rijksweg A12 om daar wat inkopen te doen. Kort daarna kwam een andere auto met vier inzittenden aanrijden die hun zilvergrijze auto parkeerden bij de luchtpomp. Twee van de vier inzittenden knoopten een gesprek aan met de vier mannen die er al stonden. Na enige tijd liep één van de twee terug naar de auto, pakte een wapen en bedreigde de mannen hiermee. De mannen moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven. Uiteindelijk gingen ze er weer vandoor. De politie doet onderzoek naar de beroving.

Signalementen: verdachte 1: blanke man van 25 30 jaar oud, breed postuur. Ongeveer 1.85 meter lang, droeg een donkerblauw truitje, grote tatoeage op zijn arm, zwart stekelhaar en sprak met een Haags accent.

Verdachte twee: blanke jongen van 23 26 jaar oud, met kaalgeschoren hoofd, ongeveer 1.93 meter lang, normaal postuur. Hij droeg een geel T-shirt, een spijkerbroek en Nike-sportschoenen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van zondag op maandag 31 oktober werd een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 02.05 uur zagen surveillerende agenten een 45-jarige automobilist uit Rijsenhout over de Groenlandsekade rijden. De agenten besloten de man aan een blaastest te onderwerpen en daaruit bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de man 395 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

WOERDEN Maandagmorgen werd om 00.15 uur een 32-jarige Woerdenaar betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto rijden op de Europabaan, waar zij hem aan een blaastest onderwierpen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 540 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en proces-verbaal is opgemaakt.