Politie Hollands Midden

Datum: 31 oktober 2005

Hillegom Jongen komt om bij brand

Zondag 30 oktober is een 6-jarige jongen uit Hillegom omgekomen bij een brand in een schuur achter zijn ouderlijke woning. Even voor 09.00 uur brak brand uit in de schuur waar balen stro lagen opgeslagen. De jongen was op dat moment in de schuur aan het spelen. Omstreeks 09.45 uur werd de jongen levenloos aangetroffen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Echter dit leverde geen gevaar op voor de omgeving.

Katwijk Aangifte van mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van twee Katwijkse jongens. Een 11-jarige en een 9-jarige waren bij de nek gegrepen door een onbekende man op De Krom. De 9-jarige jongen was eveneens door de man met een stok geslagen. De man was het er niet mee eens dat de jongens op een bepaald veld aan De Krom aan het voetballen waren. Hij liet dit de jongens hardhandig weten. De twee jongens hebben aangifte gedaan. De politie zet een onderzoek in naar de verdachte man.

Katwijk Aangifte van mishandeling, melding van bedreiging De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen van een 13-jarige jongen uit Katwijk. De jongen had zaterdagavond met een aantal vriendjes gespeeld bij de slooppanden aan de Meerburgkade. Zij werden aangesproken door een beveiligingsbeambte die de 13-jarige jongen bij de kraag had gevat. De jongen geeft aan dat dit hardhandig gebeurde. Agenten waren echter die zaterdagavond door de meldkamer gestuurd naar de Meerburgkade waar de beveiligingsbeambte een melding wilde maken. Hij had een jongen aangehouden wegens het betreden van verboden gebied, maar de jongen was vervolgens ontkomen. Later was de jongen met zijn vader teruggekomen en deze had de beveiligingsbeambte bedreigd. De politie zet het onderzoek voort en zal proberen de ware toedracht van die zaterdagavond te achterhalen.

Lisse Aanhoudingen na vernieling van ruit De politie heeft een 16-jarig meisje en een 22-jarige man aangehouden na het vernielen van een ruit. De twee hadden op zondag 30 oktober omstreeks 15.00 uur, een baksteen door een ruit in een woning aan het Rembrandtplein gegooid. De bewoner van de woning kende de twee en zag hen wegrennen. Hij heeft direct de politie ingeschakeld die de twee aan kon houden. De twee zijn verhoord en hebben bekend de baksteen door de ruit te hebben gegooid, vanwege een spelend conflict. Vanwege dit conflict was de aangever, de bewoner van de flat aan het Rembrandtplein, op zaterdag 29 oktober, omstreeks 22.00 uur, aangehouden door de politie. Hij was aangehouden nadat hij op straat ruzie had gemaakt met zijn vriendin en had in haar auto deuken had geslagen. Hij kwam juist thuis vanaf het politiebureau toen zijn ruit kapot werd ingegooid. De politie heeft proces-verbaal tegen de twee opgemaakt en zet het onderzoek voort.

Noordwijkerhout Agressie in het verkeer De politie heeft aangifte opgenomen van een 40-jarige Noordwijkerhouter ter zake mishandeling in het verkeer. De Noordwijkerhouter reed op zaterdag 29 oktober, omstreeks 14.15 uur, samen met een passagier, een 50-jarige vrouw uit Noordwijkerhout, vanuit de richting van de Van der Weijdenlaan over de Ambachtsweg. In tegengestelde richting kwam er een rode personenauto aanrijden. De Noordwijkerhouter was genoodzaakt om zijn auto in de berm te rijden. De rode auto passeerde vervolgens, maar stopte even verderop. De bestuurder van de rode auto stapte uit en schold de Noordwijkerhouters uit. Door het open raampje sloeg hij vervolgens de Noordwijkerhouter twee keer met een vuist in het gezicht. Hij stapte vervolgens weer in de auto en reed weg. Een getuige die achter de Noordwijkerhouters reed is inmiddels gehoord. De politie zet het onderzoek naar de verdachte bestuurder van de rode auto voort.

Noordwijkerhout Onder invloed

De politie heeft zondag 30 oktober een 45-jarige vrouw uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag haar, rond 01.00 uur, op de N206 rijden met een snelheid van ongeveer 120 km/uur. Hier mag maximaal 80 km/uur gereden worden. Op de Langelaan is zij staande gehouden Ze blies 330 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Noordwijk/ Noordwijkerhout Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van zaterdag 29 op zondag 30 oktober en van zondag 30 oktober op maandag 31 oktober een alcoholcontrole gehouden in Noordwijk. De eerste nacht controleerde het team op de Gooweg. Twee personen bleken te veel te hebben gedronken. Een 56-jarige Noordwijker blies met 750 ug/l het hoogste ademalcoholgehalte en moest zijn rijbewijs inleveren. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. De volgende nacht controleerde het team op de Nieuwe Zeeweg en de Northgodreef. Vijf mensen bliezen meer dan de limiet van 220 ug/l. Een 43-jarige Noordwijker blies het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 510 ug/l. Ook hield het team deze dag een korte controle in Noordwijkerhout op de Victoriberg. Hier blies een 56-jarige man uit Noordwijkerhout 800 ug/l. Zijn rijbewijs bleek eerder al ongeldig verklaard te zijn. Het team maakt proces-verbaal op tegen alle bestuurders die te veel hadden gedronken

Noordwijk Mishandeling met glas De politie heeft op zondag 30 oktober, omstreeks 01.15 uur, een 19-jarige en een 17-jarige man, beiden uit Rijnsburg, aangehouden wegens het mishandelen van een 18-jarige Katwijker. De 17-jarige bleek achteraf niet aan de mishandeling deel te hebben genomen en een vriend te zijn van de 19-jarige. De 19-jarige had ruzie gekregen op de dansvloer van een uitgaansgelegenheid aan De Grent met een voor hem onbekende jongen, de Katwijker. Hij had uitgehaald waarbij hij met een glas in het gezicht van de Katwijker had geslagen. De twee vrienden werden door de portier de uitgaansgelegenheid uitgezet en werden door de daar aanwezige susploeg staande gehouden. De politie heeft de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau. De Katwijker is per ambulance naar het Spaarne Ziekenhuis gebracht en heeft diverse hechtingen gekregen om de wond op zijn hoofd te dichten. De twee verdachten zijn enige tijd ingesloten geweest en zijn op zondag 30 oktober, omstreeks 11.00 uur, weer in vrijheidgesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de twee op en zet het onderzoek voort.

Noordwijk Verkeersongeval De politie haastte zich zondag 30 oktober, omstreeks 00.20 uur, naar de Herenweg waar een frontale botsing tussen een fietsster en bromfietser had plaatsgevonden. De fietsster, een 17-jarige vrouw uit Noordwijk, reed samen met een 21-jarige man uit Noordwijk in de richting van Katwijk over het fietspad bij de Herenweg. Bij de kruising met de Tolhoren kwam de vrouw in botsing met de bromfietser een 26-jarige man uit Valkenburg. De vrouw kwam ten val en is met een hoofdwond naar het LUMC gebracht. Agenten constateerden bij de bromfietser een alcohollucht, de man is aangehouden en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Tijdens de hulpverlening hebben agenten nog een 60-jarige man moeten aanhouden, omdat hij de hulpdiensten, waaronder het ambulancepersoneel, het werk belemmerde. Toen hij door agenten gevraagd werd medewerking te verlenen bedreigde hij de agenten met geweld, waarna hij is aangehouden. Nadat hij een verklaring heeft afgelegd, waarin hij vermelde dat hij die avond vooral uit nieuwsgierigheid bij het ongeluk had gestaan, is hij later die dag, rond 11.00 uur, weer in vrijheidgesteld.

Noordwijk Onder invloed

De politie heeft zondag 30 oktober proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige Katwijker. Deze ging, rond 01.50 uur, onderuit met zijn snorfiets op de Koningin Astrid Boulevard. Na deze val was hij niet aanspreekbaar. Hij mankeerde niets maar leek wel gedronken te hebben. Hij bleek een bocht te ruim te hebben genomen en twee auto's te hebben geschampt. Hierdoor begon hij te slingeren en viel uiteindelijk. De politie heeft een bloedproef laten afnemen omdat de man niet in staat was een blaasproef te doen.

Noordwijk Onder invloed

Maandag 31 oktober heeft de politie een 31-jarige vrouw uit katwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij werd rond 02.15 uur ter controle staande gehouden op de Quarles van Uffordstraat. Ze blies een ademalcoholgehalte van 420 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Oegstgeest Aanrijding tussen snorfiets en voetganger De politie spoedde zich zaterdag 29 oktober, omstreeks 00.30 uur, naar de Rijnsburgerweg waar een aanrijding op het fietspad tussen een snorfietser en een voetganger had plaatsgevonden. De voetganger, een 32-jarige man uit Sassenheim, was de auto uitgestapt om te kijken naar een te koop aangeboden auto die langs de weg stond. Toen hij terug wilde lopen over het fietspad werd hij aangereden door een 40-jarige bromfietser uit Rijnsburg. De voetganger is door het ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. In het ziekenhuis is van de bromfietser een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of de man onder invloed van alcohol verkeerde. De politie zet het onderzoek naar de aanrijding voort.

Sassenheim Kinderen niet in de gordel Een 32-jarige vrouw uit Wassenaar en haar 7-jarige en 5-jarige zoontjes zaten achterin de auto toen de bestuurder, een 34-jarige man tegen een brugpeiler bij de rotonde in Sassenheim reed. De drie passagiers raakten gewond, omdat zij geen gordel droegen en moesten uit de auto geknipt worden. Zij zijn met onbekend letsel naar het LUMC gebracht, maar mochten dezelfde avond, zondag 30 oktober, nog naar huis. Vermoedelijk wilde de bestuurder van de auto vanaf de rotonde de A44 oprijden in de richting van Leiden, maar hij nam de verkeerde afslag in de richting van Amsterdam. Hij keek achterom waarbij hij naar links stuurde en tegen een brugpeiler aanreed. De politie adviseert altijd de gordel te dragen zowel voor- als achterin de auto. Ouders/ verzorgers zijn verantwoordelijk voor hun kinderen en moeten er zorg voor dragen dat de kinderen in de gordels zitten. Het dragen van gordels kan letsel bij ongelukken voorkomen.

Leiden Snorfietser probeert 'biker' tegen auto's te drukken

Een 46-jarige man uit Leiden is op vrijdagavond 28 oktober aangehouden nadat hij op de Van den Brandelerkade had geprobeerd met zijn snorfiets een agent van het 'bikerteam' tegen daar geparkeerde auto's te drukken. Uiteindelijk eindigde hij zelf tegen een geparkeerde auto. Hij liep daarbij lichte verwondingen op en werd daaraan behandeld in het LUMC. Ook werd er van hem bloed afgenomen in verband met het vaststellen van alcoholgebruik. Na zijn insluiting en verhoor is hij in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De agent controleerde, rond 19.00 uur, een speelplaats aan de Zoeterwoudsesingel op de aanwezigheid van alcohollisten. Het was de agent bekend dat die daar regelmatig voor overlast zorgen. De Leidenaar was daar aanwezig met zijn snorfiets. Na een 1e korte controle startte hij zijn snorfiets en reed snel weg. De agent sommeerde hem te stoppen omdat hij vermoedde dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij voldeed daar niet aan. De agent ging op zijn 'bike' achter hem aan en wist op de Van Brandelerkade naast hem te komen. Daar eindigde de achtervolging.

Leiden/ Voorschoten Verlichtingscontrole

De politie heeft vrijdag 28 oktober van 19.00 tot zaterdag 29 oktober 02.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op diverse locaties in Leiden en Voorschoten. In totaal werden 793 bekeuringen uitgeschreven voor verlichting. Achttien bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, tien voor het niet dragen van de helm en één voor wildplassen. Vijf personen werden aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol, belediging van een politieambtenaar, het rijden op een gestolen bromfiets en het niet opgeven van persoonsgegevens. Voor de controle werden vijfenveertig politieagenten ingezet.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zondag 30 oktober een 22-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 04.00 uur met hoge snelheid de Marnixstraat in. Agenten zagen dit en lieten hem stoppen op de Anna van Saksenstraat. Hij blies 550 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 29 oktober een 35-jarige man aangehouden. Agenten zagen hem rond 05.00 uur met hoge snelheid in de richting van de Lage Rijndijk rijden en hielden hem staande. De man bleek enkele grammen poeder in zijn bezit te hebben. Hiervan wordt nader onderzocht wat het is. Bij de ademanalyse blies de man 390 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. Bovendien bleek de auto al twee jaar niet meer APK-gekeurd te zijn. Hiervoor krijgt hij een boete.

Leiden Onder invloed

Tijdens een verlichtingscontrole op vrijdag 28 oktober heeft de politie een 28-jarige Leidenaar op zijn snorfiets aangehouden. Deze blies 470 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 30 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Alphen ingevorderd. De politie zag hem rond 20.30 uur op de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Oranje Nassausingel met hoge snelheid door rood rijden. Hierop heeft de politie hem staande gehouden; hij blies 735 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Jongens vernielen feestverlichting

De politie heeft zondag 30 oktober twee Gouwenaren van 20 en 21 jaar en een Rotterdammer van 18 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van feestverlichting in de Van Mandersloostraat. Omstreeks 03.20 uur werd de vernieling gemeld bij de meldkamer van de politie. Agenten zagen dat ter hoogte van een schoenenzaak een vijf meter lange ketting met verlichting op de weg lag. Verderop hingen twee jongens aan de draden hingen. Terwijl de agenten dichterbij reden sprong plots vanaf de pui van een boekhandel een andere jongen voor de auto. De twee andere jongens zagen hierdoor kans weg te rennen. De andere jongen, de 18-jarige Rotterdammer, werd na een achtervolging op de Van Lennepstraat aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich later aan het bureau waarna ze werden aangehouden en verhoord. De verdachten zouden met meerdere jongens zijn geweest ten tijde van de vernielingen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten in de vernielingen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Alphen aan den Rijn Beroofd van mobieltje

Een 18-jarige Alphenaar is zaterdag 29 oktober, tussen 18.00 en 18.30 uur, beroofd van zijn mobiele telefoon. De Alphenaar stond met zijn rug tegen de muur op de hoek Hooftstraat/ W.M.C. Regtstraat met zijn mobiel in de hand. Een voorbijrijdende fietser trok plotseling de mobiel uit zijn hand en reed daarna direct door.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na uitdagen politie

De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober twee Alphenaren van 39 jaar aangehouden. Een hondengeleider van de politie surveilleerde die nacht in het centrum toen hij op de Hooftstraat ter hoogte van het internetcafé een groep mannen zag staan met daartegenover twee anderen. De agent zag dat de twee druk met de armen zwaaiden in de richting van de groep personen en tegelijk de groep uitdaagden om te vechten. Een van de twee mannen richtte zich vervolgens op de agent toen deze kwam aanrijden. De man plaatste zijn handen op het portier van de politie auto stak zijn hoofd door het openstaande raam en schreeuwde hierop naar de agent. De man belette hierna de agent toen deze wilde uitstappen. De agent moest terugduwen om het portier te kunnen openen. Toen de man dicht tegen de agent stond duwde de agent de man naar achteren om afstand te creëren. Hierop begon ook de tweede man zich ermee te bemoeien. Omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen en meerdere personen zich verzamelden bij de politieauto werd assistentie ingeroepen. De agent probeerde zijn hond uit de auto te halen maar dit werd belet door één van de mannen. Hierna ontstond kort duw en trek werk waarbij de agent kans zag zijn hond uit de auto te halen. De twee mannen weigerden vervolgens te voldoen aan het bevel van de agent zich te verwijderen. Een van hen kwam dreigend op de agent gelopen waarna de agent zijn wapenstok heeft moeten gebruiken. Na de komst van meerdere agenten konden de mannen worden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 30 oktober vier Alphenaren van 17, 18, 19 en 21 jaar aangehouden. Drie van hen worden verdacht van mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot. Twee getuigen belden de politie toen zij zagen hoe het slachtoffer op de hoek Kerkstraat/ Paradijslaan werd geslagen en geschopt nadat hij per ongeluk tegen één van de mannen was opgelopen. De mannen stapten hierna in een auto die bestuurd werd door een vrouw. De gewaarschuwde politie kon de verdachten achterhalen aan de hand van het kentekennummer van de auto. De drie mannen werden diezelfde nacht in een woning in Alphen Ridderveld aangehouden. De vierde verdachte, de 17-jarige Alphenaar, kwam tijdens de aanhouding aangelopen bij de woning en meldde dat hij die nacht met de verdachten had gestapt. De politie heeft ook hem meegenomen voor verhoor.

Leiderdorp Aanhouding na geweld en bedreiging De politie heeft in een verzorgingstehuis aan de Hoogmadeseweg een 77-jarige man aangehouden wegens het bedreigen en het gebruiken van geweld tegen een 59-jarige vrouw. De man was eerder die week de toegang tot het verzorgingstehuis omdat hij verbaal geweld tegen bewoners had geuit. De man mocht alleen nog op een bepaalde tijd het verzorgingstehuis binnentreden. Op vrijdag 28 oktober, was hij binnen deze tijd binnengetreden, maar had direct een medewerker van het verzorgingstehuis bij de arm gepakt en met gebruiksvoorwerpen te lijf gegaan. De politie is direct ingeschakeld waarbij de man zich hevig tegen zijn aanhouding verzette. Hierbij uitte hij bedreigingen tegen de aanwezigen. De man heeft nu een algehele ontzegging tot het verzorgingstehuis gekregen. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zet het onderzoek voort.

Ter Aar Aanhouding na vernieling

De politie hield op zaterdag 29 oktober, rond 01.35 uur, aan de Langeraarseweg een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten waren daar aanwezig om het verhaal van een bewoner aan te horen. Zijn brievenbus en buitenlampen waren vernield. De agenten zagen ook dat van een bushokje en van een fietsenstalling ruiten waren vernield. Ook bewegwijzering was omgebogen. Van de daders ontbrak ieder spoor. Toen de agenten daar in gesprek waren kwam er een grote groep jeugd aan fietsen. Eén van de jongeren, later de verdachte, gooide zijn fiets neer, rende naar een reflectie bermpaaltje, begon er tegenaan te trappen en probeerde deze uit de grond te krijgen. Dit alles in het zicht van de agenten. Deze hielden de vandaal aan. Hij ontkende tijdens zijn verhoor de andere vernielingen. In de loop van de zaterdag is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Naar de daders van de andere vernielingen wordt nog gezocht.

Bodegraven Frontale aanrijding bromfietser met fiets

Op het fietspad langs de Goudseweg ontstond op zaterdag 29 oktober, rond 23.50 uur, een aanrijding. Een 36-jarige bromfietsster uit Alphen aan den Rijn botste daar frontaal op een 17-jarige fietser uit Bodegraven. Vermoedelijk hield de Alphense niet voldoende rechts op het fietspad. De Alphense is met vermoedelijk een gebroken pols en sleutelbeen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De fietser kwam er vanaf met een pijnlijk been en schaafwonden. Een 18-jarige jongen uit Bodegraven die bij hem achter op de fiets zat liep diverse snijwondjes op.

Reeuwijk Motorrijders komen ten val

Op zaterdag 29 oktober, rond 16.30 uur, kwamen een 38-jarige motorrijder uit Leiden en een 37-jarige motorrijder uit Wateringen op de Goudsestraatweg ten val. De motorrijders maakten deel uit van een groep motorrijders. Plotseling ging de snelheid uit de groep. De twee reageerden vermoedelijk te laat en daarna te abrupt waardoor ze ten val kwamen. De man uit Leiden is met een beenbreuk overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De andere motorrijder liep enkele schaafwonden op. De motoren raakten zwaar beschadigd.

Gouda Motorrijders botsen

Op zondag 30 oktober, rond 12.20 uur, ontstond op de Veestal nabij de kruising met de Westhaven een aanrijding tussen twee motorrijders. Een 32-jarige motorrijder uit Zoetermeer remde af voor een verkeerslicht dat net op rood ging. Een leeftijdgenoot motorrijder uit Zoetermeer reageerde hier te laat op en reed hem aan. Beide mannen werden met rugklachten en verwondingen in het gezicht vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis. Ze hebben inmiddels het ziekenhuis weer verlaten.

Gouda Mishandeling na ruzie

De politie heeft het afgelopen weekend vier vrouwen uit Gouda verhoord over hun aandeel in de mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Leiden. Achter de Waag ontstond op zaterdag 29 oktober, rond 00.10 uur, een conflict tussen de Goudse vrouwen met een leeftijd van 18, 25, 27 en 44 jaar en een groep vrouwen waarvan de Leidse deel uit maakte. Voor zover de politie nu weet werd de Leidse aangevallen en vervolgens geschopt en geslagen. Zij raakte bewusteloos en liep letsel op aan het hoofd. In het Groene Hart Ziekenhuis is zij aan haar verwondingen behandeld. Alle verdachten zijn weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op na het afronden van het onderzoek.

Gouda Politie waarschuwt voor insluipers in woningen

Bij de politie is de laatste tijd aangifte gedaan van diefstal uit woningen waarbij de dieven ongezien de woningen binnen konden komen terwijl de bewoners aanwezig waren. Zo'n zeven bewoners in Gouda Oost waren daar de dupe van. De politie constateert dat bewoners de achterdeur van hun woning overdag of 's avonds niet op slot doen. De bewoners zijn even op de 1e etage en missen later vanuit woonkamer en/of keuken hun eigendommen. De buit varieert tussen (hand)tassen met inhoud en geluids- computer en/of beeldapparatuur. Ook vinden daarnaast insluipingen in schuren plaats waarbij onder andere gereedschap, (brom)fietsen worden buitgemaakt. Daarnaast worden onafgesloten fietsen uit achtertuinen ontvreemd. De politie waarschuwt bewoners dan ook voor insluipers die hun slag slaan zodra de kans zich voordoet.

Schoonhoven Politie vordert rijbewijs in

De politie heft zondag 30 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Groot-Ammers. De politie had een melding gekregen dat er iemand met een lekke band was weggereden. De politie trof hem bij de pont aan en heeft hem laten blazen. Hij blies 675 ug/l. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Waddinxveen Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdag 28 oktober een alcoholcontrole gehouden op de Dreef. Hierbij is een 22-jarige man uit Waddinxveen aangehouden. De man bleek een 'beginnend bestuurder' (minder dan vijf jaar in bezit van een rijbewijs) en blies 375 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --