ProRail

Persbericht

31-10-2005

Nieuwe fietsenstalling voor station Sittard

In opdracht van ProRail worden tussen 31 oktober en half december de fietsrekken aan de centrumzijde van NS-station Sittard vervangen. Na de ombouw biedt deze stalling ruimte aan 640 fietsen (voorheen 512 onbewaakte plaatsen). Aan de achterzijde van station Sittard bouwt ProRail in 2006 een nieuwe fietsenstalling.
In de nieuwe fietsenstallingen kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De nieuwe stalling wordt gebouwd op dezelfde locatie waar ook de huidige stalling zich bevindt. Daarom worden er tijdelijke rekken neergezet voor de fietsers. De reizigers wordt verzocht om tijdens de bouw hun fiets in deze tijdelijke stallingen te plaatsen. Deze bevinden zich aan beide zijden van het stationsgebouw.

De vernieuwing van de fietsenstalling in Sittard is onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ. Een project waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken geplaatst. Inmiddels zijn ruim 250 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station.