Stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht 31-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Te diep in glaasje

UTRECHT Op zondagochtend is een 26-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 07.45 uur werd hij gecontroleerd op het Zandpad. Hij werd onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 300 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en proces-verbaal werd opgemaakt. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij zijn voertuig bestuurde onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.15 uur werd hij gecontroleerd op de Nobelstraat. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 555 ug/l uit. Met een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal keerde hij huiswaarts.

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is een 35-jarige bestuurder aangehouden.

Omstreeks 04.10 uur werd hij gecontroleerd op het Zandpad. Uit eerste onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. De ademanalyse in het politiebureau wees 645 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met een fiets onder zijn arm over de Wittevrouwensingel lopen. Op het moment dat de agenten besloten de man te gaan controleren zette hij de fiets neer en liep hij een zijstraat in. De 34-jarige man uit Utrecht werd aangesproken en gevraagd waar hij de fiets vandaan had.

Hij verklaarde dat hij een geintje met een vriend wilde uithalen. Maar op de vraag hoe die vriend dan heette wist de man niet goed antwoord op te geven. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek in de buurt leverde de 33-jarige eigenaar van de fiets op. De man had nog niet in de gaten dat de fiets gestolen was.

Auto-inbraak heterdaad

UTRECHT Op zondagmiddag werd ingebroken in een auto op het 24 Oktoberplein.

Omstreeks 12.30 uur kwam bij de politie de melding van een auto-inbraak heterdaad. Een 70-jarige vrouw uit De Meern had haar auto geparkeerd op het 24 Oktoberplein. Toen zij op ongeveer 5 meter afstand was van haar auto, hoorde zij glasgerinkel. Ze zag dat een raam van haar auto was ingeslagen en dat twee onbekende jongens haar tas uit de auto pakten. De verdachten renden vervolgens weg. Enkele getuigen zijn nog achter hen aangegaan, maar zij hun uit het oog verloren.

Signalement verdachte 1: man licht getinte huidskleur, 20-25 jaar,
1.80 m 1.85 m, zwart kort haar met slagen, normaal postuur en een zwarte trui.

Signalement verdachte 2: man, licht getinte huidskleur, 1.80 m 1.85, kort zwart haar met slagen, normaal postuur en een grijze trui met capuchon.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie van het district Marco Polo, via: 0900-8844.