Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 31-10-2005

Gewond bij aanrijding
STEENBERGEN Zondagavond is een 32-jarige inwoner van Roden gewond geraakt bij een aanrijding op het Middendrift. De man reed vanuit de richting Roden en is door nog onbekende oorzaak in een bocht van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder is met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het UMCG in Groningen.(05-194346)

Dodelijk verkeersongeval in Hollandscheveld
HOLLANDSCHEVELD Bij een eenzijdig verkeersongeval op het Rechtuit is zondagavond een 52-jarige inwoner van Hollandscheveld om het leven gekomen.

De man reed met zijn auto richting Hollandscheveld en is, gezien de sporen, met de wielen in rechterberm terechtgekomen. Bij de stuurcorrectie is hij naar de linkerzijde van de weg geschoten en heeft daar twee bomen geraakt. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. (05-194371)

Politie houdt bestuurder aan
ASSEN Bij een alcoholcontrole op De Haar is zondagavond een 42-jarige bestuurder uit Bovensmilde aangehouden. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Hij blies aan het bureau 1 promille. Na verhoor mocht de man naar huis, met een rijverbod van 4 uur en een schikkingsvoorstel in het kader van snelrecht. (05-194331)

Fietsendief op heterdaad betrapt
EMMEN Zondagavond heeft de politie een 41-jarige inwoner van Emmen aangehouden voor het stelen van een fiets. Surveillerende agenten zagen op de Wilhelminastraat een man fietsen, die een fiets op zijn schouder had. Bij controle bleek deze fiets nog afgesloten te zijn. In een eerste verhoor gaf de man aan dat hij de fiets gestolen had vanaf een parkeerplaats aan de Westerstraat. De man is voor verder onderzoek ingesloten.(05-194344)

Trekker en oplegger gestolen
GEESBRUG Zondagavond werd ontdekt dat vanaf de Energiestraat een trekker met oplegger gestolen was. De combinatie was vrijdagavond bij het bedrijf geparkeerd. In de oplegger zat een grote hoeveelheid cement. De eigenaar uit Geesbrug moet nog aangifte doen.

Verder zijn er in het afgelopen weekeinde in dezelfde straat twee vrachtautos opengebroken. Nog niet duidelijk is of er iets gestolen is. (05194356) en (05-194391)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.