Eemland zuid 11.45 uur

Utrecht 31-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding openlijke geweldpleging Soesterkwartier

(zie persberichten Eemland zuid, woensdag 19 oktober en donderdag 27 oktober)

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 27 oktober en vrijdag 28 oktober respectievelijk een 16-jarig meisje en een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij openlijke geweldplegingen bij woningen in maart 2005 in de wijk Soesterkwartier. Het meisje werd bovendien verdacht van diefstal uit een winkel in dezelfde periode. Beiden werden gehoord en legden verklaringen af. Daarna konden zij het politiebureau verlaten.

Proces-verbaal zal tegen beide jongeren worden opgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet. Hierbij sluit de politie niet uit dat de twee ook bij recentelijk vandalisme/vernieling in het Soesterkwartier is betrokken.

De politie hield op 26 oktober een 15-jarige jongen uit Amersfoort aan op verdenking van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005. Een 18-jarige man uit Amersfoort meldde zich dezelfde dag aan het bureau voor betrokkenheid bij dezelfde zaak, vernielingen van ruiten bij een pand in het Soesterkwartier en verdenking van diefstal in dezelfde periode. Op dinsdag 18 oktober werd een 12-jarige en een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden in de eigen woning op verdenking van diverse zaken van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005. Alle verdachten legden verklaringen af en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Op maandag 10 oktober werden twee jongen uit Amersfoort van 12 en 13 jaar op heterdaad aangehouden op de Hunzestraat. Beiden kregen een alternatieve Haltstraf voor baldadigheid.

Gevallen van bromfiets

AMERSFOORT- Op de Barchman Wuytierslaan raakte zondagmiddag een meisje gewond nadat ze was gevallen van haar bromfiets. Omstreeks 13.30 uur reed de Amersfoortse over de BarchmanWuytierslaan met achterop een passagier. Ze moest hier uitwijken voor een stel fietsers en zij kwam te rijden op afgevallen bladderen.De bromfiets kwam vervolgens ten val. Het 16-jarige meisje brak vermoedelijk haar enkel en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Geslagen
AMERSFOORT- Op zondagavond werd een man geslagen door een persoon. Omstreeks 20.30 uur zag een getuige twee mannen rondlopen op een afgesloten terrein op de Bergstraat. De man liep naar de twee mannen toe die intussen in een auto zaten. De man 42-jarige man uit Amersfoort liep naar buiten en vroeg aan de mannen wat ze aan het doen waren. Direct kwam een van de mannen op hem aflopen en sloeg de 42-jarige man meerdere keren in het gezicht. De politie werd direct gewaarschuwd en de mannen, 32 en 46 uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk hebben deze mannen ingebroken in de auto van de man.