1e persbericht 31 oktober 2005

Eindhoven 31-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na veroorzaken aanrijding

De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingenomen van een 51-jarige man uit het Limburgse Linne. Hij was rond 22.50 uur met zijn auto op de Boschdijk tegen de achterkant van de wagen van een 20-jarige vrouw uit Eindhoven gereden. Daarbij raakte niemand gewond. Uit een ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage van bijna 2,6 had. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Dronken snorfietser aangehouden

Een snorfietser van 46 jaar uit Eindhoven is zondagavond rond 22.45 uur door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op de Hoogstraat rijden zonder verlichting. Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij er vandoor. De agenten zijn met hun auto naast en achter hem gaan rijden, maar de man weigerde te stoppen. Op de Offenbachlaan reed hij de bosjes in, waarna ze hem konden aanhouden. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,2. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal handtas aangehouden

De politie heeft maandagochtend kort na middernacht een 19-jarige man uit Waalre aangehouden op het Stratumseind. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor in een café op het Stratumseind. een handtas heeft gestolen van een 19-jarige vrouw uit Nuenen. Toen zij merkte dat de tas weg was, heeft ze personeel van de zaak ingelicht. Toen de verdachte door hen werd benaderd, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging konden de personeelsleden de man aanhouden en overdragen aan de politie. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Laptop weg bij inbraak

Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 23.15 uur is ingebroken in een woning aan de Altenahof. De voordeur van de woning is opengebroken en uit de woning is een laptop weggenomen.

Helmond: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

In de nacht van zondag op maandag is het rijbewijs van een 64-jarige Helmondse automobilist ingenomen. De man werd om 2.45 uur op de Kanaaldijk Noord West betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse mislukte waarna een bloedproef werd genomen. De uitslag daarvan wordt afgewacht.

Best: Veroorzaker aanrijding onder invloed

Op het Helmkruid is zondag om 23.05 uur een 32-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man reed met zijn auto uit een parkeervak en raakte een geparkeerde auto. Hij had gedronken en blies een promillage van bijna 1,6. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Neerkant: Telefoon en tas gestolen

Bij een insluiping in een woning aan de Meistraat zijn een mobiele telefoon en een tas met identiteitsbewijzen en bankpasjes weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen middernacht en 6.45 uur. Een raam van het huis was niet afgesloten.

Geldrop: Man aangehouden na verdacht gedrag

Op de Vlier heeft de politie zondagmiddag rond 16.00 uur een man van 37 jaar uit Eindhoven aangehouden. Een bewoner van een woning aan de Beneden Beekloop had gezien dat de man zich kort daarvoor verdacht ophield in de tuin van zijn buren. Vervolgens ging de man er vandoor. Omdat de bewoner het niet vertrouwde, heeft hij de politie gewaarschuwd. Agenten zijn de verdachte gaan zoeken en vonden hem terug op een bedrijventerrein aan de Vlier. Met behulp van een politiehond is de man aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De fiets waar hij op reed, is vorige week weggehaald in Eindhoven.

Valkenswaard: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Valkenswaard is zondag om 19.40 uur een 39-jarige man aangehouden. De man zou even daarvoor zijn 38-jarige ex-vrouw in haar woning in Valkenswaard hebben mishandeld. De ruzie was ontstaan over de omgangsregeling van de kinderen. De man zou zijn ex-vrouw een kopstoot in het gezicht hebben gegeven. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Twee rijbewijzen ingenomen na snelheidsovertredingen

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee rijbewijzen ingenomen van bestuurders die de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u overtraden.

* Om 1.25 uur reed een 20-jarige Eindhovenaar met een snelheid van 138 km/u over de Eindhovenseweg. Daar mag 80 gereden worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard reed rond 3.35 uur met een snelheid van 143 km/u waar 80 is toegestaan en 114 km/u waar 50 de maximumsnelheid is. Ook deze automobilist krijgt een proces-verbaal.