Geen twijfel over veiligheid cosmetica

Ncv

Persbericht 31 oktober 2005

De veiligheid van cosmetica staat voor de industrie voorop. Alle producten worden op basis van de nieuwste wetenschappelijk inzichten beoordeeld.
De Nederlandse Warenwet stelt strenge regels aan het veilig gebruik van stoffen in cosmetica. Deze regels worden gecontroleerd door de Voedsel en Warenautoriteit/Keuringsdienst van Waren. Het Wetenschappelijk comité voor Cosmetische Producten, samengesteld uit onafhankelijke Europese wetenschappers, evalueert de veiligheid van stoffen voor gebruik in cosmetica. De producten in het schap voldoen aan alle veiligheidseisen en kunnen dus onbezorgd door de consument dagelijks worden gebruikt.

De gids 'Mooi' van Greenpeace geeft géén oordeel over de veiligheid van cosmetica. De actie van Greenpeace heeft tot doel de aandacht te vestigen op de nieuwe wetgeving in Europa voor de beoordeling van stoffen. Van alle stoffen in producten moet de beoordeling van het veilig gebruik openbaar gemaakt worden. De cosmetica industrie ondersteunt dit van harte. Alle stoffen in een product staan op het etiket vermeld. In de toekomst kunnen consumenten het veilig gebruik van stoffen ook zelf controleren. En dat vergroot het vertrouwen in cosmetica.

De cosmetica industrie is teleurgesteld dat Greenpeace wederom media-aandacht probeert te krijgen voor hun standpunt over de nieuwe Europese stoffenwetgeving via negatieve berichtgeving over cosmetica.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van producten voor de persoonlijke verzorging, zoals tandpasta, shampoo, deodorant, parfum en zonnecosmetica.

31 oktober 2005


---
Bericht naar aanleiding van Greenpeace persbericht van 31 oktober 2005.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Nederlandse Cosmetica Vereniging.
Postbus 914
3700 AX Zeist
Tel.: 030 604 94 80
E-mail: info@ncv-cosmetica.nl
Web: www.ncv-cosmetica.nl