Politie Zuid-Holland-Zuid

31/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

31-10-2005 - Persberichten District I

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT - De politie heeft op zondagavond 30 oktober een 25-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige knul uit Zwijndrecht. De verdachte sloeg de jongen op 13 oktober j.l. na een woordenwisseling op de Koninginneweg. De verdacht bekende het feit. Hij is in verzekering gesteld.

TWEE BEKEURINGEN
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 30 oktober een 16-jarige knul uit Dordrecht twee bekeuringen gegeven. Hij reed op een bromfiets die niet was verzekerd en de jongeman was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Een politieagent zat de jongen op een grasveld langs de Provincialeweg rijden. De agent gaf de bromfietser een stopteken maar deze negeerde hij. In de haast om weg te komen, kwam de 16-jarige ten val en ging er rennend vandoor. De agent wist hem in de kraag te vatten op de Haaswijkweg-West. De jongeman werd na verhoor op het bureau thuis gebracht waar ook nog een gesprek met de ouders plaatsvond.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 54-jarige man uit Dordrecht is zondagavond 30 oktober aangehouden op de M. Harpertsz Trompweg. De man was onder invloed van alcohol op de fiets gestapt nadat hij in de woning van zijn ex-vriendin aan de Van Almondestraat het huisraad had vernield en bedreigingen had geuit. De politie rekende de man in. De man blies tijdens een blaastest ver boven de streep (825 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. De vrouw (49) deed aangifte van huiselijk geweld, bedreiging, huisvredebreuk en vernieling. De verdachte werd in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is op zondagavond 31 oktober aangehouden op de Provincialeweg. De man was met zijn bedrijfsauto tegen een verkeerszuil aangereden. Hij had een hoofdwond en was agressief naar de politie. Daarop werd de man met gepast geweld afgevoerd. Uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken (900 ugl). Hij is vermoedelijk met teveel drank op tegen de verkeerszuil gereden. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is de man heengezonden.

POGING DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 31 oktober twee mannen van 25 en 28 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van poging diefstal uit/van een auto. Een 31-jarige man had zijn auto aan de Valkstraat geparkeerd. Op een gegeven moment hoorde hij een harde klap. Toen hij ging kijken, zag hij dat de verlichting van zijn auto brandde, het portier openstond en dat er een man in zijn auto zat. De 31-jarige sprak de onbekende in zijn auto aan. De onbekende vloog de eigenaar van de auto aan en rende daarna weg. De 31-jarige belde direct de politie en ging achter de man aan die na later bleek zijn vriend op de uitkijk had laten staan. De twee konden in de kraag worden gevat in de Ceramstraat. Ze werden ingesloten en zullen nader worden gehoord.