Ingezonden persbericht


Politie-Amsterdam-Amstelland PERSHOEK
https://www.politie-amsterdam-amstelland.nl/pershoek/middle.cfm

Streeracers aangepakt in Westelijk havengebied: zeven arrestaties, zes auto's- en rijbewijzen ingenomen / Westelijkhavengebied

(31/10/2005)

In de nacht van zaterdag op zondag werden zes mensen gearresteerd omdat ze op de Kaapstadweg deelnamen aan illegale streetraces. De auto's waarmee werd geraced zijn in beslag genomen en de rijbewijzen ingevorderd. Een zevende man, de zogenoemde starter van de wedstrijd, werd ook aangehouden.

Een team van het politiebureau Havens-West van de politie Amsterdam-Amstelland sloot zaterdagavond even voor middernacht de toe- en afrit van de Kaapstadweg met enkele politievoertuigen af. Reden hiervoor was dat na uitgebreid onderzoek de dienders zes racers op heterdaad wisten te betrappen. In totaal werden ruim 100 auto's en meer dan 300 personen gecontroleerd. Binnen het afgesloten gedeelte bevonden zich zowel racers als publiek. Alle ingesloten auto's werden gecontroleerd evenals hun bestuurders en passagiers. Nadat zes snelle auto's in beslag werden genomen werd ook van alle zes de racers het rijbewijs ingevorderd. De man die de race liet starten werd ook gearresteerd. Alle verdachten werden na verhoor en onderzoek heengezonden. Zij moeten zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. Opvallend is dat geen van de in beslag genomen auto's op naam van de bestuurder stond maar op naam van vader of moeder.



Ingezonden persbericht